Evi med

Hej :) Jakich ginekologów polecacie z tej przychodni? I czy Waszym zdaniem jest godna polecenia ta przychodnia? Patrzyłam to ceny mają całkiem przyzwoite. Patrzyłam chyba w polmedzie bo miałam upatrzonego ginekologa ale wizyta 220 zł..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ceny mają ok, Wizyta to badanie 99zł + USG TV 89zł.
Nie polecam : Macieja Pawłowskiego - sadysta zarówno w trakcie badania jak i zabiegów ! Agaty Grzybowskiej - złośliwa jeśli nie chcesz mieć dzieci, niekompetentna, zapomina o pieczątkach na skierowaniu, niedelikatna w trakcie USG TV, tłucze po szyjce. Magdaleny Lenczkowskiej-Wężyk nie ma czasu dla pacjentek w nagłych sytuacjach, nawet tych stałych, po prostu wali tekstem "przykro mi nie mam czasu, dzisiaj Pani przyjąć"

Polecam: Agnieszkę Tomasińską, Magdalenę Wójcik i Aleksandrę Ohler (w trakcie specjalizacji jeszcze), te trzy kobiety są delikatne, sympatyczne, dokładne w badaniach, zlecają to co koniecznie bez naciągania na dodatkowe badania.

Sama przychodnia ok, jeśli stać Cię aby wszystko robić prywatnie, Gabinety dobrze wyposażone, ceny wizyt jak i innych badań przystępne. Do badań ginekologicznych albo innych, gdzie wymagane zdjęcie majtasów dają jednorazowe spódniczki i ochraniacze na stopy. To bardziej komfortowe. Nie wiem co dają facetom np u urologa, chyba nie te same różowe kiecki ;)

Szczerze mówiąc pytajac o ginekologów na NFZ rzadko kiedy uzyskuje jakieś informację i polecenia.. zazwyczaj opinia jest taka że lepiej iść prywatnie.

Ja nadal chodzę na NFZ bo nie zamierzam bulić za wszystko, zwłaszcza żę muszę często mieć kontrolne badania, ale 2-3 razy do roku muszę iść prywatnie chociażby po dobre usg ;), więc mam jedego gina pryw a drugiego na NFZ.
Niestety wielu lekarzy, którzy byli ok i przyjmowali na NFZ już nie pracuje w poradniach a jedynie w szpitalach ew w prywatnych przychodniach czy gabinetach. Niezły interes z tej specjalizacji, chyba dlatego ginekolodzy mnożą się jak grzyby po deszczu, zakładają swoje gabinety, szkoda że nie wielu jest godnych polecenia, niedelikatni, spieszą się, zapominają o wielu rzeczach, a czasami naciągają na badania, byle więcej kasy zabulić. Mam wrażenie że dla wielu z nich to tylko biznes a nie powołanie.
Zawsze zastanawia mnie jedno, że wg jednych ginów mam przodozgięcie macicy a wg iny tyłozgięcie, odstęp pomiędzy badaniami ok 7-8 dni. Jakaś magia ;)

