Finanse

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Jestem ciekawa w jaki stopniu rodzice pomagają wam w przygotowaniach?
Czy finalizują wam całą uroczystość zaślubin jak i wesele?czy sami za wszystko płacicie?
Pozdrawiam gorąco
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Finanse

w moim przypadku rodzice finansują wszystko oprócz mojej sukni, fryzjera itp (czyli cały mój wygląd- ja, impreza rodzice)
podobnie jest w przypadku mojego narzeczonego (on- ubiór, no i może jeszcze obrączki) reszta Jego rodzice.
oczywiście nie będziemy też zawracać głowy rodzicom rzeczami tj. opłaty w urzędzie

u mnie to jest tak: moja czesc place w 90% sama, rodzice wspomoga tylko w razie koniecznosci.
Tomek sowja czesc finansuje czesciowo sam, a czesciowo jego rodzice - chyba jakos tak 50/50

a nam nie finalizują ;-) hihihihihi
trochę tylko finansują :P
hehehhe

czesć alice:0 mam pytnie czy coś nowego ustaliłaś w Złotym ULU???? na ile osób masz wesele???

no właśnie jeszcze nie... mieliśmy wczoraj tam jechać, ale rozchorowałam się i pewnie w przyszłym tygodniu pojedziemy ustalać menu. Teraz właśnie siedzę nad zaproszeniami... o zgrozo, jak ja dawno corela nie otwierałam! ;-)

Ja już mam praktycznie wszystko ustalone;) Napisze po weselu jak to wszystko na żywo wyszło...ale mam nadzieje że bedzie bosko:):):)No cóż nie będe się juz niczym zamartwiac .... oczywiście jeszcze mam co robic ale z knajpką wszystko juz dograne....:)Pozdrawiam:)

A my wszystko bez wyjątku płacimy sami... Cóż, taki los :(

nasze wesele kosztowało ok. 20.000 i rodzice jedni dali 5.000 drudzy z 8.000 i moi dziadkowie 5.000, resztę sami i to tyle ich wtrącania się. Dalej nie pozwalałam w nic ingerowac, rodzice nawet nie widzieli mojej sukienki, zobaczyli dopiero w kościele, nie wiedzieli jaki mamy zespół i tym podobne, chciałam sama to zorganoziwac po swojemu i tyle.

monika 1 - czyli praktycznie pokryli wam całośc wesela -super!!! i fajnie ze sie przy tym nie czepiali

Zazdroszczę tym którym rodzice dają kasę. Niestety my płacimy sami , pieniądze odkładamy juz od jakiegoś czasu - takie wesele to kosztuje !
Jeden wielki dzień a tu ok 20.000 - szok!

Pozdrawiam wszystkich oszczędzających!!!!

My w 70% pokrywamy sami koszty wesela -dobre i to 30%

A my sami organizujemy wesele i sami za wszystko płacimy ..teraz tylko kombinujemy żeby jeszcze coś na podróż poślubną ciekawego zaplanować ..no musi nam na to starczyć!!!Ale wydatek na to wesele na pewno jest odczuwalny :(:( ale narazie sie tym nie martwimy :):)

no i bardzo fajnie, że sami płacicie, nie musicie się nikomu tłumaczyc, a na podróż napewno wystarczy bo dostaniecie sporo na wesele.

Tesciwie moi byli za tradycyjnym podzalem kosztow (przymajmniej tak to zrozumialm) i chyba z tego co widze to ma to polegac na tym, ze za przyjecie placa moi rodzice, a za reszte moj narzeczony... Troche to dziwne, bo moj M mowil mi kiedys ze jego rodzice maja odlozone pieniadze na jego wesele.. Nie wiem - moze zamierzaja je nam dac w prezencie, ale poki co to nie wspomnieli ani jednym slowem o jakimikolwiek partycypowaniu w kosztach...
No wiec moi rodzice placa za przyjecie weselne (okolo 3000zl) i za moja sukienke. Ja (albo raczej tez rodzice) zaplacimy za noclegi dla gosci z mojej strony. Za slub w kosciele zaplacilam ja (tak wyszlo ze ja, bo akurat to ja wzielam z bankomatu :)).
Ciekawa jestem co z fotografem bedzie, samochodem i cala reszta ktorej jeszcze nie mamy... Pewnie tesciowie palcem nie kiwna i wesele bedzie sfinansowane przez moich rodzicow i narzeczonego.
Chyba tesciowie od poczatku mieli taki zamiar zeby za nic nie placic, ale ich marzeniem bylo zeby ich syn mial wielkie wesele bo "przeciez go na to stac"...

No nic - pozyjemy, zobaczymy...

Nie martw się Annie my też za prawie wszystko płacimy sami i jestem z tego bardzo dumna! Pozdrawiam.

my placimy za wszystko sami.

moi rodzice płacą mi za wszystko łącznie z sukienką ( jeśli idzie o moich gosci). Ja opłacam tylko moją 4 znajomych, których zaprosiłam dodatkowo. Co do rodziców mojego M. to płacą nie za wszystko u niego niestety, za ubranie, wódkę, kosciół i za noclegi płaci sam, a jego rodzice za wesele i transport jego strony. Moi też nie są za forsiaści(mama kredyt wzięła) ale przynajmniej oboje pracują, a u nich troszkę gorzej z kaską.

u nas bylo spotkanie rodziców i ustalilismy ze sami sie ubieramy i placimy za fotografa (bo sobie wymysliliśmy ;) a reszta 50/50. Zapisujemy ile kto wydał (zbieramy rachunki itp.) i po weselu różnica będzie rozliczona, zeby bylo sprawiedliwie. Wyszlo, że ok. 7000 zł przypada na jedną strone rodzinki a reszta my...ale jeszcze nie wszystkie koszty ponieslismy, wiec zobaczymy po weselu jaka sie kwota uzbiera...

No to u was jest normalnie, a przynajmniej wiecie na czym stoicie... Ja tez bylam pewna ze bedzie po polowie, albo tak, ze kazdy placi za swoich gosci, a tymczasem nie... A w dodatku tesciowa chciala robic wielkie wesele, na ktore zamierzala zaprosic swoje kolezanki ("bo ma zobowiazania"..), a moi rodzice mieliby za to placic... Swietnie...