Fate

Taa mamut to kngurek a tateusz to odpowiednik tego sympatycznego pana z komórką co robi leczo:)
Może melisę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nataliś!

i dobrze, bo się do norki schowasz a ja musze do NORY ;)

Martuś!

mam, wychodowana na wlasnej działce, a co nerwowa?
ej, światła w urzedzie juz gasza!

FATE

Idziesz?Jupi!!;)

Żartuję, to nasz ostatni raz, a potem to już nie wiem kiedy, może nigdy nie odzyskam kompusia mojego kochanego.Teraz mi wstyd, że na niego też krzyczałam, o ja głupia!O ja niegodna!;)

A kiedy zaprogramujesz gołębia?

skoro Natal nie odpowiada Marcie...

....to ja powiem: Natal, roztwory, biologia i alkiny maja ze soba duuuuzo wspolnego :)

Fate

To przełącz sobie oczy na tryb nocny.Mc Gywer by tak zrobił, a przynajmniej wiedźmin:)
Masz własną działkę?Ej!To Ty dobra partia jesteś!;)
Ale melisa miała być dla Ciebie, w końcu to Ty chciałaś się uspokoić:P

Nasz ostatni raz....

czuje powage tej wiekopomnej chwili ^__^ Musisz byc twarda i jak ja radzic sobie w takich ekstremalnych sytuacjach :)

zostaje na noc w urzedzie!!!!

przykuje sie do biurka i połacze neta z protestem przeciw LPR! ha! to jest plan! i jeszcze moze sławna bede? a w niedziele konkurs o parlamentaryzmie :(

F.N-cosienieodzywa

Fate Ty mnie rozumiesz!Dołącz do listu 100 praktycznych porad jak to możliwe, żyć bez netu.
A natal maturę biologiczną zdaje?joł ziomalka!:)

Fate

Bojkotuj!Ja też się przykuję to kompa nie ruszą poza tym powiedzą o nas w faktach a ja pomacham Tobie a Ty mi.Jesteś za?

*__*

ale ja nie wiem jak wytrzymac! dlatego tu siedze choć wszyscy sie ubrali sie ! buuuu! bedziemy sie wspierac, prawda? albo odrazu przeprowadzmy sie do norki , ups! nory! :)

Fate

powiedziałabym NOR!:)

papapa!

trzymaj sie jakos ! popisz jeszcze dłuuuuugo skoro mozesz! :) zegnam Cie ja ! buuuuuu...teraz ide topic smutki w mleczku truskawowym ! papa :)

aaaaa

moja torba: kilka zwinietych w rulon artykulow fachowych, "Wampir Lestat", dlugopis, cukierki rumowe, podrecznik japonskiego, kanapki z kielbasa, makintoszowa mysz optyczna warta ok 700 zeta wrzucona niedbale luzem na dno, dokumenty.
Dopiero dzis dowiedzialam sie ile warta jest mysz. Z drzeniem serca spogladalam na wydobyte z dna pachnacej kielbasa przepasci, sponiewierane urzadzenie i.... okazalo sie, ze po pobycie w mojej torbie szwankujaca wczesniej mysz zaczela dzialac. Znaczy, nie ma to jak pobyt w przekonywujacym miejscu. Zapamietam to sobie, na wypadek dalszych awarii komputera ;) ;) ;)

info szukam

Czy ktoś może wie jak długo jeszcze potrwa przerwa na blogowisku i co jasnej ch... dzieje się znowu z gg?!
Będę wdzięczna za jakieś info.

Media Markt - powinni trochę pomyśleć.

Nie wiem który idiota z działu reklamy wymyślił ostatnią promocję sieci MediaMarkt w Polsce, ale w końcu się doigrali. Media Markt ma problem. Zabronią im tego.
Zobaczcie linka:

ciąg dalszy

byłem tam, chciałem zobaczyć i ponabijać się, ale tak się stało że wlazłem w środekludzi za dużo, ochrony brak. przed wejściem stały barierki, oddzielające tłum od szyb, teraz leżą w sporej części połamane. nie protestuje , wiem, że musiały tam być i choć chyba złamałem sobie o nie żebro, to uratowały życie paru osobom. Napór na nie podniósł je razem z ludźmi prosto na szyby, gdyby ich nie było to zamiast paru pęknięć mielibyśmy wybite okna i ludzi pociętych szkłem. następne - policja. nie wiem po co została wezwana, na początku tylko denerwowała tłum, ludzie zaczęli falować poruszani przez grupę głośnych chłopców wykrzykujących na
policjantów. potem, gdzy otwaeto drzwi, policjanci mogli wyciągnąć parę osób z tłumu, przytrzymać barierki, uspokoić ludzi, jednak tego nie zrobili. policja starała się pomóc tylko pro forma, bali się wejść w tłum, nie reagowali na prośby ludzi o pomoc. stojąca obok dziewczyna nie mogąca złapać oddechu, przyduszna przez tłum resztką sił poprosiła przechodzącego policjanta o pomoc ten poszedł dalej, ja go zatrzymałem, też duszony o metalowe zapory, wyrwał się ...i uciekł. udało sie wypchnąć do marketu mdlejącą już dziewczynę. sam tam wszedłem, wśród ryku tłumu rzuciłem się do policji, zacząłem krzyczeć, że jest ich dużo, że ci z tyłu przestaną napierac jak ich poinformować że miarzdzą ludzi, żeby przez megafony zaczęli uspokajać tłum, doczekałem sie tylko przerażonego: nie mamy megafonów! (nie mieli, mieli tylko radiowozy na których takowe jak dobrze pamiętam są montowane). policja przysłała młodych chłopaczków z poboru, trochę może tylko mniej panikujących niż tratowany obok nich tłum.
wewnątrz marketu rzeka ludzi wysypuje się przez przejście wielkości dobre pół metra. drzwi zastawione barierkami na których są ludzie, na których napiera z kolei wielki tłum. ludzie na barierkach krzyczą o pomoc, są znoszeni na szyby, policja część barierek trzyma (akurat te z dala od drzwi, na nie tak bardzo się nie pchają), ochrona stoi w środku i nie wie co robić. jedną z zapór znosi na szybę - widać że zaraz zostanie przez nią przepchnięta, ludzie na niej zaczynają panikować, chcą się odepchnąć od szyby - ta pęka. rzucam się do barierki, razem z kolegą i paroma osobami. udaje nam się zatrzymać ludzi przed szybą, udaje nam się zgiąć barierę, ludzie mogą wchodzić szerszym strumieniem i nie nadziewają sie na metalowe pręty. policja i ochrona nadal nic. ludzie zaczynaja biec i tratować się nawzajem, ktoś krzyczy spod nóg, któ się czołga na bok, chłopcy policjanci dyskretnie patrzą w bok, ochroniarze patrzą się z niedowierzaniem i nie wiedzą co zrobić. rzuciliśmy się z kolegą wyciągać ludzi spod nóg innych i wyłapywać, z wciąż ogromnego tłumu pod drzwiami najsłapszych. ochrona zaczęła nam pomagać dopiero jako tako sytuacja się uspokoiła, młodzi stróze prawa, cały czas w szoku, z trudem pozbywali się spanikowanych min . chciałem wyjść i nie wracać tam więcej, ale coś mnie pokusiło żeby na miejscu odpocząć - nie miałem racji okazało się że kasy odmówiły współpracy. wyniosłem się w momencie gdy nastrój zaczynał przypominać zamieszki.

