Re: Engokrynolog-ginekolog
chaberek powiem Ci szczerze, że jako młoda dziewczyna poszłam do dr Kardzis. Kobieta ma niestety bardzo złe opinie w necie, aczkolwiek ja ją wspominam bardzo dobrze... leczyłam się u niej długo i generalnie z dobrym skutkiem... poszłam do niej "po tabletki", a ona mi powiedziała, ze nie przepisze mi żadnych tabletek, dopóki nie dowiemy się, co się dzieje i dlaczego moja sytuacja wygląda tak jak wygląda... i tak długo drążyła temat, aż znalazła przyczynę...
tylko wiesz co??? z tego co ja się orientuję, to spory przyrost wagi może być spowodowany bardziej problemami z tarczycą niż przysadką... jeśli nie robiłaś jeszcze badan hormonów to zacznij od zbadania tsh (skierowanie możesz dostać również od ogólnego) i jeśli będzie podwyższone to wtedy niestety ft3, ft4, anty TPO i anty GC (chyba, bo tego ostatniego nie pamiętam), a badania hormonów nie sa niestety refundowane (chyba że dostaniesz skierowanie od endokrynologa z NFZ-tu, a na takową wizytę niestety trochę poczekasz więc nie wiem czy to się kalkuluje - zdrowie chyba ważniejsze niż kilkumiesięczne oczekiwanie na wizytę)
powodzenia w leczeniu życzę...
0
0