Espiro sonic czy baby design clever?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie.
Moze ktos uzytkuje ww wozki i moze podzielic sie opinia?
Chcemy wymienic 3 w 1 na spacerowke. Podobaja nam sie oba. Cenowo jest roznica 200 zl.. Gdy zobaczylismy sonica od razu wpadl nam w oko ale ostatnio pojawil sie clever, ktory tez sie nam podoba. w internecie sa sprzeczne info, raz jest napisane ze rozklada sie do pozycji lezacej gdzie indziej do pollezacej. Chociaz to nie jest az tak istotne dla nas. Wazne czy tapicerke mozna zdjac i wyprac lub jest latwa w czyszczeniu. Chcielibysmy wiedziec jak sprawuja sie na codzien.

A tak przy okazji mam do sprzedania wozek firmy tutek 3 w 1, kolor bezowy z brazem, latwo sie go prowadzi i jest bardzo wygodny kola pompowane.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Espiro sonic czy baby design clever?

ja posiadam espiro sonic jestem mega zadowolona,wadą tego wózka jest to że do kosza na zakupy za dużo się nie wsadzi ponieważ od przeciążenia rwie się,róznica miedzy tymi wózkami jest taka że w sonicu buda sięga az do pałaka po jej powiększeniu .Ogółem wózeczki sa bardzo do siebie podobne wizualnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki za info :)
Bylismy dzis w Smyku i ogladalam clever. Bardzo duzy, obszerne siedzisko i buda.raczka wysoko i nieregulowana. Sonica nie bylo, ogladalam go wczesniej,ale pamietam ze byl zdecydowanie mniejszy. Jednak pani w sklepie odradzila sonica.powiedziala ze szybko je sprzedali ale maja juz zwroty na gwarancji, a to popsul sie mechanizm skladania a to kolo peklo. Na poczatku poszukiwania wozka ogladalismy britaxa b agile i teraz go kupilismy. Cenowo wyszedl taniej od sonica. Minusem jest brak okrycia na nozki i raczka jak dla mnie moglaby byc troszke nizej ale maluszek ma duzo miejsca. W kazdym wozku sa plusy i minusy.

ja mam b-agile starszą wersję, ale jestem bardzo z niego zadowolona; z istotnych informacji nam przednie kółka ciężko po jakimś czasie chodziły i trzeba było jest nasmarować, bo tam suchutko bylo - po tym jak nowka jezdzil.
co do okrycia nam okazało sie zbędne. latem kocyk, a jesien, zima i wiosna - fajny spiworek miałam. polecam bardzo takie rozwiazanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po 2 dniach uzytkowania britaxa jestem wykonczona. Dosc twardy wozek, ciezko sie go prowadzi, zeby podjechac pod kraweznik musze sie polozyc na raczce. Synkowi jest wygodnie ale dla mnie spacery staly sie meczarnia. Unikam kraweznikow , szukam zjazdow i mam nadzieje ze sie przyzwyczaje. Chociaz najchetniej bym go sprzedala.

Też sie przymierzaliśmy, ale już w sklepie się ciężko prowadził i doszliśmy do wniosku, że na mieście będzie masakra.

Mamy clever'a. Zwrotny, obszerny, bo mój maluch też duży, wiele spacerówek było zwyczajnie za małych. Wchodzi do bagażnika vw polo:) lekki, wygodny, duza buda, uchwyty na kubek i dla mamy, i dla malucha. No rewelacja powiem szczerze.

A jak Clever sprawuje się na śniegu? I czy te koła piankowe nie powodują że ciężko jeżdzi się po nierównych powierzchniach?

Cliver na zimę to porażka. Koła się ślizgają koszmarnie. Ciężko skręcić na odrobinę zasniezonym chodniku. Mój egzemplarz ma dodatkowo taka wadę że podbija podczas jazdy to znaczy prowadząc w mieszkaniu czuję jakbym jechała po dziurawym chodniku, a serwis twierdzi, że wszystko jest ok. W dodatku smyk wycofał go ze sprzedaży czyli coś jest nie tak.

