FOTOGRUPA?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Wiadomo, że fotogrupa to Sławek i Radek i że mają sporo pozytywnych opinii;)

Jednak jak przystało na "grupę" jest ich więcej niż tylko ta 2jka? Czy któraś z Was miała okazje pracować z którymś z fotografów z fotogrupy podczas ślubu i wesela? Bo plenery już robi Sławek lub Radek.

Proszę o opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: FOTOGRUPA?

ja wspolpracowalam z Radkiem a raczej on z nami:):)super facet profesjonalista w kazdym calu !!polecam:):) idealne podescie do klienta:) jesli chcesz obejrzec fotki poszukaj na forum post niekonczaca sie historia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

ja zamierzam tez z nimi podjac wspolprace i jestem nim i ich praca zachwycona :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

ale nadal nie odpowiadacie na moje pytanie:)

Czy ktoś zna kogoś z fotogrupy poza Radkiem i Sławkiem? łącznie jest ich chyba 5ciu i na wesela i śluby jeżeli Radek i Sławek maja zajęte terminy to wysyłają np. Marka, Adama, Marcina.
Czy miałyście któregoś z nich?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie . : )
Tzn. wiem , że jedna dziewczyna ale nie pamietam jaka miała chyba Marka- ponieważ Radek czy Sławek zachorowali . Natomiast wiem- ze zdjecia jego w ogole nie odstawały od standardó Radka i Sławka. :)

A ja współpracowałam z Radkiem na ślubie i plenerze, natomiast miałam i nie tylko jak okazje współpracować z Nimi oboje na Sesji Poślubnej Panien Młodych 2010 . : )
REEEWEEELACJA . - mało powiedziane :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

koleżanka miała w "zastępstwie", któregoś z wymienionych przez Ciebie panów, bo zarówno Sławek jak i Radek mieli jej termin zajęty i była bardzo zadowolona z fotek ze ślubu i wesela, także myślę, że nie ma się czym martwić

chyba wszyscy muszą reprezentować dobry poziom, żeby nie zepsuć sobie marki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak jasne zachorowali.

Mojej koleżance też tak powiedzieli a może tej samej a potem się dowiedziałam ze robili fotki w tym czasie na innym ślubie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z całej foto bandy :))))) polecam Radka.Reszta niestety to słupy czyli pracownicy.Radzę też w umowie dodać punkt że to Radek ma robić zdjęcia na ślubie a nie ktoś z podwykonawców!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z całej tej grupy tylko Radek ma pojęcie o fotografii. Na ślubie mojej siostry był jeden z pracowników a na plenerze Radek jakoś zdjęć zdecydowanie inna.

Szkoda, że poszli w ilości i nabijanie kasy a nie w jakość tak jak np. BW gdzie podpisując umowę mamy pewność kto będzie na naszym ślubie foto. A tak to nie wiadomo jaki słup nam się trafi.

Szkoda... ale siostra była ze zdjęć zadowolona, ja się znam trochę na fotografii i niestety widziałem wiele rażących błędów szczególnie przy reportażu, bo plener fajny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

fotogrupa to Sławek i Radek - miałam przyjemność wspopracować i z jednym i z drugim i według mnie obaj są profesjonalistami...

Jesli chodzi o 3 pozostałych , to są na tak zwane zastępswa, w razie W! Nie widziałam jakości ich zdjęć,wiec nic wiecej nie powiem na ten temat.

nie tu nie chodzi o żadne zastepstwa. Sławek otwarcie powiedział, że on i RAdek mają zajęte terminy mają 3 innych współpracowników którzy zrobią reportaż a plener zrobi Sławek z Radkiem.

