EXPRES DO KAWY

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witajcie
Z mężem zdecydowaliśmy się na zakup expresu do kawy, jednak nie za bardzo się orientujemy jaki wybrać, który lepszy. Wiemy, że są na kapsuły i samemu można dodać sypanej kawy i spienić mleko. Pani w sklepie odradzała expres na kapsułki my również nie jesteśmy ku temu przekonani wiec proszę Was o polecenie dobrego expresu, ale nie na kapsuły no chyba , że przekonacie .. : ) Z góry dziękuje za porady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: EXPRES DO KAWY

ja mam krupsa DG na kapsułki nie narzekam choc nie polecam jeśli pijecie duzo kawy bo nie wychodza one najtaniej , u mnie się sprawdza bo piję taką kawe od czasu do czasu -generalnie nie jestem kawoszką.

no właśnie dlatego wole inny expres bo jest bardziej opłacalny bo dziennie 2 kawy .... majątek ;)

ja też jestem przeciwna ekspresom na kaspułki (bo teraz to jest modne i wszędzie można kupić, nie wiadomo jak będzie za 5 lat...)

dobrze, żeby ekspres miał możliwość sypani i kawy mielonej i sypanej(jest różnica w smaku) no i oczywiście spieniacz do mleka. do użytku domowego raczej się nie kupuje ekspresów na melko (na wyświelaczu wciskasz cappuccino albo latte macchiato i sam robi) bo... to mleko kiśnie i jest dużo rureczke do czyszczenia.
w ogóle ekspres powinien się jak najłatwiej dać wyczyścić (te z wyświelaczem mają opcję że co jakiś czas się pojawia "opróżnij tacę ociekową" czy "odwapnj"-wtedy nie trzeba pamiętać. w ogóle te z wyświetlaczem są fajniejsze bo można bardzo, ale to bardzo dużo rzeczy pozmieniać. nam się udało "ustawić" nasz ekspres dopiero po jakimś miesiącu-a to jaki ma być czas parzenia, temperatura itp. wiem że w drogich ekspresach 5-6tys+ jest opcja zapamiętania preferncji chyba do 15 czy 20 osób/kaw.
co jeszcze hmmm-no musi mieć fltr wody:) jakąś britę czy coś, ale to większość porządnych już ma.

a ja jestem zadowolony z expressu na kapsułki DG.
Piję dużo kawy. Doceniam wygodę i jakość kawy ( podzespoły krupsa , ciśnienie 15 bar). Co do kosztów to wszystko jest względne .Kaspułki kupuję w Carrefourze w cenie 16,99 PLN za 16 sztuk. Więc jedna filiżanka dobrego espresso kosztuje mnie niewiele więcej niż 1 złotówkę . Uważam , że ni e jest to wygórowana cena. Ważne dla mnie było też to że expres kupiłem za 399 PLN a nie za 2 - 3 tysiące .

Mamy taki: http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/saeco-via-veneto-czarny-.bhtml już drugi. U nas sprawdza się idealnie. Kawę kupujemy ziarnistą i mamy osobny młynek żarnowy.

Inne tematy z forum

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?