Ekspres Dolce Gusto- problem

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam problem z ekspresem. Wczoraj mąż zrobił sobie kawę, córka też sobie zażyczyła, więc chcieliśmy zrobić jej Nesquik i... to by było na tyle :/ poleciało jakieś 10-20 ml wody i koniec. Buczy, ale nie leci. Jakby wody nie było, a jest. Trochę kamienia jest mimo, że zawsze lejemy wodę przegotowaną lub butelkową. Może coś się zapchało, ale... nie idzie otworzyć i wyciągnąć kapsułki. Utknęła :/ Czy ktoś miał podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ekspres Dolce Gusto- problem

nikt? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może nie dokładnie na temat... ale nam kiedyś powiedziano, że do ekspresów nie można stosować wody butelkowej /mineralnej/ i rzeczywiście odkąd zaczęliśmy lać do ekspresu wodę przefiltrowaną przez Britę to odkamieniamy raz na 2,5 m-ca...a wcześniej wyświetlało nam nawet 2 razy w miesiącu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie używamy mineralnej tylko źródlaną, więc to chyba ok?

Asiaczek , a próbowałas napisac do producenta? na pewno musza mieć kogoś pomocnego w dziale technicznym... jak moja drukarka nie widziała nowego, świeżo wymienioneg tuszu, napisałam i dostałam w odpowiedzi kilka probemów, i co zrobić żeby je samemu wykluczyć.
myślę, że Ci pomogą.

Co do kapsułki to mam tak że jak zrobię kawę i zapomnę wyrzucić to później muszę się nasiłować żeby to otworzyć, bo tam ciśnienie jest i się zasysa.co do wody nie pomogę niestety,ja mam miękka wodę i nie mam problemu z kamieniem...

my często zostawiamy kapsułki w środku i wiem, że to ciężej idzie, ale ta była świeżo włożona i nawet przy użyciu siły nie da się otworzyć :/ nie chcę tego połamać... faktycznie napiszę do nich, bo narazie nie mam czasu jechać zareklamować :)

mam dokladnie to samo i tez potrzebuje pomocy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

oo... napisałam do nich maila rano, ale cisza... też masz model piccolo?

powiedziałam mężowi, że ktoś ma ten sam problem i mu się przypomniało o ekspresie :P zrobił ostrym nożem dziurę od dołu kapsułki (tam gdzie leci do kubka) i się odessało i wyszło... no i działa :)

Wiola udało Ci się rozwiązać problem?
mi w końcu odpisali po dwóch dniach ale napisałam, że już sobie poradziłam, mimo to poprosili o numer seryjny opakowania tych kapsułek przy której tak się zrobiło i napisali, że mi przyślą jeden zestaw kapsuł :)

no widzisz. za to że Ci poradziłam napisanie do serwisu jeszcze skorzystasz :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no :D dzięki wielkie :) sama bym na to nie wpadła, pojechałabym od razu z reklamacją do sklepu :)

Czytam z zaciekawieniem, bo mam właśnie ten sam problem. Buczy a kawa nie leci, zrobiłam dziurkę i nic......... co dalej serwis?

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...