Firma PRO ES

Proszę jeśli ktoś coś wie o firmie PRO ES, która zajmuje się montażem drzwi, o opinie. Czy warto u nich kupić, czy są solidni?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Firma PRO ES

nieprofesjonalni nieuprzejmi aroganccy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam 3 miesiace temu kupilsmy z nrzeczona od tej firmy drzwi dostalismy porysowane prawie nie dziwiekoszczelne a teraz by uzyskac gwarancje czekamy 3 miesiace i nic nie polecam na maxa
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Firma PRO ES- oszuści

Mam podobne doświadczenia! oszuści na maksa! drzwi nie odpowiadają temu co było mi sprzedawane, są źle osadzone, klamka rysuje drzwi a o reklamacje nie można się doprosić! Ostrzegam! Nie warto!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem klientką firmy o której tu mowa i muszę nie zgodzić się z postami poniżej .Miałam instalowane drzwi przez tą firmę jakieś 2 lata temu , nie ma z nimi problemów ,na montaż od momentu zamówienia czekałam jedynie 3 dni a montażyści którzy mi instalowali drzwi dodatkowo wyregulowali mi okna za drobną opłatą,nie wspominając już że zostawili po sobie ład i porządek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22

miałem montaż drzwi przez firmę o ktorej tu jest mowa i jestem BARDZO zadowolony.
Drzwi 1 klasa,szybki termin montażu i pełen profesjonalizm przy wykończeniu+przystępna cena zajakość usługi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19

Proponuję włascicielom firmy Pro- Es nie dodawać pozytywnych postów 1 po 2 bo widac odrazu że Maria i Adamski to postaci fikcyjne!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stolarz drzwi wewnętrzne 698 496 859
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem zadowolony z ceny i jakości Drzwi jakie zamontowała mi Firma Pro-Es, O ile tu na tym poście jest kilka osób niezadowolonych To nie zmienia to faktu że firma nadal istnieje i się rozwija a wiem to stąd gdyż co jakiś czas korzystam z ich usług.Nadmienie tylko że prowadze sprzedaż nieruchomości tel531-230-210
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mogę wszyskim śmiało polecić tą firmę ,profesjonalizm w każdym calu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Szanowna Pani Doroto
Jestem zainteresowana zakupem i montazem drzwi w tej firmie. Pani opinia jest pozytywna. Czy moze Pani udzielic mi informacji, gdzie ta firma sie znajduje? Figuruje na ulotce razem z firma zajmujaca sie oknami i roletami. Jednak nie podaje adresu, jedynie nr telefonu. Prosze, jesli to mozliwe, odpisac mi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szanująca się i legalnie prowadząca swoją działalność firma w ofercie swojej podaje przede wszystkim swoje dane w postaci pełnej nazwy z adresem jej siedziby i numerami telefonów w tym i stacjonarnego, a także nazwiskiem i imieniem osoby odpowiedzialnej za kontakty z klientem. Poza powyższym oferowane ceny sprzedaży drzwi np antywłamaniowych z montażem gratis budzić muszą poważne wątpliwości. Wystarczy zadzwonić do innych montażystów stolarki i dowiemy się, że cena wymiany drzwi to nie tylko cena montażu, ale także cena demontażu drzwi starych. Ceny są różne i wahają się od 400 do 900 złotych, a ceny dobrych drzwi antywłamaniowych to ceny powyżej 1300 a nawet 2400 złotych. Kto zatem rezygnuje z zarobku za wykonanie czasochłonnych prac demontażowo- montażowych? Czy ten dochód ma stanowić jedynie sprzedaż drzwi wątpliwej jakości? Co z gwarancją od firmy Krzak. I po co komu taki kłopot. Osobiście odradzam korzystanie z usług tego rodzaju.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