:/

Byłam kiedyś w tłumie napierającym na wejście, wprawdzie nie do MM, ale swoje przeżyłam. Nigdy więcej. Nic, nawet największe przeceny by mnie nie zmusiły do stania w takiej... kolejce?

Agentko, od trzech dni zadaję sobie pytanie, co jest z blogiem... Nawet nie wiem, gdzie o tym pisać...
A tak na marginesie... nie odezwałaś się do mnie :( Nic to, może taki już mój życiowy pech, że kiedy chcę odnowić kontakty, to coś idzie nie tak.

Media Markt

Moim zdaniem zarząd sieci METRO AG (Media Markt, Real, Praktiker) naraziła wielu ludzi na obrażenia ciała, stres, a nawet mogło się to skończyć śmiercią któregoś z klientów. Ta pseudo promocja miała być tylko tanią reklamą na wielką skalę (z pewnością tańsza niż w TV) a przy okazji wysoki obrót i ... zysk co w tym przypadku - reklama była DARMOWA !! Zarząd powinien odpowiadać karnie za swój pomysł a wiadomo - było to celowe a skutki były wiadome !! Więc ... jestem ciekawy czy prokuratura ukręci łep tym niemieckim burżujom !!!
A tak przy okazji - szkoda że nie było tam umówionej organizacji młodzieżowej która pokazałaby jak traktować kapitalistów - mam na myśli zgrupowanie Polaków tylko dla Polski ze swoim "sprzętem" (łańcuchy, kije bejsbolowe) aby nauczyli w końcu że ludzi nie traktuje się jak bydło dla swoich kożyści materialnych !!
Byłbym rad gdyby z takich marketów jak ten zostały tylko zgliszcza ! Wielu ludzi przekonało się co znaczy kapitalizm - towaru wiele ale nieliczni mogą go kupić !! Nie dziwię się w tej sytuacji kradzieżom towaru w trakcie tych przepychanek, oraz zniszczenia jakie powstały na tego wskutek - z pewnością były wliczone w koszta tej "REKLAMY".
Mam także nadzieję że poszkodowani klienci zwrócą się do prokuratury (a może nawet do NIK-u) ze skargą z wystąpieniem o wysokie odszkodowania za nieludzkie pomysły zwerbowania tylu tyś. ludzi na rzecz swoich interesów.
Nie można winić ludzi za taki stan - bo kto wiedział że organizacja będzia taka o jakiej przeczytaliście lub doświadczyliście ...

Blogi? Blogi?

Zostały odłączone od sieci, skasowane i spalone.
A niedobitki pocięte w niszczarce na trzymilimetrowe paseczki papieru

Brzdęk!!!

na złość całemu światu co się we mnie przegląda - dokonujemy autodestrukcji

Lustereczko

hehehehe
blogi działąją misiu szklany...chyba pojawiła się kolejna rysa na twojej tafli...

bilbo

Rozejrzyj sie wreszcie dookola i obudz sie.

Serwis blog.pl przywrócony do życia

Całować po rękach będziecie później :)

Agentka Scully

Lustro Dezinformacyjne to nie Miś!!!
Za dużo się pani filmów Barei naoglądała.

Agentko

Gdyby była pani prawdziwą Agentką pojęła by pani w mig na czym polega dezinformacja.
Otóż jeżeli dezinformujący informuje, że blog absolutnie nie istnieje, został zniszczony, spalony itp., to z całą pewnością oznacza, że znów zaistniał w sieci. Taki paradoks dezinformacji.
Innymi słowy:
Blog po reinstalacji i rekonfiguracji powrócił dziś z samego rana.

MM

blog tak, ale blogi nie wszystkie. Niektórych brakuje. Się klika w linka, a to z przyzwyczajenia a to bo a nuż (widelec).... a tam kurna biało jak na Antarktydzie i tylko ten numerek 404 jak sam biegun zimna. Brrr.