W tej kwestii nie ma, żadnych niedomówień.
Wydaje mi się, że nie mogą pozwolić sobie na 'kiepskich' pracowników w końcu i tak to ich firma bedzie pdopisywała się pod tymi zdjęciami i Sławek będzie je "wypuszczał"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a poza tym co opinia to co innego:)

mi np. osobiście zdjęcia Radka jak i jego osoba i styl bycia nie odpowiadaja. Zaznaczyłam, żeby na moim plenerze był sam Sławek z asystentem, nie podoba mi się atmosfera przy Radku.
Ale to są moje prywatne odczucia i dodam, że na fotografii w ogóle się nie znam więc subiektywnie oceniam co mi sie podoba:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

widziałam zdjęcia Marka po ślubie znajomych i też są super!!

a ja twierdze ze to wlasnie Radek jest nr 1 w FOTOGRUPIE:):) zna sie na tym co robi, potrafi rozluznic atmosfere, goscie go uwielbiaja i wspominaja nawet po slubie:):) dzieki niemu czulam sie jak prawdziwa modelka na sesji:)swietnie uczucie:)Polecammmm:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak modelka na sesji? To chyba kiepskie porównanie bo z modelkami bez twarzy i nazwiska nikt się w czasie zdjęć nie opierdala, pozowanie nie jest wcale słodkie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez tak właśnie pomyślalam:) i wole podejście Słąwka do pleneru "to ma być zabawa" nie chcę się spinać i wypinać tylko śmiać sie i bawić tym wszystkim:)

Fotogrupa to dla mnie numer 1 na rynku jeśli chodzi o fotografie :) i Radek i Sławek robią znakomite zdjęcia. Szukam od dłuższego czasu fotografa który zrobi mojemu zespołowi sesje zdjęciową, i jestem zdecydowany właśnie na nich. Czekam tylko jak będzie lepsza aura za oknem, bo chcemy zrobić sobie plener ;) Oglądałem ich wiele fotek, i oprócz jakości którą widać od razu, to przede wszystkim można dostrzec pomysł i artyzm ..co nie jest często spotykane wśród fotografów. Artystą trzeba się urodzić, i oni właśnie nimi są :) Jeśli miałbym wybierać między Radkiem i Sławkiem do zrobienia nam sesji, to byłoby mi ciężko wybrać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kruk-duo co ty za bzdety wypisujesz. Fotogrupa to komercyjna taniocha żerująca na pomysłach lepszych od siebie. Żadem numer jeden.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

a czemu negatywne opinie dodają osoby niezalogowane.. ?? hmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Złak, napisałem swoje zdanie, bo tak uważam...jak chcesz kogoś krytykować to zaloguj się. Ja widać konkurencja nie śpi :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja bym mimo wszystko prosiła, żeby nie robić kolejnego wątku na temat "opinia o fotogrupie" bo jak taka poznać chciałam to przejrzałam kilka innych tematów.

W tym temacie mam podstawowe pytanie "czy widziałyście zdjęcia /współpracowałyście z innymi członkami fotogrupy?":)

Za numer jeden w fotografii ich nie uważam, ale odpowiadają mi na tyle, żeby robić mi zdjęcia:)

Skoro nikt nie wie jakie zdjęcia robią te osoby to nie polegaj tylko na obiecankach szefów fotogrupy. Poszukaj sobie fotografa który pojawi się na ślubie osobiście, a nie wyśle zastępcę o bliżej nieznanych kwalifikacjach. W tej grupie cenowej jest naprawdę baaardzo duży wybór.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak ktoś nie był na Targach w Gdańsku to nie wie jak robią zdjęcia i jak one wyglądają:P Ja na pewno na nich się zdecyduję za rok :) poza tym jaką umowę podpiszesz taką masz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja widziałam zdjecia Marka z dwóch wesel. Są ładne i wg mnie nie odbiegają jakością od zdjęć robionych przez "szefów".

~złak jak widać krytykuje wszystkich i wszystko związane z fotografią na tym forum, samemu niestety nie ma odwagi zaprezentować oficjalnie swoje zapewne mierne dokonania. Myślisz że twoje durne wypowiedzi mają jakikolwiek wpływ na obiektywizm forumowiczów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale o co właściwie chodzi? Że nie piszę ochów i achów o każdym fotografie? Kubeł zimnej wody na głowę przed wyborem fotografa bardzo się przydaje. Nie raz widzę jak zdesperowane panienki które myślały, że ich fotograf będzie mistrzem świata piszą potem "odradzam, zrobił nam okropne zdjęcia" itp.
Zapewniam was, że są fotografowie których uważam za dobrych i ich prace bardzo mi się podobają. Problem w tym, że nie pojawiają się na tym forum, nie piszą zapraszam do mnie i nie wysyłają zastępców na śluby bo nie prowadzą hurtowni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz inne podejście, może się znasz na fotografii i może szukasz 'artyzmu'.