Witam
przymierzam sie do kupna tego wozka prosze mi naposac jak sie go podbija na chodnikach i czy ten pasek od podnóżka nie wyrobi sie szybko i jak z tapicerka czy dziecko sie na niej nie slizga. Potrzebuje wozek bardziej na lato i raczej po miescie

Hej! Takie jakby uderzanie na boki, to od frezu na kółkach. Każdy tak się prowadzi. I smyk nie wycofał, bo w każdym smyku do dziś są. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę o opinie o wyżej wymienionych wózkach :)

Właśnie kupiłam sonica 5 godzin temu i jestem zachwycona!!! Kupiłam w smyku i pani bardzo polecała ten model, inna mama w tym samym momencie również go wybrała :) poleciły mi go dwie kolezanki. Coś czuje ze nie będę na niego narzekać. Lekki, mały, zwrotny, amortyzowany, wszystko regulowane, synek ma dużo miejsca do spania na boczku, siedzisko porządne a nie byle jaka decha :) nie mogę oczu oderwać

A ja mam clever od 8 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wózek jest w takim stanie jak w dniu zakupu, mimo że codziennie jest wkładamy do auta. Myślę ,że corce jest wygodnie ponieważ codziennie jeździmy na długie spacery,zdarzało się ze spala w wózku.Wózek dobrze się składa jest lekki ,dziecko ma dużo miejsca.Na pewno nie żałujemy zakupu i wszystkim znajomym polecamy. Wózek kupiliśmy w Smyku.

Właśnie jestem na etapie zakupu wózka i własnie mam dylemat czy Espiro magic, Baby Desing Clever czy Britax B-Agile. Po tym co przeczytałam już zgłupiałam.

To ja zalozylam ten watek. Tak jak pisalam kupilismy britaxa. Z perspektywy czasu moge napisac ze byl bardzo dobry zakup. Uzywamy go czesto. Latem byl z nami na urlopie i bylismy z niego bardzo zadowoleni. Synek uwielbial w nim spac. Tylko na gorski szlak go nie zabieralismy. Na wyprawy po miescie jest idealny. Lekki, latwo sie sklada, synek ma wygodnie i sporo miejsca. Minusem jest to, ze troszke ciezko sie go prowadzi i ciezko podjechac pod kraweznik. Mozna sie przyzwyczaic. Nie zamienilabym go na zaden inny. Synek ma 2.5 roku i gdy idziemy gdzies dalej to co jakis czas sam wchodzi do wozka i lubi w nim jechac. My mamy model w ktorym nie podnosi sie podnozek i raczka jest nieregulowana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

My tez właśnie zakupiliśmy sonika mega wózek

Witam. Jak po czasie sprawuje sie Pani ten wozek? :)

Hej, mam clevera od roku. Polecam ;) Wlasnie przed chwila go upralam po raz pierwszy, co okazalo sie latwiejsze niz myslalam. Odkrecilam srubki,zdjelam tapicerke i do pralki na delikatne na 40 stopni łacznie z plastikoem w srodku i drutami od budki i wszystko jest ok ;)

Witam ja tez mam dylemat jaki wozek wybrac czy espiro sonic air http://www.wozek-dzieciecy.pl/opinie/espiro-sonic-air albo easy go optimo. co Pani wybrala? http://www.wozek-dzieciecy.pl/opinie/easy-go-optimo

Firma Baby Design (Espiro) wszystkie wózki produkuje w Chinach. Dają gwarancję na 12 mies., a serwis pogwarancyjny faktycznie nie istnieje - pan z "serwisu" odbiera co piąty telefon i mówi, że części zamienne może będą za pół miesiąca a może za półtora, gdy dzwonisz po podanym czasie pan mówi, że "części już się rozeszły", i tak można dzwonić cały rok. A więc jak coś się z wózkiem stanie - nie licz na nich. My odpuszczamy po 3 miesiącach zwodzenia. Na maile nie odpowiadają. A telefony mają tylko do działu handlowego, marketingu, serwisu i eksportu.

Lubię markę Baby Design bo jest solidna i jednocześnie przystępna cenowo więc tę też polecam. Zakupy robiliśmy w sklepie tosia i tam nam doradzono najlepszą opcję dl nas.

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?