FUNDUSZ SOŁECKI NA 2017r

!!!!ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!!
NA SPOTKANIA SOŁECKIE KTÓRYCH TEMATEM BĘDZIE
ROZDYSPONOWANIE ŚRODKÓW Z FUNDUSZU SOŁECKIEGO NA ROK 2017
REMIZA OSP BANINO
13.09.2016 godz. 1900
15.09.2016 godz. 1900
20.09.2016 godz. 1900
ZEBRANIE WIEJSKIE NA KTÓRYM ODBĘDZIE SIĘ GŁOSOWANIE W SPRAWIE WNIOSKÓW
23.09.2016 godz. 1900
JEŚLI CHCESZ MIEĆ WPŁYW NA INWESTYCJE W BANINIE KONIECZNIE MUSISZ BYĆ NA SPOTKANIACH

SOŁTYS I RADA SOŁECKA BANINO
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: FUNDUSZ SOŁECKI NA 2017r

kto ma prawo do glosowania? jeśli ktoś nie jest zameldowany, a mieszka, to czy może głosować?

mam nadzieje, że nie;) to tak samo jakbym pojechał do innej miejscowości, (bo mam tam mieszkanie, ale nie widnieje w dokumentach, że tam mieszkam) i chciałbym głosować o sprawach których praktycznie mnie nie dotyczą. O nein
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy do głosowania muszę mieć ze sobą potwierdzenie faktu zameldowania w Baninie ? Na nowym dowodzie nie ma adresu, więc rozumiem, że na wyżej wymienionym spotkaniu, Rada Sołecka ma możliwość zweryfikowania mojego meldunku ?

Stały mieszkaniec sołectwa to osoba, która przebywa w danej miejscowości i której miejscem zamieszkania jest dana miejscowość. Pojęcie miejsca zamieszkania definiuje art. 25 Kodeksu cywilnego: Miejscem zamieszkania osoby fizycznej jest miejscowość, w której osoba ta przebywa z zamiarem stałego pobytu." Aby uznać mieszkańca wsi za jej stałego mieszkańca powinny być spełnione dwa czynniki: przebywanie w znaczeniu fizycznym w określonej miejscowości i zamiar stałego w niej pobytu. Meldunek nie ma nic do tego. http://www.gazetasolecka.pl/sample-sites-2/253-staly-mieszkaniec
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...