Exit Tax

Możecie sobie drodzy rządzący wprowadzać takie głupoty, ja już dawno przeniosłem działalność do Czech, teraz planuję przenieść tam także moje "centrum życiowe". Bierzcie przykład z Czech. Niskie podatki, ludzkie, zrozumiałe prawo i możliwość obrony siebie, rodziny i majątku.

Jeżeli myślicie, że kolejne podatki i finansowane z nich socjale sprawią, że magicznie ludzie zaczną wracać z emigracji to szczerze zastanawiam się nad kondycją Waszego zdrowia psychicznego. Do powrotu do ojczyzny powinno się zachęcać ludzi niskimi podatkami, zrozumiałym i prostym prawem, ludzkim podejściem do "petenta" i zapewnieniem bezpieczeństwa jego obywatelom oraz możliwości obrony swojego życia i majątku. Wrażenie mam natomiast, iż robione jest wszystko na opak po to, aby jak najwięcej ludzi zdecydowało się opuścić Polskę. Ucisk fiskalny, skomplikowane i niezrozumiałe prawo, a także brak realnej możliwości obrony, a wkrótce prawdopodobna możliwa będzie konfiskata przez policję już posiadanej broni (czyli de facto działanie prawa wstecz) oraz nakładania kar przez KAS i prokuraturę na przedsiębiorstwa bez wyroku sądowego orzekającego o winie.
Ja dziękuję, jadę do Czech - ostoi normalności w Europie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cel jest taki żeby Polaka wyrzucić z własnego domu i zastąpić Ukraińcem albo Wietnamczykiem. Ukraińce się nie sprawdzili więc trzeba szukać innych rozwiązań. Tylko d**il da się przekupić własnymi pieniędzmi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

19:23
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Atut-rental gdańsk kokoszki opinie (3 odpowiedzi)

Witam forumowiczów, proszę o opinie na temat firmy atut-rental czyli na przyklad warunki pracy ,...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (5 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

PRACA chciec to moc (70 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...