Ja podchodzę komercyjnie, subiektywnie i egoistycznie:)

"Hurtownia" :) nawet się zgadzam, ale na szczęście nie jestem snobką i nie przeszkadzają mi "hurtownie" :)

W umowie nie masz zawarte, który będzie Ci robił zdjęcia:) a jeżeli się uprzesz i to sobie dopiszesz a oni i tak maja zabukowany inny termin to tylko sama z siebie robisz idiotkę, bo na pewno nie przylecą do Ciebie bo w umowie sobie "punkt dopisałaś" :) podoba mi się ich szczerość

A podejście, że chcą zrobić więcej wesel...no cóż takie czasy każdy chce zarobić:) nie można mieć za złe, że im się firma rozrasta, dają szanse innym którzy jeszcze nie mają takiej renomy , a proszę dzięki mojemu tematowi pojawił się p.Marek z fotogrupy:) za czas jakiś może będzie drugim Kacprem Olejnikiem:)

A co do innych fotografów z "tego przedziału cenowego" spotkaliśmy się z kilkoma i mi jednak o wiele bardziej zależy na kontakcie, jeżeli nie potrafiłam się z nimi dogadać podczas pierwszego spotkania to nie chcę myśleć co będzie dalej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

aha..

ZŁAK... a możesz w takim razie polecić dobrego fotografa? te nieujawniające się "perełki" :)

ja powiem tyle że zgadzam się ze zdaniem Karola.
dla mnie fotogrupa jest najlepszym wyborem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja miałam |Radka na ślubie i weselu a na plenerze Radka i Sławka, potem dołaczył jeszcze ktoś Marek? nie pamiętam. zdjęcia Radka i Sławka widziałam, zresztą nie współpracoiwałam z nimi pierwszy raz, na team t zdjęć innych pracowników niestety nie mam zdania, bo ich nie wodziałam. ale jak najbardziej polecam współpracę z fotogrupą:)

zdecydowanie wybieram fotogrupę:) jutro wstępna umowa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A my podpisaliśmy we wtorek już umowę z Radkiem!! Jestem mega szczęśliwa ;) Przynajmniej wiem, że zdjęcia będą naprawdę zajefajne ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

my też się zdecydowaliśmy:)także sala załatwiona.zespół też, kamerzysta i fotograf.teraz wezmę się za detale:)

Chyba nikt Ci nie odpisał na temat. A myśmy mieli Adama na weselu (w zastępstwie, bo Sławek i Radek byli na innym), a Sławka i Radka na plenerze. Ze zdjęć Adama byliśmy super zadowoleni. Fajnie wszystko ujął, cały czas pracował, starał się - mamy zdjęcia wszystkich gości, fajnych momentów na zabawie, ładnie ujęte. Natomiast plener... niektóre były strasznie sztampowe i ustawione. Do tej pory się zastanawiamy jak to się stało, że daliśmy się tak ustawić ;-) Ale część bardzo ładna, więc ogólnie jesteśmy zadowoleni

Piszę nie na temat, ale ile kosztuje u nich sam plener, ok 100 zdjęć???Wie ktoś??

na stronie znajdziesz odpowiedz... z reszta Radek sumiennie odpowiada na zdjecia... mozna zapytac

U nas taka sama sytuacja, oczywiście miesiąc przed ślubem, Radek poinformował nas ze nie mógł być na ślubie.Był u nas Adam i zdjęcia wyszły super, naturalne, spontaniczne. A zdjęcia z pleneru u Radka..nie można tego samego powiedzieć...wszystkie takie same, oklepane pomysły. Z rozmowy i zdjęć na stronie wydawało się ze to profesjonalista, a praktyce wyszło inaczej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesto z nimi wspołpracujemy i polecamy w 100%

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

fotogrupa straciła swoją moc i polot wraz z odejściem Rutko, teraz to tylko opinia i dobra marka im zostala chociaz patrząc na niektore materiały ta dobra marka moze szybko upasc (a przeciez na stronach i blogach pojawiaja sie tylko najlepsze fotografie)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

a kto na stronie pokazywałby nieudane fotografie??

