Ekspres do kawy Tchibo

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy ktos ma to cudo? Jaka kawka wychodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ekspres do kawy Tchibo

Ups sorry dwa razy mi sie wkleil temat.

chodzi o ten na kaspuly?

Ola tak :) teraz sa w nowej kolorystyce, czerwone, zielone. Zastanawiam sie czy warto.

Kawka pyszna, on sam łatwy w obsłudze. Ja byłam sceptycznie nastawiona, więc o kupnie decydował mąż, a teraz jestem uzależniona od latte co dzień rano. Polecam jak najbardziej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jakoś nie przepadam za smakami oferowanymi przez Tschibo. Mają kilka odmian kawy, a żadna nie w moim guście. Na miejscu sprawdzic smaku nie mozna niestety.Jak sie kupuje express na kapsułki, jest sie skazanym na kupowanie tylko określonych rodzajów kawy, a Tschibo jakoś nie rozszerza oferty, poza tym podnosi cenę za kapsułkę (jak na razie o 0,10 zł), więc nie ma jak uciec od podwyżki. Spieniacz mleka dolewa sporo wody do mleka i cieżko ubić fajną piankę. Poza tym zrobienie kawy dla kilku osób, to już spory czas i nie pije sie tej kawy razem, chyba, że pierwszy poczeka na ostatniego, ale w takim układzie napije sie zimnej kawki:(

Ajkulek, a którą masz maszynę, classic srebrną czy tę nową linię - czerwoną? Nie wiem czy się czymś różnią..
Kupujesz kapsułki Tchibo czy są jakieś zamienniki?

lepiej kupic ekspres na kawe mielona lub ziarnista z mlynkiem a nie na kapsulki. najlepsza firma jest wloska saeco lub de longhi. nie ma to jak swiezo zmielona, zaparzona kawa

Mamy ten srebrny, kupowaliśmy w promocji za 299, dorzucali ileś tam kapsułek do tego, są 4 smaki (10 kapsułek 10 zł, czyli 1 kawa 1zł) i nam na razie się nie nudzą, ja do tego kupuję czasem syropy smakowe i robię z nimi kawę jak mam ochotę. Co do ekspresów, które same mieąa kawę to napewno są fajniejsze, ale dużo większe, a my nie mamy tyle wolnego miejsca w kuchni, no i zdaje sie są dużo droższe. A kapsułki gwarantują (od razu zużywasz cała porcję) świeżość smaku i aromat, bo w nich kawa nie wietrzeje.

Czy mleko jest sproszkowane czy normalne w tym ekspresie? Wolalabym naturalne, zawsze mniej chemii.

ja również mam i moja mama też. za tak niską cenę, to super ekspres. kapsle nie są drogie a kawka bardzo dobra. super pieni mleko do kawy . my jesteśmy bardzo zadowoleni. prosty w obsłudze, szybko się czyści

Lidka dziękuję za info! A który masz, Cafissimo? jaki kolor? :) czy to mleko jest w proszku? Coraz bardziej się przekonuję do niego. Kapsułki można chyba kupić tylko w sklepach Tchibo?

Paula, ja mam czarno srebrny, te kolorowe jakoś mi nie pasowały do kuchni.
mleko takie z kartonika nalewasz do kubeczka, wkładasz rurkę i przekręcasz i zaczyna się ubijać. minutka a taaaka piana. paczka 10m kapsli to 10zł. do 11 paczka gratis, bo zbiera się pieczątki. są różne rodzaje kawy, ja lubię delikatną brazylijską, mój mąż espresso, babcia bezkofeinową;)

Oo to dobra wiadomość. Mi też się ten czarno srebrny najbardziej podoba, w takim razie zakupię sobie do domku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te kapsułkowe ekspresy do kawy opinie mają różne. Dla tych co piją mało kawy i cenią sobie szybkość, wygodę i mały rozmiar ekspresu to dobry wybór. Dla kawoszy, którzy nie mogą żyć bez aromatu świeżo mielonych ziaren to kiepski pomysł.

