Elektrotechnika

Co trzeba było zdawać na maturze aby dostać się na kierunek Elektrotechnika na studia dzienne? Ja mam zamiar zdawać dodatkowo maturę z matemtyki rozszerzonej. Czy wystarczy dobrze napisana matura podstawowa i rozszerzona, czy potrzebuje jeszcze fizyki ? Zaraz koncze technikum elektryczne i czy to ma jakis wpylw dostanie sie.Wy jakie wyniki mielsicie z matury i sie dostalicie na ten kierunek. Z gory dzieki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Elektrotechnika

Matematyka rozszerzona (lub podstawowa zdana na +/-80%)w zupełności wystarczy, na ten kierunek nie ma takiego parcia i progi nigdy nie były wysokie (dostają się raczej wszyscy), do rekrutacji liczą się tylko wyniki z matury tj. (j. polski + j. obcy + matma lub fizyka)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze widze? Chcesz być inżynierem, a nie umiesz sprawdzić takich podstaw w internecie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak jak kolega napisal majac jeden przedmiot Matme Fize na rozszerzonym na luuuzie wejdziesz na listy, jak ja sie rekrutowalem na koncu bywaly osoby z zdana polskim angielskim i ujednoliconymi pkt na poziomie 3-4 ;p
Nie wiem jak teraz jest z limitem przyjec ale u mnie bylo z 220 osob, po 2 latach zostalo z tego moze niecale 150, odpadli glownie ci ktorzy w ogole nie zdawali matmy fizy na maturze
Jak konczysz technikum ele. sadze ze na pierwszym roku problemy moga byc z matma, ale jak dobrze przysiadzeisz i pochodzisz na wyklady to dasz rade
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1