M&M jeszcze

tak z ciekawości... jesteś orzeszkowy, czy bezorzeszkowy? A jak Orzeszkowy, to czy ma to pokoleniowy związek z pewną słynną Elizą? ;)

Stworku ciekawski

Jestem. Nie jestem? Jestem! Nie jestem?!?
Lustereczko powiedz przecie kto jest w Orzeszkowym świecie?

hmmmm....

niuch, niuch!

Net

Nie działa blog i nie działają blogi wczoraj nie działało jeszcze gadu gadu a mi jutro zabierają komputer.Ech!Moje życie traci sens;)

hmmmm

tak Stworku, niektóre linki nie są już niestety aktualne...kto wie może pewnego dnia ...?

p.s a blogi znowu nie działają?!

Blogi?

A świstak siedzi i zawija je w sreberka.______ Blogi ma się rozumieć.

MM

Snoopy i Fistaszki

Fistaszki!?!?

Gdzie?! Jak?! Kiedy?! Fistaszki?! Am! Chcę fistaszka. Już. Teraz. Zaraz! Gdzie fistaszek!? Chcę. Mniam. Dawać fistaszka!!

Moi drodzy!!!!

Miałam AWARIĘ - siadł mi komp maxymalnie, proszę pisac do mnie e-maile gdyż nie mam książki adresowej (w sumie mój komp jest pusty jak moja lodówka)

Znalezione wśród maili:)

15 rzeczy, które możesz robić w centrum handlowym, w czasie kiedy twoj/a małżonka/małżonek/narzeczona/narzeczony/partner/partnerka/etc. oddaje się zakupom.
. Weź 24 pudełka z prezerwatywami i wrzucaj po jednym do koszyków innych ludzi.
. W dziale elektronicznym ustaw budziki tak, by dzwoniły co pięć minut.

3. Zrób smugę z soku pomidorowego prowadzącą do toalet.

4. Podejdź do jednego z pracowników i powiedz mu oficjalnym tonem:
"Kod 3 w dziale AGD". Zobacz jak zareaguje.

5. Podejdź do okienka ratalnego i poproś o raty na paczkę M&M-sów.

6. Przesuń znak "Uwaga. Mokra podłoga" na wykładzinę.

7. Rozbij namiot w dziale kempingowym i powiedz innym klientom,
że ich wpuścisz pod warunkiem, że przyniosą poduszki.

8. Kiedy ktoś z obsługi spyta cię, czy może ci jakoś pomóc,
załkaj "Czy nie możecie po prostu zostawić mnie w spokoju" i rozpłacz się.

9. Spójrz prosto w kamerę ochrony i potraktuj ją jak lustro
dłubiąc sobie w nosie.
0. Oglądając broń w dziale myśliwskim, spytaj sprzedawcę czy
wie, gdzie możesz kupić leki antydepresyjne.
1. Biegaj po sklepie z dziwną miną, nucąc motyw z "Mission Impossible".
2. W dziale samochodowym pozuj na Madonnę, używając lejków
różnej wielkości.
3. Ukryj się za wiszącymi ubraniami. Kiedy klienci będą je
przeglądać, wykrzykuj "WEŹ MNIE! WEŹ MNIE!".
4. Kiedy z głośników podawać będą jakiś komunikat, upadnij na
ziemię, przybierz pozycję embrionalną, chwyć się za głowę i krzycz: "O nie, to znów te głosy!"
5. Wejdź do przymierzalni i krzyknij naprawdę głośno: "HEJ,
papier toaletowy się skończył!!!" .

Milych zakupow !! :)

mniam

:)

znalezione w sieci...

Yo ziomale!
Tracham sobie dzis bryką jak wporzo umcyk, z ziomalem pingpongiem.
Nagle lookam, a tu śmiga dojara, szmaty ma cool, aż widać jej
majtki z uzdą, na gałach matriksy, normalnie z*******zczo. Koleś
szybko zlepil balwana i pyta - sciemniamy?
Nie chciałem, bo z niego przygas i zawsze trzodę robi.
No i widać że to blachara, a moja bryka to trabant po tuningu. Mi
to tito, ziomal, mówię, palimy trampki, jutro tejknę od zgreda
fure i pościemniamy, zresztą dziś nie mam genów nawet na
ciurlanie dropsa. Poza tym jutro pogrzeb a ja czeski jestem i nie
chcę rano schizować. Ziomal walnął karpia i looka na mnie
jakbym miał errora ale gada MTV brachu -sobie możesz nawet bić
Niemca po kasku jak lubisz. Uderzyliśmy jeszcze do Maca i
wrzuciliśmy po wieśmaku a potem na chawire.

Yo! Spox! Pozdro!
Słownik:
umcyk - mężczyzna, który jezdzi samochodem, słuchając muzyki
techno;
dojara - kobieta z dużymi piersiami
majtki z uzdą - stringi
matriksy - okulary
lepić bałwany - zażywać amfetaminę
przygas - mało rozgarnięty chłopak
robić trzodę - zachowywać się niestosownie
blachara - dziewczyna, której podobają się chłopcy mający
dobre auta
mi to tito - nic mnie to nie obchodzi
palić trampki - uciekać z lekcji
tejknąć - wziąć, często bez pozwolenia
ciurlać dropsa - uprawiać seks oralny
pogrzeb - praca klasowa
czeski jestem - nic nie umiem
schizować - panikować
walnąć karpia - zdziwić się
mieć error - mieć trudności ze zrozumieniem czegoś
MTV - skrót od: mnie to wali
bić Niemca po kasku - onanizować się
bez trzody chlewnej - spokojnie, bez zbędnego pośpiechu
dzień zagłady - wywiadówka
K3 - określenie randki: kino, kolacja, kopulacja
kanarinios - kontrolerzy biletów
kaszlaki - papierosy Klubowe
karmić łabędzie - wymiotować
na Irak - na pewno
nie mieć genów - być zniechęconym do wszystkiego
paćkarnia - plastyka
pinpong - o kimś niewielkiego wzrostu
pizza - trądzik
RWD - skrót od: ratuj własną dupę - uciekamy
sorka - ogólnie o nauczycielce, siostra, przepraszam
szczańsko - radość, śmiech
szmalarny - człowiek bogaty
wiesław - człowiek ubierający się niegustownie, niemodnie
wygib - osoba uważana za dziwną

