Farbowanie włosów henną

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Coś ostatnio nie jestem zadowolona z chemicznego farbowania ani z samych włosów a muszę malowac bo mam dużo siwych:)
Zastanawiam się więc nad henną,zależy mi na uzyskaniu ciemnego brązu.
Może coś polecicie albo podzielicie się opiniami czy warto,czy faktycznie włosy są zdrowsze i lśniące i jak szybko się spłukuje bo ja myję włosy codziennie więc nie wiem czy jest sens.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Farbowanie włosów henną

ja kupuje henne w zielarskim , fajne kolorki i wlosy sa wzmoznione po niej polecam ! ja farbuje odcieniem jantar

Ja kupowałam ze stronki Mazidła. Tam mają hennę i indygo bardzo dobrej jakości, bez oszukiwania. Po tej ze sklepu można tylko uczulenia dostać i tak na serio to nie jest to henna tylko kora dębu i jakieś inne cuda. Ja farbowałam na czarno, więc najpierw kładłam hennę, a potem indygo, ale jak je zmieszasz i położysz na włosy razem to masz bardzo ciemny brąz. To nie schodzi z włosów wcale, dlatego należy farbować potem już tylko odrosty, bo to oblepia włosa i może powodować łamanie się. Gdyby nie zapach i to, że przy kąpieli w jeziorze spływa się potem na czarno jeszcze przez jakiś czas to nadal bym tym farbowała. Kiedyś straciłam włosy przez farby. Miałam strasznie przerzedzone, zaczęłam farbować tylko henną z indygo i po roku włosy odżyły i odrosły. A jak do tego dodasz amlę to włosy będą pięknie lśniły.

neisi czemu twierdzisz ze po tej ze sklepu mozna tylko uczulenia dostac???

Kupowalam raz w sklepie w drogerii w Rossmanie tylko i wiecej nie kupilam , ale henny ze sklepu zielarskiego ( tez sklepu ) sa naprawde dobre i mimo ze jestem podatna na uczulenia nigdy mnie nic nie uczulilo ! henna sie zmywa bo to henna ale powoli - akurat w moim przypadku a wlosy naprawde sa lsniace i wzmocnione wiec nie generalizuj bo sa henny i henny tak samo jak wszystkie inne kosmetyki

Nie polecam.Nie pokrywa dobrze siwych wlosow,obciaza wlos co za tym idzie...pozniej wypadaja.To wcale nie takie zdrowe jak sie niektorym wydaje.

Dziękuję za wszystkie opinie,trochę poczytałam i widzę,że to bardziej skomplikowane niż myślałam:)
Różne też są opinie więc aby się przekonac na własnych włosach musiałabym po prostu wypóbowac.

- neissi, a co to jest amla ?

moze zdrowsze niz te wszystkie chemiczne farby do wlosow z amoniakiem itp , mi tam wlosy po hennie nie wypadaja wrecz przeciwnie zauwazylam ze wlasnie sie duzo wzmocnily

Myślę, że to słuszny kierunek i sporo da się poprawić, zobaczcie - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/kolorowa-farba-do-wlosow-sposoby-na-zabawe-barwami.html Kolor? Można czasami zaszaleć, tym bardziej na szczególne okazje, bo czemu nie? To już konkret.

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...