Ela - opinia

Witam,
Swego czasu uczęszczałam z całą rodziną i psem na zajęcia podstawowe i psie przedszkole do tej szkoły. Udało się pieska nauczyć jako takiego słuchania komend, ale nie bardzo posłuszeństwa. Pies pozostał rozchwiany i agresywny. Dopiero teraz, po kilku latach udało nam się do niego dotrzeć i osiągnąć jako taką równowagę.
Do szkoły trafiliśmy już za szczenięctwa naszego zwierza, gdyż od samego początku sprawiał problemy. Jednak pani, z którą się konsultowaliśmy stwierdziła, że wydziwiamy. Kilka tygodni później, po szkoleniu w tej właśnie szkole, to samo co my wcześniej stwierdziły również pozostałe treserki, jednak nie dały rady sobie z tym poradzić.
Szkoła dobra dla tych, co chcą psy wystawiać i nauczyć je słuchania komend, nie dla psów trudnych i z problemami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ela - opinia

Ja też nie polecam tej szkoły!Szkolenie oparte na wymuszaniu posłuszeństwa a nie budowaniu relacji.Nie patrzy się na komfort psa a większość psów podczas zajęć w tej szkole jest w stresie!Królują teorie dominacji i przestarzałe podejście do psa!No i kolczatka jest obowiązkowa!
Po kursie w tej szkole tresury mój pies wręcz nie chciał wykonywać niektórych komend.Dopiero konsultacje w innej szkole dla psów pomogły mi w wychowaniu i ułożeniu dobrych relacji z moim psem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ela - opinia

straszna jest ta szkoła, popieram opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0