z*******zczo/z****iaszczo/z****iście - doskonale, dobrze, świetnie

zarzucić - zjeść

zdzisiu? - czy coś cię dziwi?
zapalić znicza - zapalić papierosa

lustereczko,

widać zawijanie w sreberka podziałało...blogi działąją...kolejna rysa do kolekcji

zaproszenie

inauguracja comiesiecznych wydarzen:

wystapia autorzy:
Cezary Domarus Artur Nowaczewski
Dawid Majer Marcin Wilkowski
+ konkurs jednego wiersza

koncert: Rogulus X Szwelas Und Goss
sety - Paweł Paulus Mazur
5 styczeń godzina 21:00 klub GGOG
Gdańsk Wrzeszcz 200 m od przystanku PKP
wstep wolny
patronat: terra.pl independent.pl ds.art.pl

wiecej:

http://yass.art.pl/przesuw/22/articles.php?lng=en&pg=219

link

link do info o imprezie

15 styczen klub GGOG

to tak w kwestii płatnego gg

Szanowni Użytkownicy Gadu-Gadu!

W związku z informacjami rozpowszechnianymi wśród użytkowników w formie tzw. "łańcuszków" informujemy, iż nie planujemy wprowadzenia odpłatności za używanie Gadu-Gadu. Szczególnie przestrzegamy przed wysyłaniem SMSów o podwyższonej opłacie (w postaci 7....) które rzekomo miałyby być formą opłaty. Serwis Gadu-Gadu jest z powodzeniem utrzymywany z reklam wyświetlanych podczas korzystania z niego, i nie przewidujemy zmiany tego stanu rzeczy.
Wszelkie informacje dotyczące serwisu Gadu-Gadu są umieszczane wyłącznie na stronie www.gadu-gadu.pl lub w komunikatach wyświetlanych w specjalnym okienku programu (tak jak niniejsza wiadomość). W szczególności prosimy o ignorowanie wiadomości podpisywanych przez rzekomych "administratorów Gadu-Gadu" które często służą do wyłudzenia ważnych informacji, np. hasła.

Ponadto informujemy iż przerwa w działaniu serwisu w sobotę 9-10-2003r. była spowodowana prowadzeniem zmian na centralnym serwerze Gadu-Gadu.
Dziękujemy i zapraszamy do korzystania z serwisu Gadu-Gadu,
Polskiego Komunikatora Internetowego

Zespół Gadu-Gadu

Drogi zespole Padu-Padu

Dziękuję, więcej nie skorzystamy.

hmmmm

zwolnijcie troche z tym pisaniem ;)

wyślij komuś smsa głosowego ;)

he he, to dziala, nawet fajnie.
jak chcesz jakies logo, tapete, dzwonek do komorki, wpadnij
mozesz skorzystac z bramki sms, sciagnac gre w javie.
Sporo tych wszystkich gadżetów jest.

Martuś!

no i zmusiłaś mnie, żebym tu pisała, a więc:
po pierwsze: BLURP jupi-jupi :)
po drugie: Infinium odpada, bo jestem przywiązana do mojej oceny z historii, a przed sprawdzianem takie kujaki jak ja nie imprezuja ^_^
po trzecie:tak byłam głupia
po czwarte:impreza u Asi 31.01.2004 :) nie mozesz odmowic, bo wszyscy czekaja na Marte= "śliczną dziołchę ze wsi" :)
nie obiecuje, że będzie T(eo) T(eo) - czyli dwie zeczy, ktore lubimy najbardziej, ale za to bedzie kominek ^_^ napoje dostarczamy sami -duuuuuzo, bo do sklepu najblizszego jest 10 min.samochodem. Acha, i nie bierz swoich najlepszych remizowych szpilek, bo bedziemy dłuuuugo iść w błocie, albo opcja nr2 :znajdz faceta/(dziewczyne?) z samochodem, ktory nas zawiezie :) Ha! będzie fajnie bo mamy juz 15 zeta składki
yuki-yuki

Fate kochane dziecię:)

sama się zmusiłaś:)
po pierwsze: tak, to do mnie:)
po drugie:nie to nie, tylko Ed mnie kocha w tym towarzystwie!
po trzecie:byłaś.To optymistyczne bo ja jestem.
po czwarte:ładna marta?miałyśmy iść razem!!oczywiście!podyskutuję sobie z Martyną(?)o sexapilu, który ona ma:)nie nooo spoooko.Będzie kominek?HAŁ SŁID!Ale bez teo i eo to już nie to samo!:(Faceta z samochodem to ja mogę...ale nie chcę:)Moja japonka jest Yuka!I wczoraj jej tłumaczyłam w liście jak się mówi dź:)
I bez dołowania, pliz:)my po polonezie tańczymy walca a ja nie-e bo jestem buntowniczka i wyklęta poza tym popieprzyło mi się dziś wszystko i byłam w szkole a na nic nie poszłam i w ogóle czuję się debilem.I ładnie się domiś uśmiechaj bo to wpływa na psychikę i pamiętaj, że Cię kocham a w dodatku mam darmowe smsy i jak już komórka przestanie być taka samodzielna to nawet będę do Cię pisać.