I masz ten sam numer telefonu, co p. Kamila - właścicielka Pro-Es? Ciekawe... Pewnie masz też pośrednictwo pożyczkowe w Pruszczu Gd. - też na ten nr tel. oraz drzwi i okna w Pucku - jak wyżej. Bogdanie - jesteś wszechstronny!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z chęcią bym im przytarła nosa - w Gdańsku Morena działali jakieś 5 lat temu i też ponaciągali ludzi. Drzwi, za które zapłaciła rodzina były pęknięte przy zamku. Były to zwykłe drzwi wewnętrze, a niby antywłamaniowe. Facet postawił drzwi jeszcze w folii, wziął kasę, zostawił dwóch "fachowców", którzy nawet progu nie zrobili i przepadł.
CENNA UWAGA POPRZEDNIKÓW: jeśli firma nie ma nic do ukrycia, podaje chociaż nr NIP.(...)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam sie calkowicie z nabranymi klientami. Zaufalam firmie, bo ogolnie jestem ufna. Nastepnego dnia po zamontowaniu drzwi, po usunieciu kurzu okazalo sie, ze rama jest porysowana. Otrzymalam od montazysty informacje, ze On nie odpowiada za jakosc ramy!!! Na moje pytanie Kto odpowiada, uslyszalam Szef. Szef okazal sie aroganckim facetem, ktory w trakcie rozmowy wylaczyl sie. Wielokrotnie dzwonilam pod rozne telefony, takze pod ten, ktory widnieje na fakturze, ale nikt sie nie zglasza. Po 2 tygodniach od montazu odkleil sie prog!. To skandal, ze taka firma bezkarnie dziala. Oczywiscie to takze nasza, nabranych klientow wina, ze dajemy sie nabrac, wiedzac wczesniej, ze dane firmy sa niekompletne, brak adresu, rzetelnej informacji, itp.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeszcze jedno. Dwie osoby pytaly mnie o te firme, czy warto zamowic w niej drzwi. Zdecydowanie odradzilam i zerwalam ulotki przyczepione do tablicy informacyjnej w naszym bloku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widać konkurencje głowa zabolała że nasza firma jakoś sobie radzi w tych ciężkich dla wszystkich czasach,a bzdury wyssane z palca czy podstawianie się za fikcyjnych klijentów to nie sposób lecz Żal... was ;) Skąd wy takie bajki wymyślacie:)) Może zamiast montować drzwi zabierzcie się za pisanie bajek,Jak widać całkiem całkiem wam to wychodzi,,,
Ps:tyle że Fantazy;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Reszte naprawde prawdziwych klijentów pozdrawiam,jeśli mają państwo jakieś pytania o ceny czy oferte proszę dzwonić od pon. do sob. w godz. 10-20 tel 504-683-620
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH...

Jak brzmialy opinie wystawione na temat danej firmy? Jesli spelnialy kryteria merytoryki, na pewno zostaly zatrzymane. Wszystkie opinie bezpodstawnie oczerniajace firmy sa usuwane. To samo tyczy sie postu wyzej. Opinie negatywne MUSZA byc dobrze udokumentowane oraz opisane tak, by wlasciciele firm MOGLI sie do nich ustosunkowac i problem rozwiazac. Jak wlasciciel firmy moze zrozumiec, jaki klient wystawia opinie, jesli opinia nie zostala podpisana lub dobrze opisana? Drodzy Panstwo, nieuczciwa konkurencja w Polsce to prawdziwa plaga. Prosimy nie dziwic sie, ze opinie sa usuwane.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH

83-000 Pruszcz Gdański ul.Dworcowa 3/3
Nip:6040131740
Piszę te dane dla wszystkich tych którzy mają wątpliwości czy warto
u nas zamówić drzwi,
Nasza firma jest rzetelna,uczciwa,terminowa,i naprawdę warto się przekonać że nieliczne złe komentarze na nasz temat to fałsz.
Zapraszamy do współpracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Małe sprostowanie dotycz.. Pani Jagody:
Wiedziała pani że rama będzie niepomalowana w stanie surowym i że będzie tylko na niej podkład malarski a mimo to nie zechciała pani innej,wiec nie rozumiem pani pretensji.
A tak na marginesie,nie dziwie się przedstawicielowi że się wyłaczył bo raczej nikt sobie nie pozwoli na wulgaryzmy i bezzasadne pretensje od kobiety która nie ma pojęcia o budowlance i nie ma w tym kierunku ukończonych szkół.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepraszam państwa że dopiero teraz odpisuję ale nie maiłam pojęcia o tym forum,dopiero mój pracownik mnie o nim poinformował.postaram sie w miare możliwości odpisywać państwu,chociaż mam dużo spraw firmowych Jak również osobistych,Chociażby po to żeby udowodnić że większość tych postów to stek kłamstw lub wyimaigowane aspiracje i roszczenia klientów Bezpodstawne zresztą-Naszym szczęściem jest uśmiech i zadowolenie każdego naszego klienta,

z poważaniem Kamila Nizińska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam serdecznie Firma PRO ES to najgorsza firma z jaką mialam do czyniania w swoim życiu Nie polecam nikomu ich usług. PAN SZEF w czasie rozmowy informuje swojego klienta ,że nie ma ochoty z nim rozmawiac i odklada słuchawke.(z przeczytanych opinii innych uzytkowników to nie pierwszy raz-czyli takie praktyki pana szefa są juz znane)To chyba nie jest profesjonalne zachowanie szefa firmy. A problem jest taki: w czwartek zamontowano u mojej mamy drzwi antywamaniowe z bolcami. Już w niedzile mama miala problem żeby je otworzyc i zamknac ale jakoś sie jej udalo. Wczoraj wieczorem ok 23 nie mogla wejść do mieszkania. W domu
szczekający pies, a moja mama przed drzwiami mocuje się z zamkiem żeby wejść do środka. Starsza kobieta miałaby spędzic noc na klatce schodowej.Zadzwonila do mnie Pojechalam z synem "mocowac sie" z zamkiem żeby go otworzyc po jakimś udalo sie. Rano dzwonie do firmy i tu wielkie zaskoczenie.Opisuje cały poroblem a PAN SZEF informuje mnie ,że jego dobrą wolą jest to ,że zadzwoni do montera i jesli nie będzie miał innych zleceń to podjedzie zobaczyc co sie dzieje z drzwiami lub zamkiem ,ale muszę mu zaplacic za dojazd 50zł.Doszło do szybkiej wymiany zdań. Po czym pan szef oznajmil mi, że mam sie decydowac czy chce tego montera czy nie. I jesli nie to mam wyslac do firmy podanie o reklamacje i oni w ciagu 14dni przyjada zobaczyc co jest z zamkiem lub drzwaimi. Zapytalam sie "wielkiego pana szefa" 'czy słyszy co mowi..?'i że to chyba jakiś żart...że to oni źle wstawil drzwi jeśli są problemy z ich otwieraniem i zamykaniem po kilku dniach od montażu I dlaczego ja mam płacic za dojazd montera.Nikt nie jest zakladnikiem żeby siedziec w domu i czekać 14dni na rozpatrzenie raklamacji... albo wyjsc z domu i zostawić otwarte drzwi. Firmie powinno zależeć na zadowolonych klientach tym bardziej ,że na rynku jest wiele firm i duża konkurencja. Żałuje, że szybciej nie poszukaam opini o tej firmie w internecie,bo na pewno nie zdecydowałabym sie na ich usługi. P/S Zapłacone za usługe a klient musi się dalej martwic sam. Gwarancji na drzwi nie dostalismy. Jesli ten zamek dalej będzie się blokował i za każdym razem będziemy musieli płacic monterowi za przyjazd 50zł,to te drzwi nie będą nas kosztowały 1800zł tylko 5800zł.