pytanie do posiadaczy ekspresu: czy wychodzi Wam piana z mleka? bo u mnie albo coś jest nie tak z ekspresem albo coś robie nie tak, bo piana wychodzi kiepska, widziałam u znajomej jak robiła to miała taki wielki kubek w którym robiła piane włączyła na maksa i wychodził cały kubek super piany, ja mam ten orginalny kubek do spieniania mleka z tchibo wlewam tak 1/4 mleka i piana wychodzi może na jeden palec, dłużej nie moge robić bo mleko sie zagotowuje ( a robie dokladnie tak samo jak znajoma) w dodatku ta piana taka jakas lejąca a nie sztywna wychodzi,
mam jeszcze pytanie czy jak odpowietrzacie dysze do piany to dlugo leci z niej woda? bo u mnie w sumie leci na poczatku mocno, póżniej trochę mniej ale w sumie cały czas leci, może coś jest zepsute?

U mnie leci tak samo jak piszesz. Kubek trzeba lekko przechylić mieszając. Fakt faktem mi też nie udało się spienić całego mleka. W efekcie uzyskuję pół zagotowanego mleka a pół piany :(

Dziewczyny, nie możecie doprowadzić do zagotowania, bo wtedy się nie udaje.
Ja robię tak:
1.najpierw spuszczam troszkę wody do kubka, aż zacznie lecieć para.
2. Zakręcam dyszę
3. Wsuwam szklankę z zimnym mlekiem i odkręcam pokrętło, ale nie na maksa.
4. Jak widzę, że chce się zagotować do przykręcam pokrętło. No i poruszam szklanką, takie posuwisto-okrężne ruchy ;)

Pianka wychodzi sztywna i dużo jej ;)

Niestety do ekspresów tchibo kapsułki mają mleko w proszku. Do Boscha mleko jest w płynie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam. Wychodzi PYSZNA :)

najlepsze do spieniaia mleko 3,2 %

mleko w proszku w kapsułkach TCHIBO ?? pierwsze słysze ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też pierwsze słyszę

i ja ;)

dlatego taki mamy, bo te świństwa w proszku jakoś mnie nie przekonują, w dodatku mega słodzone. A ten tchibo to w kapsułkach ma tylko kawę.

A spieniam mleko 2%.

dziewczyny ja też posiadam ten ekspres do kawki jestem z niego bardzo zadowolona, a kawkę można kupić nie tylko w sklepach tchibo ale też w realu na stoisku i w selgrosie i tam jest troszkę taniej

nadal polecacie?

Ja mam cafissimo i jestem baaaardzo zadowolona. Jak nie piłam kawy tak teraz zaczęłam ;)

ja dostałam od męża na święta i jestem zadowolona mam ciemno fioletowy- kawa super a spienienie mleczka kwestia wprawy ;)

Może ktoś chce kupić mój? Srebrny

Ja nie jestem smakoszem kawy, ale mieliśmy ekspres z Tchibo w pracy. Ponoć kawa nie była zła, ale teraz wymienili ekspres na taki co sam mieli kawę i mówią, że jest o niebo lepsza.

pinia a czemu sprzedajesz?

GANI to wiadomo,że lepsza ale koszt to 1200+ a za fajny ponad 2tys no i miejsca dużo

my chcielismy kupić tchibo tassimo ale nam pani w sklepie bardziej polecała krups dolce gusto bo więcej różnych smaków kaw ma do wyboru :) więc wzięliśmy ten i jesteśmy zadowoleni. Ja i tak piję tylko czekoladę (pyycha), bo niekawowa zupełnie jestem, nie przełknę żadnej ;) ale mąż przebiera w różnych smakach i rodzajach i nie narzeka :)

Chcę sprzedać bo stoi nieuzywany.

no właśnie dolce gusto fajny ale kapsułki drogo wychodzą;/

wiec chyba się zdecyduje na ten tchibo

jak sprawdzaliśmy to mniej więcej tak samo wychodziły kapsułki

podpowiem, że kapsułki można regenerować jak ktoś ma chęci :)

tzn? :)