Oj, moja ulubiona Terapeutko!

z tymi darmowymi smsami to wietrze podstęp jakis tak jak z moim gołebiem :) Ależ ja Cię kocham :* prawie tak jak pana od wosu ;-)
a moja " Wielka Niespełniona Miłość " ma dziewczyne i nie jestem nia ja ^_^ juz musze kończyć (jak zwykle ;) a porozmawiasz sobie z Madzią a nie Martyną ^_^
a faceta to mozesz nie chciec ale ja chce jego samochód, więc nie marudz, pamietaj, że jestem realistką i się poświęć :)

...

tak niszczyć stary samochód ? taniec, tańcem ale żeby po Polonezie tańczyć ? i to jeszcze walca ?? Wstyd !! ;))
To może tak lepiej na stole co ?? ;)))
ja bym tak na swoim maluszku (samochodzie) nie pozwolił ! :))

YukiYuki

No nie spodziewalam sie ze poinformuje szanowna kolezanka caly gdansk o imprezie na mojej skromnej wsi ale coz wiecej zupki sie nagotuje i świaniaka sie ubije hehehehe ;P.Ale Marta jest jak najbardziej zaproszona bedziecie wnosily troszke normalnosci.

Avgr...Asiek!

co taki trudny nick? już lecę, ale dzięki i pamietaj, żę jetem śupel i Ty też ^_^ a najbardziej to Yuki !

F. B. A.

Twoj gołąb jest jakiś podrabiany i chyba go nie lubię!Szybciej dochodzą listy z Katowic niż z Gdańska!!:P A ja mam zamiar uwieść pana od polskiego kursowego, bo jest mrrr nawet bardzo:)
W sensie mądry taki:>Ma dziewczynę!?Cham.Ale kto go chciał??:)Akurat to nie realizm to głupota, kiedyś się przekonasz, ja jestem mądra życiowo to wiem.No i wygrałam encyklopedię o filmie.Za 200 zł.To takie info dla Ciebe bo Ty tak mierzysz rangę konkursów pewnie:)A jak tam Twoje oliwskie testy??:)

A po polonezie, no masz rację, ale tak delikatnie, na paluszkach.I z czcią należytą:)

Ładna, normalna!?Ej a Wy mnie z kimś mylicie!Ale co tam, będę zaskoczeniem imprezy:)Ale na wsi to ja się czuję swoisko, z ubijaniem prosiaka możecie na mnie zaczekać jestem w tym świetna.No i krowy wydoję, drew narąbię...:)

Agentko Jo

hej co słychać??
u nas oki, mamy 4.5 miesięczną Alicję (gdańszczankę).
pozdrawiamy wszystkich co nas jeszcze pamiętają.
zapraszamy do kontaktu z nami.

Margarita i Air

Likwidacja XLO

Zwracamy się z wielką prośbą do wszystkich byłych i obecnych uczniów znajdujcego się na ulicy Jagiellońskiej na Przymorzu X LO w Gdańsku. Naszej szkole - ze zniezrozumiałych dla nas przyszyn, grozi likwidacja!!! Miało być tak, że dwunaste liceum z Zaspy miało być wchłonięte przez "Dziesiątkę" a okazało się, że będzie odwrotnie! Wygrał interes wysoko postawionych rodziców uczniów dwunastki!!
Jeśli czujesz się nadal uczniem naszej budy, nie czekaj tylko daj znać, że żyjesz i jak mógłbyś pomóc
Prezes Stowarzyszenia Absolwentów XLO "Dziesiątka"

Witam

Czy ktos moze mi podac adres strony www z której moge sciagnac paltka? prosze o odpowiedz.

KiwdulNneb

daj adres tej strony czekam diablo!

Polecam wszystkim super film o przyjaźni - "Kumple"

Właśnie przed chwilką wróciłam z kina, gdzie obejrzałam „Kumpli”. Film wywołał na mnie niesamowite wrażenie. Co prawda nie jest to przepełniony efektami specjalnymi film – podobny do amerykańskich superprodukcji, ale… ogląda się go z dużo większą uwagą. Wszystko, co dzieje się na ekranie, po prostu wciąga widza. Od początku do końca film jest ciepły, sympatyczny, otwarty na wrażliwość widza. Młodzi ludzie, w miarę usamodzielnieni, borykają się z problemami typowymi dla ich rówieśników – nie tylko w Norwegii – ale na całym świecie. Czym się więc różnią? Ano tym, że przypadkowo dostają się w ręce „ludzi z TV”, a to oznacza: szybką karierę, szybką popularność, niestety również szybką porażkę. Jednakże cały film zrobiony jest w konwencji optymistycznej, toteż kończy się – może zbyt infantylnie – ale bardzo pogodnie. Wychodząc z kina czułam, że jest mi bardzo wesoło, choć miałam też o czym myśleć, ponieważ problematyka filmu była dużo głębsza, niźli na początku mogłoby się wydawać. Opowieść o tych młodych ludziach, to jednocześnie wskazówka dla widza, aby rozejrzał się w swoim środowisku i być może zauważył problemy innych, którzy żyją obok. Problemy – czasami tak dziwaczne, jak np. bojaźń przed opuszczeniem miejsca zamieszkania, czy przed podróżą pociągiem – problemy, których na co dzień nie zauważamy, ponieważ już do nich przywykliśmy i zamiast pomóc, po prostu nie utrudniamy życia. I nie pomagamy… Warto obejrzeć „Kumpli” chociażby po to, by później móc zastanowić się nad tym, co i w jakim celu robimy. Czy umiemy dochować sekretu? Czy złożoność przypadkowości życia ludzkiego nie powoduje, iż mamy czasami przez nią kłopoty, nad którymi nie panujemy, ba... kłopoty pojawiają się jakby znikąd i spadają na nas lawinowo... Warto też pomyśleć o tym, co oznacza słowo „przyjaźń”. W tym filmie przyjaźń gra najważniejszą rolę – jest ponad wszystko. Dla przyjaźni młodzi ludzie rezygnują z kariery, ze sławy, z pieniędzy. Rezygnują, ponieważ inaczej utraciliby coś znacznie cenniejszego - przyjaciół. Film bardzo mi się spodobał i będę go długo wspominała. Każdemu polecam obejrzenie tej skandynawskiej produkcji, ponieważ naprawdę warto.