Szanowna Pani Kamilo N. Nie ma Pani tak naprawdę pojęcia o tym jaką beznadziejną firmą Pani kieruje. Drzwi, które pani pożal się Boże fachowcy wstawili nie nadają się do niczego. Cała klatka w moim bloku się z nich śmieje. Dodzwonić się do Pani firmy jest prawie niemożliwe, a jak już mi się to udało, to szanowny Pan, który odbierał ode mnie zamówienie wysłał do mnie montera, który za naprawę "zaśpiewał" 1000 zł. Natomiast monter, który drzwi mi wstawiał "nawyzywał" mnie od głupich bab, które na niczym się nie znają. Nadmienię, że zgodnie z umową powinnam mieć założone listwy ozdobne wokół drzwi, a do tej pory mi ich nie założono. Kiedy je otrzymam ? Ostrzegam wszystkich znajomych przed Pani Firmą PRE ES czy może raczej BRAD BUD. Sprawdzam też wnikliwie ulotki. Proszę się nie fatygować do Gdyni, a Karwiny omijajcie z daleka, bo nikt tu u Was drzwi nie zamówi. Może Pani patrzeć w lustro, mając na sumieniu tylu oszukanych ludzi ?

Pani Kamilo, jak można wciskać ludziom takie bzdury i żerować na emerytach i rencistach - to wstyd oszukiwać ludzi w ten sposób, a szczytem chamstwa jest wypisywanie na tym forum jaka to rzetelna i uczciwa firma. Dobrze wszyscy wiemy, że pod adresem który Pani podaje nie można Was znaleźć. Pod tym adresem znajduje się prywatne mieszkanie jakichś ludzi, którzy niewiadomo dla czego godzą się na to, żeby mieć pod domem tłum Waszych rozwścieczonych klientów (przypuszczam, że to jakaś rodzina). Mam nadzieje, że Wszyscy oszukani przez firmę PRO ES wrońcu wezmą się w garść i złożą pozew zbiorowy. Zbyt długo oszukujecie ludzi, a przez to że oszukani klienci nic z tym nie robią (bo się wstydzą że dali sie oszukać) - WY dalej bezkarnie działacie.
Mam nadzieje że ten CYRK niedługo się skończy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się w 100% z panią Kasią Już czas najwyższy aby firma PRO Es odpowiedziała za swoje krętactwa. Bardzo chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego. Hym nie tylko emerytów naciągają ... też dałem się nabrać Szkoda ze wcześniej nie sprawdziłem opini na temat tej firmy. Na życzenie Szanownej Pani Kamili WŁAŚCICIELKI mogę podać swoje dane Na moją reklamację Pani Właścicielka nie raczyła odpowiedzieć Czekam już ponad miesiąc.

Ta Firma to wielka POMYŁKA i ten adres co jest wyżej podany to kłamstwo żadnego biura w Pruszczu nie ma !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety i ja miałam nieprzyjemność rozmowy z niby szefem. Zdumiewające jak ten Pan może spojrzeć w lustro po takim zachowaniu jakie mnie spotkało. Oszuści i tyle !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z powyższym , moja historia przedstawia się następująco :
zadzwoniłam z ogłoszenia do firmy Pro es zaproponowano mi drzwi i teraz uwaga wyjściowe, białe ja mieszkam w falowcu i jak każdemu wiadomo wychodząc z domu jestem już bezpośrednio na powietrzu. Po umówionym terminie i spisaniu umowy zostały zamontowane drzwi przez jednego z pracowników . po kilku dniach przyszło ochłodzenie i wilgoć i tu uwaga drzwi się wypaczyły do tego stopnia że nie mogłam zamknąć drzwi na klucz !!! Co się okazało zostały mi zamontowane drzwi z MDF !!! laminowane na biało !!!Zadzwoniłam do niby szefa ale ten nie chce słuchac o żadnej reklamacji, a teraz już nie odbiera telefonów ani poczty !!! bo ja chciałam takie drzwi .
Firmy nie polecam są nie uczciwi, bo kto z pełną świadomością montuje drzwi które mają bezpośrednią styczność z powietrzem z MDF-u , ja mam strach co będzie zimą !!!! oszust !!!!!! nie kupujcie drzwi od niego nie montujcie tego syfu u siebie , ostrzegam Was forumowicze .
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szukam osób oszukanych przez tę firmę w celu złożenia pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt mailowy: firsthan(at)poczta.onet.pl (w miejsce at proszę wpisać @).