Ja też mam tchibo cafissimo i jestem zadowolona. Kawa smakuje mi bardzo choć faktycznie spienianie mleka łatwe nie jest :) Mam nadzieję, ze się wprawie bo uwielbiam latte :))

umyć kubeczek i siteczka. Następnie wkładam mniejsze siteczko, nasypuję kawy nakładam drugie siteczko i zakrywam folią aluminiową wyciętą w kółeczko. Zakniatam i gotowe:)

Do zrobienia swojej kapsułki z kawą potrzebne są:
- łyżka do kawy ok. 7,5-8 g bo tyle jest kawy w kapsułce Tchibo
- folia aluminiowa
- nożyczki
- kawa mielona
Zużyte kapsułki Tchibo otwieramy z fabrycznej folii, myjemy wszystko do czysta i osuszamy, otrzymujemy w ten sposób kapsułkę i dwa sitka : dolne mniejsze i górne większe. Z folii aluminiowej zrobimy nowe górne zamknięcie kapsuły i w tym celu tniemy folię na paski o szerokości ok .7 cm, przecinamy pasek na pół i składamy jeszcze na pół, uzyskujemy w ten sposób zbliżone do kwadratów z podwójnej folii aluminiowej nasze nowe zamknięcia. Teraz wystarczy wsypać do kapsuły łyżką do kawy (ok.7,5-8g) taką kawę jaka nam smakuje, jaką lubimy, nałożyć nasze nowe zamknięcia docisnąć lekko do kapsułki, nadmiar folii można odciąć na okrągło, obcisnąć dookoła zagiętą folię np. na brzegu półki kuchennej i kapsułka gotowa. Po zrobieniu paru nowych kapsułek dopracujemy swoje metody na tę naszą wytwórczość, podczas filmowych reklam zrobimy sobie ok. 10 nowych kapsułek, z jednej paczki 250g kawy wyjdzie nam średnio 35 kapsułek. Pakujemy nasze dzieło do szczelnego pojemnika i cieszymy się z zaoszczędzonych pieniążków pijąc smakowitą kawę w wersji jak kto lubi. Smacznego !

Pinia - własnie mnie zachęciłaś do kupienia expresu tchibo: i nie żebym była "chytruskiem" i nie chciała kupować kapsów ale mi po prostu kawa Tchibo tak nie smakuje. Za to pijam inną sypaną, którą ubóstwiam i mogłabym ją pić z expressu - a expressy Tchibo są ładne i w miarę tanie. :)

Heh Polak potrafi :) Niestety taki kraj że ludzie oszczędzają jak mogą i nawet na głupich kapsułkach dają rade :)) Mówię z góry że biedronkowe kapsułki nie pasują do Tchibo ;)

na stronie jest promocja i jak kupię ekspres i kapsuły o wartości 100zł to mam je tak na prawdę za darmo:) czy w sklepach też tak jest?
jaka cena ekspresu w sklepie stacjonarnym?

Czy ekspres sprawdzi się w biurze?

Kup taki, który nie ma rurki z mleka do czyszczenia . Mam obecnie taki - jest Ok i co najważniejsze łatwo myje sie pojemnik na mleko ... bo wiadomo czasem w pośpiechu zapomni sie go schowac do lodowki i jest Ups ;)

Jesli kupujesz ekspres do biura, polecam poza tym nie taki do użytku domowego, ale do użytku firmowego . Ekspresy takie są o wiele bardziej wytrzymałe, poza tym łatwiejsze do czyszczenia i późniejszej konserwacji. Tutaj dobiorą Ci odpowiedni ekspres do firmy. Polecam kontakt.

Też zastanawiałam się nad wyborem pierwszego ekspresu do kawy. Z pomocą przyszedł artykuł od https://swiatekspresow.pl/blog/jaki-ekspres-wybrac-na-poczatek. Eksperci udzielają w nim cennych wskazówek, na co zwrócić uwagę przy zakupie ekspresu.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....