Najwybitniejsi ludzie odchodzą bardzo cichutko...

Dzisiaj Polskę obiegła informacja o śmierci Czesława Niemena. Szkoda, że tak piekielnie zdolny artysta odszedł... Był jedną z najciekawszych gwiazd - nawet napisałabym GWIAZD - jakie przewinęły się przez polskie sceny. Nieliczną, jeżeli idzie o własny image. Mimo, że od wielu lat nie gościł na pierwszych stronach gazet, wciąż był wielki. Odszedł tak, jak żył - w ciszy. Fenomen - jedyny w swoim rodzaju. Tak go zapamiętam.

Fate

Nie jestem zaden jupi ;)

Świerzop

Kiedy mówię Polska mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej, mazurskiej chacie, widzę bursztynowy świerzop tańczący wsród fal burzanu- to tak sobie myśle, że biurokraci żrący swe hamburgery Brukseli zapomnieli, co ten kraj, ten lud...może i biedny, ale dumny i waleczny zrobił dla Europy, dla całego świata!

JajoX

A myslisz ze kiedykolwiek o tym pamietali ?

blurp

Ten text to cytat ( zagadka z czago:)) - żadnych, głębszych, ideologicznych treści proszę się nie doszukiwać:)

Fate!!

Jupi nie jest blurpem!Co teraz?Gdzie jest jupi?I kim jest blurp?

Dzisiaj to ja Cię potrzebuję.

A no i mam obcasy tylko jeszcze nie umiem chodzić.Ale już stoję:)

marta-struś-bez-terapeuty

jestem Twoim sennym koszmarem ;)

JajoX

czy to cos z Leppera ?

blurp

Niestety nie - to nic z płomiennych przemówień przewodniczącego Samogwałtu. Próbuj dalej - nagroda szczeka :)

JajoX

nie probuje dalej ...
skoro szczeka to pewnie zaraz uzre

blurp

A mógłbyś się fate też przyśnić?Bo ona strrrrasznie o Ciebie zazdrosna:)

Wuuchachacha! (sciagniete z Onetu)

104 lata kończy w tym roku papuga Winstona Churchilla. Ptak o imieniu Charlie nie tylko przeżył o blisko 40 lat swego pana, lecz wciąż jeszcze klnie na Hitlera - odkrył brytyjski dziennik "Daily Mirror".

Charlie to, wbrew imieniu, samiczka. Bez wątpienia jest najstarszą papugą w Wielkiej Brytanii. Po śmierci dawnego premiera w 1965 r., ptak trafił ostatecznie do zwierzyńca Petera Orama w Reigate na południe od Londynu.

Błękitne i złote upierzenie Charlie z latami nieco straciło na intensywności, ale do jej ulubionych powiedzonek należą okrzyki, które niegdyś wprawiały w zakłopotanie uczestników kryzysowych narad u Churchilla: "Hitler - sk....!" i "Naziści - sk.....!". Papuga moduluje przy tym głos w sposób charakterystyczny dla swego dawnego pana.

W Reigate Charlie jest od 12 lat i cieszy się wielką popularnością u zwiedzających. "Churchilla już nie ma wśród nas, ale w ten sposób jego duch, wezwania do oporu i determinacja przetrwały" - wyznał dawny doradca premiera James Hume.

Churchill kupił Charlie w 1937 r. i od razu zaczął ją uczyć kląć. Ptak dołączył do licznej menażerii premiera, w towarzystwie owiec, świń, innych papug i lamparta.

Palenie jednak szkodzi....

naprawdę szkodzi....

marta-struś-już-nie-trzeba:)

lepiej nie :)
po co fate koszmary ;)

jupi-jupi! blurp!

pisz sobie co chcesz, ale dla mnie i tak jesteś jupi (ale nie yuki-yuki;) a koszmary to mam o panu od historii, więc gorzej juz nie będzie ;)

Martuś!

co już nie trzeba ?terapeutki w moim wydaniu??!!?!? jak możesz? gołąb ma mały defekt tak jak Twój telefon, więc zapewne jest teraz w Czechach ^-^ miejmy nadzieje, że w końcu dotrze. Może perspektywa imprezy u Asi go zwabi? Chce mieć dziecko z panem od historii! pomyśl jakie geny by miało!
pan od historii+ja= mały geniusz ;)
co z Twoją studniówką? I nie podrywaj blurpa, bo będę kąsać po łokciach ^__^

blurp

no tak fate to nie, a mi to można.Pewnie jeszcze mnie uderz:D

Fate!