No tak bo gdyby pani miała do wyboru prace za mniejsze lub wieksze pieniadze napewno wybralaby pani powolanie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powołanie nie oznacza pracy za mniejsze pieniądze. Ginekolog w powołaniem jest tak samo troskliwy o pacjentkę zarówno na NFZ (poradnia/szpital) jak i prywatnie i nie robi różnicy w traktowaniu.
Tymczasem wielu ginekologów z byłam min u 30 w życiu, to na NFZ zachowuje się jak gdyby przyszła nie kobieta a krowa rozpłodowa (przepraszam za porównanie), niedelikatni w badaniu, zero komfortu przy rozbieraniu - albo nie wydzielone miejsce albo mini parawanik, kąśliwe uwagi żeby się spieszyć, niemiłe uwagi jeśli któraś nie chce dziecka, nie planuje go, a w pryw gabinecie ta sama osoba potrafi nagle być takim delikatnym, milutkim, troskliwym, wszystko tłumaczącym i co więcej dbających o intymność i co zabawne nagle okazuje się że trzeba zrobić tle badań... oczywiście wszystko płatne. Mam porównanie tych samych lekarzy w różnych miejscach, także w trakcie pobytu w szpitalu (liczne operacje gin).
Pp takich porównaniach widać, kto poszedł wyłącznie dla kasy do tego zawodu, a wiadomo ginekologia to bardzo dochodowy biznes, kobiety potrzebują antykoncepcji, prowadzenia ciąży, pomocy zajścia w ciążę, monitorowanie różnych chorób kobiecych albo zwykłej profilaktyki. A wiemy wszystkie że gabinet prywatny inaczej wygląda, komfortowe jednorazowe ubranko, kabina wygodna, lekarz milszy... dlatego najczęściej unikamy poradni na NFZ i wybieramy gabinety prywatne, tylko po to aby poczuć się bardziej komfortowo.
W swoim życiu życzliwych, troskliwych, i dbających bardzo o komfort pacjentki w poradni na NFZ spotkałam tylko dwóch! Z czego już tylko jeden przyjmuje na NFZ. W szpitalu zdecydowanie więcej, aczkolwiek tam to można wiele sobie życzyć zwłaszcza jeśli chodzi o intymność ;).
Zawód lekarza niezależnie od specjalizacji, powinien być wyłącznie z powołania niezależnie w jakim miejscu i za jakie pieniądze pracuje, a nie wybieranie tego zawodu jako okazji do sporych zarobków w gabinecie prywatnym. Jeśli ktoś nie potrafi być dobrym lekarzem, to niech wybiera zawód patomorfologa czy koronera, albo naukowca, ew inne zawody niewymagające kontaktu z ludźmi ;)

Re: Evi med

Ja polecam z Evi Med Magdalenę Wójcik-doświadczona mimo mlodego wieku, poszerzajaca wiedze oraz bardzo taktowna i delikatna.Odpowie na kazde pytanie i udzieli wyczerpujacych porad.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja polecam Panią Agnieszkę Tomasińska, bardzo delikatna,dokładna,cierpliwa.

A ja polecam Florczaka - kompetentny, delikatny, miły.

chodzę do niej na NFZ i mam taka samą opinię.
Co do Florczaka mam bardzo mieszane uczucia,
O Klimkowej słyszałam kiepskie opinie od koleżanki,która chodziła do niej na NFZ kilka lat temu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie chodzisz na nfz do dr M.Wójcik i jakie są terminy?

Nie polecam dr. Klimek, długo sie u niej leczyłam bez rezultatów. Dr.Koch też średnia. Ogólnie dla studentek wizyta kosztuje 55 zł, więc niby to jest ok, ale straciłam kupę kasy na częste wizyty bo ciągle leczyłam nawracające infekcje i pomógł mi dopiero lekarz właśnie na nfz z innej przychodni. Też sobie myślałam, że jak prywatnie to będzie lepiej, a tu okazała się wielka lipa.

CZęsto na forach spotykam się z opinią, że właśnie dr.Wójcik i Tomasińska są najlepsze, ale póbowałam kilka razy się dnich umówić to terminy wizyt mocno odległe, a musiałam mieć akurat wizytę na już. :(

Chyba mam farta, bo do dr Tomasińskiej zawsze rejestruję się ok tydz przed. Jeszcze nie zdarzyło się abym czekała dłużej. Do dr Wójcik faktycznie czekałam ok miesiąca ale może dlatego że to dr także dla nastolatek więc może stąd dłuższe terminy

polecam!!

Inne tematy z forum

DR Michalska- poradnia hepatologiczna (5 odpowiedzi)

czy ktoś był u tej pani dr na wizycie?

Problem z osiągnięciem pełnej erekcji (6 odpowiedzi)

Piszę to anonimowo, bo w przeciwnym wypadku nigdy bym się na to nie odważył. Od jakiegoś czasu...

orgasm control wipes (4 odpowiedzi)

- Czy może któryś z forumowiczów już stosował taki specyfik ? - Czy to naprawdę wydłuża wytrysk...