UWAGA-firma PRO ES działa obecnie jako BRAD BUD i w dalszym ciągu oszukują ludzi. Szef w dalszym ciągu arogancki i odkłada słuchawkę. Przestrzegam i odradzam!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podaj Adres (fikcyjny klijencie) i tel Tylko prawdziwy a nie adres sfojego Salonu,My zawsze bedziemy a ty itak predzej czy puzniej zwiniesz majdan;0)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdecydowanie odradzam!! Tak jak inni zostałam oszukana i od dłuższego czasu bezskutecznie próbuję się z firmą skontaktować. Drzwi wejściowe zamówiłam ponad 2 lata temu roi z tego co widzę po komentarzach ludzi to i tak miałam szczęście bo nie były one uszkodzone w chwili montowania. Oczasu założenia czekam na gwarancję, w lipcu zaczęły się problemy (odpryskujący lakier itp.). Wielokrotnie próbowałam się kontaktować telefonicznie oraz drogą pocztową. Co więcej byłam pod danym adresem firmy osobiście i mogę śmiało powiedzieć, że jest to jedno wielkie krętactwo. Parę baraków, żadnego szyldu ani jakiejkolwiek informacji o istnieniu firmy.
Czuję się bardzo oszukana. Męzczyzna, który przyjmował zlecenie obiecywał złote góry i gwarancję produktu a w gruncie rzeczy to banda oszustów.
Odpowiadajac na Pana pytania- Zdecydowanie NIE WARTO!
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szukam osób oszukanych przez tę firmę w celu złożenia pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt mailowy: firsthan(at)poczta.onet.pl (w miejsce at proszę wpisać @).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja "kopałem się" z tą firmą przez rok, (Brad-Bud to ta sama firma). Wygrałem w sądzie, ale teraz czeka mnie jeszcze postępowanie Komornika. Firma absolutnie naciągana ! Brak kontaktu i lekceważenie klienta. Jeśli ktoś ma mało wrażeń i potrzebuje adrenaliny niech dzwoni do Tej firmy, tylko potem niech nie płacze na forum. Pozdrawiając wszystkich poszkodowanych i ostrzegam nowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koszty komornicze są bardzo wysokie i jeśli są nieściągalne - obciążają Ciebie. Dlatego też szukam osób do pozwu zbiorowego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga oszuści
Przedstawiciel handlowy bardzo miły pan wciskający kit! Drzwi miały być z litego drewna i wygłuszenie na poziomie 50dB. W efekcie dostajemy tanie drzwi z MDF które coś tam wygłuszają ale na pewno nie 50db. Cena drzwi po promocji 1550zł na oko cena takich drzwi nie powinna przekroczyć 600zł. W komplecie z montażem za niecałe 200zł miała być renowacja futryny. Renowacja polegała na psiknięciu futryny farbą w sprayu. No cóż umowa jest tak spisana żeby później nie można było mieć do tego zarzutów.
ODRZADZAM w 100%.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja wrecz przeciwnie polecam szybko dobrze i tanio karina ul. hallera dziwne ze wszyscy narzekacie a po tem bierzecie jak jestescie tacy oczytani trza bylo pierw czytac a po tem brac pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Przeprowadzki kto i za ile Wejherowo (5 odpowiedzi)

Witam, poszukuję ekipy do przeprowadzki Wejherowo - Wejherowo proszę o przedstawienie oferty...

Ciągnik rolniczy (3 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

Schody (3 odpowiedzi)

Witam, Poszukuje firmy badz stolarza ktory wykona mi schody w domu. Wstepnie podobaja mi sie...