Fiat Punto II

Fiat ten jest jednym z bardziej popularnych aut klasy C w naszym kraju. Nie ma się zresztą czemu dziwić. Punto II jest dostępne w 3- i 5-cio drzwiowej wersji, z pięcioma silnikami (1.2 8v, 1.2 16v, 1.8 16v, 1.9 D, 1.9 JTD), dwiema manualnymi skrzyniami biegów (5-cio i 6-cio biegową), przekładnią automatyczną/sekwencyjną (6-cio lub 7-mio biegową) oraz 15 kolorami karoserii, z dwoma odcieniami ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fiat punto II 2003

Mam punto II z 2003 r i przejechałem nim juz 31 tys km(jak go kupiłem miał 64tys. i do tej pory jedyne co zrobiłem to..wymiana oleju co 10tys..i 2 oringów...a to co ludzie pisza to az mnie przezaza..takie powazne awarie??!! a dodam jeszcze ze co dziennie do pracy jezdze 18 km w 1 strone i zabieram 4 ludzi, po tak kur..ej drodze ze mnie szlag trafia, póki co w zawieszeniu nic nie stuka nic nie puka...a najwazniejsze,,, SKORO TAKI TO TYANDETNY SAMOCHÓD JAK TU NIEKTÓRZY PISZA TO DLACZEGO NIE KUPILI SOBIE NIEPSUJACEGO SIE MERCEDESA ALBO VAŁWEJA??!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masakra!!!

Mamy z mężem punto II 1.2 16V od 6 miesięcy. Jest masakra!!!!Jak kupowaliśmy owszem kolor był dupny bo grafitowy mat ale poza tym komputer nic nie wykazał. po miesiącu wymieniliśmy uszczelkę pod głowicą, wahacz, tłumiki, reflektor i naprawialiśmy alternator. Poza tym obroty cały czas są nierówne i "wahlują" jak autko stoi z włączonym silnikiem. Kupiliśmy już przepustnicę do wymiany i zastanawiamy się nad pompą paliwa. Owszem pali mało ale to na tą chwilę jedyny plus. Tylko co nam po spalaniu jak praktycznie "jeździ do tyłu".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

PUNTP

MAM TEN SAMOCHODZIK ELEGANCKI I PIĘKNY PALI W MIEŚCIE 3,4 L/100 W TRASIE 2,2L/100
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Punciak II jak najbardziej!

Witam, niedawno kupiłem Punto II 1,9 JTD można powiedzieć na full wypasie (klima, centralka itp).
Auto ma 147 tys przebiegu, a wrażenia z jazdy jak co najmniej jak autem z salonu, wszystko na niezłym poziomie, no i jeszcze jednostka napędowa... Punto z silnikiem JTD sporo potrafi. A i spalanie nie jest tragiczne. Mój po dwukrotnym sprawdzeniu spalił ok. 5,2 litra przy zróżnicowanej jeździe. Polecam gorąco ten samochodzik!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jtd 101KM

SUPER AUTO

mam "kropke" od 2001r na obecną chwile wymieniłem przednie amory,tarcze i klocki oraz licznik(wariowały kontrolki)obecnie podczas hamowania zapala sie lampka aso (napweno kolejne koszta)

sprzedam fiata punto 95 1,2 szyberdach elektryczne szyby 2 poduszki auto alarm centralny zamek

sprzedam

k...y j...ne

k...y j...ne

PUNTO II

Punto II mam już 2 rok. Auto było sprowadzone, ma już 10 lat. W tej chwili przejechało 130tys. Przez 2 lata na polskich drogach zawieszenie, szczególnie tył daje się we znaki. Gumy na wahaczach są bardzo urazowe, a wymieniać trzeba cały wahacz. Ogółem wymiana wydechu, amortyzatorów, tylnych sprężyn, poduszek gumowych pod amortyzatorami, wahacze 2 razy, przepustnica.
Pomimo paru napraw naprawdę lubię ten wóz. Silnik 1.2 8v jest w tak lekkim aucie wystarczający, osiąga Vmax 140km/h i spalanie 5.5-7l. Stylistyka bije konkurencję z tego okresu. Wspomaganie rewelacja. Dużym plusem tej marki są tanie części, a ilość usterek może związana była z przeszłością auta, której nie znam.

mesio maniaków haha.. ale k...a burak

Nie źle za takie pieniądze ...

Jeżdżę takim od 2000 r i nie miałem z nim żadnych problemów. Wymieniłem końcówki drążków kierowniczych, linki hamulca ręcznego, tarcze hamulcowe, szczęki hamulcowe i akumulator. A czeka mnie jeszcze wymiana tłumika. Wydałem na to może ponad 500zł. Czy to wiele na 105 tyś. Km ?

problemy z wspomaganiem

jezdze punto 2001 1.9 jtd ogolnie ok ale czesto nie dziala wspomaganie kierownicy
co moze byc przyczyna?

po prostu macie pecha ....

Punto Ok 1.2 16V szybki oszczędny piękny hatchback 3 drziowy . jest taka seria która wyszła z fabryki w czasie kiedy FAIT mail problem z pracownikami i byli zmuszeni ciągnąc chłopów do montażu z południa . Tu narzekające mają własnie z tej serii. Fabia, Golf to wieśniaki w porównaniu z tym szlachczycem .

raport

http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2008/samochod/Fiat,Punto.html

oto raport Dekry

włosi!!!!!!!!

Ja mam pare punciaków, bo musze mieć i już się do nich przyzwycziłem, tanie, mało biorą, tanie części, i ten włoski charakter, nic dodać, nic ująć.

no cóż a jak można jeździc hondą civic i to jeszcze z '93. porażka. Punciak przy civic93 to limuzyna

komfort??

moim zdaniem nie ma czegos takiego jak komfortowe podrozowanie w tym aucie...
sam smigam honda civic HB uwaga '93 i zdaza mi sie wsiadac czasem do punciaka i wiecie co? po pol godzinie za kierownica w tym fotelu mam serdecznie dosc...
aaaa i nie mozna zapomniec o pedalach umieszczonych bardziej po srodku auta niz na wprost kierujacego-co to wogole za pomysl?
przesiadajac sie z hondki do tego zawsze trafiam obok sprzegla i hamulca O_O
ktos tu napisal ze auto malo awaryjne "bo w koncu fiat"
litosci...

punto

w sumie za te pieniądze niezłe autko,podobno jedne z bardziej ekonomicznach i udanych silników 1.2 8v.tylko dlaczego fiat nie poprawia "stndardowych" usterk jak wycieki z tych silników,piszczenie linki ręcznego,pękające alternatory (zobaczci więcejna stronach fanklubów)te wszystkie wady ujawniają się w moim puncie

takie pytanie. Wie ktos czy jest 12 zaworowy silnik w punto o poj. 1,2?