Nawet te pokazane nie mają w sobie nic subtelności. Chyba faktycznie masówka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo dostaje się na płytce wszystkie zdjęcia jeżeli się chce i te obrobione i nie . Nie, to nie masówka.
Polecam jeszcze raz..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak to nie masówka, jak to widać gołym okiem dziewczyno. Łapie się klientów na kilka rąk na raz to co to jest, autorska praca? Co do obróbki szybkie wygładzanie buzi do plastiku, co zdjęcie to za mocna winieta przy brzegach, nadużywanie szerokokątnych ujęć, to szybkie liche zabiegi.

Czemu minusy? bo na forum normą jest napędzanie sztucznych opinii z kilku kont i gloryfikowanie grupki namaszczonych usługodawców.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego dostaje minusy? spojrzcie sobie na stronę rutko a pozniej na fotogrupe, dla zachowania dobrego smaku po fotogrupie polecam jeszcze raz strone rutko ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczerze to nie wiem, co widzicie w tej fotogrupie, mi w ogole nie przypadly do gustu ich zdjęcia...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a kogo polecasz? :) Wysłałam kilkanaście maili do fotografów i moim zdaniem mają najlepszą ofertę biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny. Oczywiście oglądałam zdjęcia, które bardziej mi się podobały, ale niestety były poza moim zasięgiem finansowym :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja akurat na takich rzeczach to nie chcialam oszczędzać, mnie fotograf kosztuje 3000zl, z pięknym albumem wygrawerowanym naszymi okienkami i data ślubu, sesja w inny dzień niż slub, wszystkie fotki mam też dostac na pendrive. Czy polecam to jeszcze nie wiem :) tylko dwóch fotografów zrobiło na mnie to "wow" ale ten drugi akurat był duzo droższy. A zen fotografował mnie od dziecka bo studio mial niedaleko starego mojego miejsca zamieszkania.

a jak się nazywa ten dużo droższy? 3000zł to już nie mała kwota

Poszperam później w mailach i napisze :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja będę już 3 raz korzystać z fotogrupy. .miałam Radka na ślubie plenerze po ślubie ;plrnerze z okazji rocznicy a teraz na chrzciny:):)

PLENER-Niekończąca się historia:)-Monia&Dawidek 1: http://youtu.be/79IlGWYctyA
polecam stare juz a ciągle słyszę mile komentarze

No ja też uważam, że są świetni-zdjęcia Radka i Sławka można zobaczyć na stronie i też mi się podobają. Zastanawiam się jednak jak wygląda praca osób, które wysyłają na reportaże ślubne, gdy oni mają już zajęty termin. Nam zaproponowano Adama. Zastanawiam się czy to bedzie to samo...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tamten fotograf to Tandem :)

wow ;)

Nitka-tamten czyli ten, którego wybrałaś?
autor-możesz rozwinąć swoją wypowiedź :)

Rozważaliśmy ich wspólne oferty (foto+kamera) i Kandemu byl tym drozszym... Zreszta nie widzialam jesszcze, zeby ktos na forum cos o nich pisał...

kacha, ja też uważam, ze nie warto oszczędzać, ogólnie to raczej ciężko znaleźć kogoś sensownego poniżej 3000zł. Osobiście nie zawężałam się wyłącznie do poszukiwań fotografa na forum, a tym bardziej do opinii, bo te jak wiadomo mogą być lekko naciągane, a i gust różny :)..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale ja wcale nie chcę oszczędzać na fotografie :) Całkowicie się zgadzam, że musi być dobry. Ale warto zauważyć, że nie zawsze wysoka cena idzie z jakością zdjęć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1