Terapeutki, tak, sama sobie poradziłam.Doszłam do wniosku, zę smutek jest bez sensu i zaczynam dzień od nowa:)
Mój telefon już w ogóle nie jest w czechach polsce i w ogóle.Tylko mam mały dylemat, bo jak pójdę do serwisu yto im się włączy moje powitanie pod postacią"Ty Hu Ju"-nie pytaj:)I myślę, że mozę mi być głupio:)
Dziecko masz mieć z niespełnioną miłością pomyśl jakie byłoby pjękne!
Nikogo nie podrywam jestem przywiązana do moich łokci.
A studniówka?No...będzie!Mam nawet sukienkę i szpilki i bardzo mi się podoba noszenie szpilek do dresu.Ja to jeszcze wylansuję, jul si:)

Fate

a wypada tak w urzedzie podskakiwac ? :)

martunia:)

prosze bardzo
klapsik :)

Martuś!

poddałam się! będę bezrobotną hobbitką z dzieckiem pana od historii ;) No co Ty? dziecko z miłości??!?! phi! ja tam wolę moją filozofię niczym nieskrepowanego materializmu ^__^ no doooobra, dziecko z blurpem to by była inna sprawa ;-) a tak wogóle to znalazłaś już faceta, który nas zawiezie do Rębiechowa? staraj sie Martuś, staraj, bo liczę na Ciebie ;)

O, blurp!

Ty sie ruszasz! oj, a ja tak o Twoim dziecku otwarcie ;)
mi wypada, przyzwyczili się ^__^

blurp i fate

czuję się niekochana!Bijecie grozicie...A ja biedna taka sobie chlipię w kąciku tylko cichutko:)

Fate

To blurp jest Twoim historykiem!Teraz zrozumiałam.

oj,biedny Martusiu.... :P

toć Ci napisałam, a Ty mi nie więc nie jęcz :P podrywamy na litość ? ;)

blurp historykiem?

to by było strrrrrraszne :) chociaż...hmmm....musze rozważyć ta możliwość....nie!moj historyk ma dzieci i żone! aaa!

fate

No wiesz przy dziecku to chyba raczej trudno być bezrozbotnym, ale jak będzie takie (nie-)ruchliwe jak Ty to...
o rany!Twoje dziecko też będzie wpadać w histerię!-blurp ja Cię ostrzegam:)
Jesteś bezpruderyjna a ja się gorszę!U nas na wiesi tak nie ma:)
Nie szukam:P A Ty nie licz.Dojdziemy.

^_^

toć ja skromna Dominisia jestem :D ja Cię gorsze? a pan Pinki-lubie-dziewczynki to niby nie?? :P uwierz mi, nie dojdziemy! buuuuuu...ja chcę jechać fajnym samochodem ! ;)

:)

gaduly :)

fate

Po pierwsze to ktoś lubi żonatych przecież:P Pan pinki-lubi-dziewczynki-nie:P Powiem Wojciechowi z Katowic, żeby wpadł nas podwiezie i wróci:)I nie martw się!Jesteś klimatyczna.Tylko inaczej:)

blurp

Ty za to taki jakis enigmatyczny ;)

blurp

Nie-e!Mamy przecież jeszcze gady gadu i smsy i listy i maile to tu już sromniutko:)

jupi!

pan Wojciech będzie wniebowzięty :) i ja też! jedziemy-jedziemy! ^_^ psssst! wiem, że lubie żonatych, ale nie tak głośno! :)
juz koncze! papa! masz pozdrowienia od Kangurka! napraw telefon! :*

N.

Żegnaj N.

WP

"Mały Książę kontra kurczaki 2004-01-20 11:24:44
Mały Książę Antoine'a de Saint-Exupery'ego będzie miał wersję animowaną.
W Pathe Pictures liczą, że pobije nawet Uciekające kurczaki, najlepiej zarabiający i najpopularniejszy film animowany w Wielkiej Brytanii, wyprodukowany w tym samym studiu.
Le Petit Prince jest - po Biblii i Koranie - to najczęściej tłumaczoną książką świata. Od 61 lat zachwyca czytelników prostotą i zawartymi w niej filozoficznymi prawdami. Skupia się na określeniu podstawowych wartości ludzkiej egzystencji.
Tytułowy Mały Książę przybywa na Saharę, gdzie spotyka lotnika, którego awaria samolotu zmusiła do lądowania na pustyni.
Lotnik, będący narratorem opowieści, dowiaduje się od małego przybysza o odbytych przez niego podróżach na inne planety, zamieszkiwane przez owładniętych licznymi obsesjami ludzi - astronoma, króla-autokratę, próżniaka, bankiera, latarnika, geografa i pijaka.
Jednak tęsknota za kwiatem i poczucie odpowiedzialności za niego budzą w księciu pragnienie powrotu na swoją planetę. To jednak może się dokonać tylko przez śmierć, którą Mały Książę starannie planuje. Umiera od ukąszenia żmii.
Sukces filmu jest prawdopodobny, gdyż wydana w 1943 roku książeczka Exupery'ego została przetłumaczona na 150 języków i sprzedana w 25 mln. egzemplarzy."

Pierwszy komentarz:
dabajbb 2004-01-21
"Skupia się na określeniu podstawowych wartości ludzkiej egzystencji" Takie zdanie mógł wymyślić tylko dorosły".

Racja! ;) ;)

CENTRUM GEMINI DALEKO ZA UKRAINĄ!!

