Farba do łazienki

Witam, czy ktoś z Was ma doświadczenia z farbą do łazienek? Zastanawiam się czy taka specjalna farba rzeczywiście się sprawdza i czy można ją położyć wszędzie, nawet przy kabinie prysznicowej (wewnątrz, czyli tam, gdzie się codziennie będzie na nią chlapać)? Jeśli tak, to którą firmę polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Farba do łazienki

Każda farba nie przepuszczająca wilgoci się sprawdzi. Najlepiej działa epoksydowa (2 składniki: farba i utwardzacz), ale może być też jednoskładnikowa silikonowa.

zadzwoń to ci odpowiem na twoje pytanie 507335079

U nas się sprawdza, akurat nie mamy prysznica, tylko wannę, ale jest ok. 4 lata, na początku było to tylko tymczasowo, bo ciągle były inne ważniejsze wydatki. I tak na razie zostało (w przyszłe wakacje planujemy wreszcie zrobić w kaflach). Firmy nie pamiętam, ale jak pojechałam do leroja, powiedziałam o co chodzi, to sprzedawca mi doradził. I trafione.

Inne tematy z forum

Jaka podłoga do mieszkania? (58 odpowiedzi)

Kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim. Zastanawiamy się jaką podłogę wybrać. Opcji jest...

Montaż karniszy (7 odpowiedzi)

Witam, stanąłem właśnie przed zadaniem zamontowania karniszy. Sprawa prosta technicznie, jednak...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (192 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...