Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!!
Gohna
(9 lat temu)
Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny przez 4 lata! Przyjąć?Macie coś takiego podpisanego we wcześniejszych latach? Uważacie,że warto??
Re: Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!!
~ewa
(9 lat temu)
no dobrze, a jeśli przez te 4 lata będzie podwyżka cen to co? wtedy korzystamy nie? przecież wiemy, że na obniżkę nie mamy co liczyć a na podwyżki jak najbardziej??? :)
~Ania
(9 lat temu)
Bardzo proszę o kontakt bo nie wiem jak napisać to odstapienie. Od maja nie płaciłam za prad i wciaz czekam na rachunek. Oczywiscie rozmowy z konsultantami nic nie daja. Porażka totalna a o rachunek doprosic się nie moge. Kazano mi napisac reklamacje i tyle. Pozdrawiam i prosze o pomoc. Adres mailowy : makowska_annah@o2.pl lub tel 665401022
~Roszada
(9 lat temu)
Nie musi być. Wystarczy że zostanie zawarta umowa słowna przez telefon. Zgodnie z prawem telekomunikacyjnym dokumenty potwierdzające zawarcie są przesyłane pocztą tradycyjną lub elektroniczną. Można od niej odstąpić terminie czternastu dni od jej zawarcia.
~Tomek
(9 lat temu)
Oczywiście, że dołączyli inaczej bym nie pisał. Rozumiem, iż według nich umowa jest realizowana, ale czy formalnie nie powinna być fizycznie podpisana gdyż różne wpisy były tu prezentowane
?
~Tomek
(9 lat temu)
Reasumując, umowa musi być podpisana fizycznie czy nie? Zgodziłem się na ten przekręt ok. 2mieś. temu, dostałem jakieś maile ale nie pamiętam czy była tam umowa tej usługi. Czy mam jakieś szanse na odstąpienie jeśli nie podpisałem fizycznie umowy?
~macias
(9 lat temu)
Witam
Więc jeśli konsultant nie powiedział w rozmowie telefonicznej o wysokości opłaty handlowej, umowa zostanie unieważniona po zgłoszeniu tego faktu na policji. Rozumiem, że za dzień dostarczenia umowy liczy się dzień wysłania dokumentów drogą mailową. Proszę o odpowiedz
macias5@wp.pl tel. 668 307 038 pozdrawiam
~Ona
(9 lat temu)
Dzięki temu forum i Waszym ostrzeżeniom w porę zdążyłam odstąpić od umowy Gwarancja stałej ceny. Cieszę się bardzo że zdążyłam i znalazłam to forum. Jestem rozsądną i ostrożną osobą i sama nie wiem jak dałam się w to wkręcić. Nie podpisujcie umów przez telefon. Poproście o ofertę przeanalizujcie i zastanówcie się na spokojnie bo jak widać są haczyki jak np. ta opłata handlowa. Macie 14 dni na odstąpienie od umowy - ten czas jest liczony od dnia otrzymania umowy. Bądźcie ostrożni bo naprawdę szkoda nerwów.
~Agata
(9 lat temu)
Witam! Tak czytam to forum i aż włosy się jeżą.... :/
Czy mogłabym prosić o formularz odstąpienia od umowy na maila?: p4skuda@wp.pl - z góry dziękuję i pozdrawiam!
~Grzegorz
(9 lat temu)
Witam
dziś również nieświadomie dałem się złapać oszustom, zwracam się z gorącą prośbą o link tego formularza bądź przesłanie formularza na odstąpienie od umowy telefonicznej, gdyż papierową mają niby dosłać w ciągu 14 dni.
Będę wielce zobowiązany za przesłania formularza, oto mój adres e-mal.
bulinki@tlen.pl
pozdrawiam Grzegorz