UWAGA! Jeśli jesteś lub będziesz klientem któregoś z lokali w Centrum Gemini,
nie licz na to, że możesz skorzystać bezpłatnie z toalety, a wręcz
przeciwnie: możesz jeszcze zostać objechany przez Panią obsługującą WC,
jeżeli nie masz 1 zł, tylko, tak jak ja, ostatnie 85 groszy. Oto opis
wieczoru w Pubie Castor, fragment skargi napisanej do dyrekcji:
" wczorajszy wieczór postanowiłam spędzić z kolegą w Centrum Gemini, a
konkretnie w Pubie Castor. Przyjemny wystrój, obsługa, nie zadymione. Miło
się nam tam przebywało, ale do czasu.
Do czasu, kiedy przyszła pora skorzystać z toalety. Bowiem w tym momencie
okazało się, że lokal, mimo swojej pewnej klasy, nie posiada indywidualnej
toalety, tylko trzeba skorzystać z wc ogólnego, na zewnątrz pubu. Akurat nie
miałam przy sobie gotówki, tylko kartę płatniczą. Okazało się, że mimo, że
jestem kilentką pubu muszę zapłacić za skorzystanie z toalety. Już to
świadczy negatywnie o poziomie usług. Zwykłe centra handlowe, gdzie jest
jeden czy dwa bary mają bezpłatne toalety dla klientów, a co dopiero Centrum
Gemini, znajdujące się w strefie reprezentacyjnej Gdyni, a nie na
peryferiach miasta. No cóż, z toalety musiałam skorzystać. Mogłam oczywiście
ubrać się, przejść przez Skwer choćby do Tawerny Konik Morski, gdzie tolaeta
jest bezpłatna, ale niestety, ze względu na moje problemy z nerkami nie
mogłam zwlekać. Wyskrobałam z dna torebki jakieś drobniaki... dokładnie 85
groszy. Wchodząc do toalety ( w sumie nie wiedziałam czy mogę wejść, bo od
kilkudziesięciu minut wisiała przy wejściu tabliczka "Przerwa na sprzątanie",
a przerwa to przerwa, ale w końcu przecież musiałam). Akurat w toalecie
damskiej zastałam Panią sprzątającą ten przybytek. Na moją nieśmiałą prośbę,
czy mogę skorzystać z toalety za 85 groszy, bo tylko tyle mam zostałam
niemalże zrugana piskliwym głosem: "Czemu ma Pani korzystać za 85 groszy,
skoro pisze że złotówka?!!". Na moją odpowiedź, że nie mam więcej,
usłyszałam, że nie skorzystam z toalety. Podaję to jako przykład kultury
pracowników, która raczej pozostawia wątpliwości. No więc co miałam zrobić...
wstyd mi było, ale musiałam poprosić mojego nowo poznanego (było to moje
drugie spotkanie) kolegę o pożyczenie mi 15 groszy. Było to upokarzające.
Skorzystałam z toalety, wreszcie.
Refleksja: zbliżamy się do Europy, już teraz wielkimi krokami. Gdynia jest
miastem o szerokich kontaktach zagranicznych, miejscem wielu nowych
inwestycji. Przyjeżdżają do Gdyni ludzie nie tylko z głębi kraju, ale również
z zagranicy. Po załatwieniu spraw, jakie ich tutaj sprowadziły często chcą
się rozerwać, a Centrum Gemini jawi się jako centrum rozrywki. Po tym, co
mnie spotkało, nie wyobrażam sobie przyprowadzić znajomych do Gemini w celu
posiedzenia i porozmawiania w miłym otoczeniu, przy lampce wina czy filiżance
herbaty. Nie sądzę też, że mogłabym polecić to miejsce znajomym, którzy
przyjeżdżając z różnych miejsc kraju i świata, dzwonią do mnie, jako osoby
obeznanej z turystyką, z prośbą o polecenie restauracji czy pubu czy też
dyskoteki.
Jeżeli zatem idąc do małego pubu, dla porównania z Gemini -
choćby "Kontrastu" na Bulwarze czy "Tawerny Konik Morski", mamy możliwość
załatwienia tak podstawowych potrzeb fizjologicznych (teoria potrzeb Maslowa)
to czemu nie w takim obiekcie, gdzie ceny są bez porównania wyższe, a jakość
usług w efekcie i tak niska. Normą europejską jest, że gość restauracji czy
pubu ma możliwość korzystania z wc zapewnioną odgórnie. Kiedyś przechodziłam
koło pewnej restauracji, gdzie na drzwiach toalety wisiał napis "Toaleta dla
gości bezpłatna, dla pozostałych 1 zł". Nie byłam akurat gościem, ale
musiałam skorzystać. W tamtym przypadku pan obsługujący szatnię i toaletę
wykazał się elastycznością, widział, ze muszę, widział, że nie mam złotówki,
a tylko uśmiechną się i powiedział "Proszę bardzo". Jakże odmienna postawa od
Państwa pracownicy. Proszę pomyśleć, jak świadczyłaby jej postawa o nas,
gdyby zamiast mnie, był tam jakiś turysta z zagranicy, jakie wyniósłby
wrażenia z pobytu w Gdyni. "Jak będziecie w Gdyni, na wybrzeżu Polski, nie
siedźcie w żadnym lokalu w centrum Gemini, nawet z toalety nie można
skorzystać". Nie sądzę, żeby zależało Państwu na tego typu negatywnej
reklamie. Jest zasada, że klient zadowolony z usługi poleci ją jeszcze 10
innym osobom, a klient niezadowolony przestrzeże przed usługą 100 innych
osób.
Nie sądzę, żeby partycypacja w kosztach utrzymania toalety w podziale na
wszystkie lokale usługowe znajdujące się w Centrum Gemini, była tak wysoka,
żeby nie można było zapewnić tak podstawowych rzeczy jak bezpłatne wc
klientom. Skoro hipermarkety, małe puby i restauracyjki są w stanie to
zapewnić, to czemu nie Gemini.
W końcu chyba jakościowo chcą Państwo dorównać Europie, a nie Ukrainie...
choć dodam, że będąc w Lwowie w restauracji, korzystałam z toalety
bezpłatnie. Czyżby zatem Ukraina ...

Inne tematy z forum

Problem z uzaleznieniem.. Alkohol, depresja... (8 odpowiedzi)

Witajcie. Kiedys juz stworzylem tu watek, w ktorym prosilem o pomoc z uporaniem sie ze swoim...

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....

Jak daleko z PKS na PKP w Gdyni? (13 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym zapytać czy dworzec PKS w Gdyni jest blisko dworca PKP? Jaka to mniej-więcej...