Firma windykacyjna VEX

czy ktoś z Was drodzy forumowicze dostaje dziwne smsy i telefony z nr 713067876 ?
Smsy o tresci np '' Zauwazylam ze z tego numeru dzwoniono do mnie na 713067876 ale nie zdazylam odebrac. Pewnie sasiad przyniosl numer telefonu do mnie? Prosze oddzwonic do jutra.''-podpisane KATARZYNA.
''
Nasza centrala telefoniczna odnotowala ze probowano sie do nas dodzwonic na numer 713067810 ale nikt nie zdazyl odebrac. Abysmy nie musieli znow dzwonic prosimy''

Czytalam fora internetowe i mnóstwo osób jest nekanych przez te nr ktore naleza do firmy windykacyjnej VEX.
Na smsy nie mozna odpisać bo generuje je jakis program komputerowy. Gdy Zadzwonilam pod ten nr odebral jakis debil ktory nawet sie nie przedstawil tylko krzyczal i wszystko co mowilam to przekrecal ze poda mnie na policje za oszczerstwa i znieslawienie, co nie mialo miejsca.poprosilam o nie wysyłanie do mnie smsow a on mi wykrzyczal ze i tak beda je wysylac. Pozniej zaczal dzwonic ze swojej komorki, która zablokowalam tak samo jak pierwszy nr ale i tak zaczal mi grozic smsami, ze poda mnie do sądu itp. Podobno sprawa tych nekan została juz zgloszona do prokuratury.
Nie wiem czy mam isc z tym na policje czy co, bo smsy jak i telefony potrafią mnie nekac do poznych godzin nocnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Firma windykacyjna VEX

Oczywiście, ze powinnaś to zgłosić na policję. To, co opisujesz to jest stalking w najczystszej postaci. Na to jest paragraf.
Możesz tez zwrocic sie do operatora o blokadę wiadomości przychodzących od określonych typów numerow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze - jeżeli to smartfon to są programy (różne zależnie od systemu) blokujące niechciane SMS-y i rozmowy, ale to półśrodek. Jeżeli to nowo zakupiony numer to może poprzedni właściciel miał dług i próbują go ściągnąć - spróbować wyjaśnić lub zwrócić się do operatora o zmianę numeru. Jeżeli to stary numer (masz go od dłuższego czasu) to, albo pomyłka - wyjaśnić jak zadzwonią, albo jakieś twoje zadłużenie trafiło do nich i chcą je ściągnąć ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czytalam na forach i ta firma neka tez osoby ktore nigdy nie braly zadnych kredytow. Nie moge zablokować tych smsow mimo ze mam smartfona ani tez na nie odpowiedziec..czesto przychodza z numeru 0500 i nic dalej.

... a to ty :/ - niespodzianka... w takim razie pech trzeba zapłacić....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nic nie musze bo nie mam dlugow

Osobiście weryfikuje w internecie każdego klienta, który chce płatności z odroczonym terminem płatności. Warto się zastanowić jak, wpływa nie wiadomo jaka korzystna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Prezent dla kobiety (174 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...

muza na dziś (777 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koszt stworzenia strony internetowej (11 odpowiedzi)

Jaki może być koszt związany ze stworzeniem strony internetowej? Zastanawiam się czy powinna to...