Forumowa wymiana usług? :-)

Ciężkie czasy nastały ;-) i tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się szeroko pojętymi usługami?

Wiecie, sprzątanie, mycie okien, godzina siedzenia z dzieckiem forumki, ciasto, własnoręcznie zrobione kolczyki, itd. itp.

Ja oferuję np. makijaż, manicure, pedicure, pazurki żelowe, analizę kolorystyczną, przejrzenie szafy i selekcję garderoby itd. itp.

Co Wy na to?

Łatwiej jest skorzystać z barteru niż wydać pieniądze, więc może się akcja uda, co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Forumowa wymiana usług? :-)

jasne, a seks małżeński? Na ile go wyceni US? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma usług za 0 zł, nawet jak ty je tak wycenisz to urząd je wyceni po swojemu. Natomiast z każdej sytuacji jest wyjście.

Jak niby nieodpłatne usługi mogą być opodatkowane? Podatek dochodowy od kwoty 0 zł ile wynosi, oświeć mnie, mądralo.

tak sobie to czytam i myślę, że wkońcu zajrzy tu jakaś pani z Urzędu Skarbowego i wam zrobi taki 'barter' jakie w życiu nie widzieliście :)

dorzucę jeszcze pomoc z podstawowym poznaniu komputera, programów użytkowych, obsługi internetu, pomoc w pisaniu CV i listu motywacyjnego.... :)

to może ja się dopiszę. Jestem swieżo po kursie manicure i manicure hybrydowy (musze tylko zakupic czesc materiałów) wiec podjęłabym się zajęcia się czyimiś rączkami :) do tego kiedyś robiłam biżuterię,ozdoby na ślub. Myślę że mogę pomóc komuś w organizacji niektórych uroczystości, a nawet upiec ciasto :D

może uaktualnić starą listę?

czy wszystkie Dziewczyny jeszcze się udzielają? czy są chętne do wymiany usług?

Dopiero zobaczyłam temat, bardzo fajny, jestem zaaaa i podbijam. :D

JustynaArt nie wiem czy piszesz jeszcze, ale jestem z Dolnego Miasta i mogę czasem zająć się dzieciaczkami, wziąć na spacer czy cosik. :)

Pomyślę i napiszę później co mogę zaoferować. :D :)

A ja bym chetnie skorzystala z paru uslug:) moze warto do niego powrocic?

Ja moge zaopiekowac sie dzieckiem. Maz jest programista wiec moze jakis sklep internetowy czy cos? :)

tak stary, że mało kto o nim pamięta ;) chociaż kilka z nas wymieniło usługi ;)

witam czy moglabym poprosic kontakt do bazylii,zalezy mi na tym

Podbijam,czy wątek jeszcze aktualny?Myślę,że dobrze teraz by się sprawdził;-)

mój mail w razie czego.. markotkaaa@wp.pl

Witam.. Czy któraś z mam ma do pożyczenia strój piracki..? Córa ma imprezę w przedszkolu.. w piątek.. jestem z ok Kosakowa.. byłabym wdzieczna.. :)

Witam dziewczyny !
Jest tu Was tyle, że nie wiem czy na coś się przydam :)
W razie jak by ktoś potrzebpował pomocy w opiece nad dzieciaczkami lub czworonogiem w Kartuzach lub w Lęborku proszę o kontakt.
Pozdrawiam, Żaneta, skarbeczek83@tlen.pl

Nie wiem czy to ma jeszcze sens, ale odświeżam (dodaje siebie):
Może osoby, które chcą to kontynuować - napiszą faktycznie obok siebie e-mail/tel./inny kontakt - byłoby łatwiej?

JustynaArt - wizaż, paznokcie ŕ studio@justyna-art.pl

olciaprincessa - odchudzanie, treningi, diety ---> fitness-ola@wp.pl

kobritta - piecze, gotuje i robi paznokcie żelowe

Asiunia – biżuteria ---> Chełm, asimel@wp.pl

piernik - lekcje tańca

MiA_2008 - piecze i gotuje

ja-majka - robi pierogi ;-)

iwonka_ika - robi pyszny sos słodko-kwaśny ---> Przymorze, iwonka_ika@tlen.pl, gg2608915

mama hana - gotowanie, pieczenie (surówki, chleby, bułki, dżemy)

Xsantypa - pyszne pierogi (jest zawodowcem)

Martha – surówki i sałatki (na każdą okazję) ---> Suchanino/Nowy Port/Gdynia-Orłowo, martha@infinity.net.pl

AgusiaGda - piecze, gotuje(surówki, sałatki, mięsa), robi hennę ;-), haft krzyżykowy, obróbka zdjęć, elektroniczne zaproszenia/zawiadomienia, a na Święta - rybka w galarecie, pulpeciki rybne w galarecie/po grecku/w occie :-) ---> Przymorze, agusiagda@o2.pl

Martek - gotuje oraz artystycznie pakuje prezenty

nusia85 - gotuje, piecze ciasta, pomoże w sprawach zusowo-kadrowych, obróbka zdjęć, przygotowanie aukcji allegro, prasowanie i mycie okien :)

Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje, bardzo dobre zupy i domowe ciasta (piernik, cycki teściowej, królewiec, biszkopt z kremem tiramisu i brzoskwiniami i inne) , rozliczanie/odzyskiwanie vatu budowlanego z budowy domu ---> karolinalubawinska@wp.pl

Agata2209 - haftowanie, kartki okolicznościowe, zaproszenia, pomoc przy pisaniu różnego rodzaju pism, prac itp., możliwe jakieś wypieki (sernik, babki itp.)

weronka - korepetycje z matematyki, fizyki ---> pati-ko@wp.pl

yecath - tłumaczenia pol-ros, ros-pol oraz lekcje języka rosyjskiego ---> katja.ch@gmail.com

MadziaH - pomoc w niemieckim(także tłumaczenia), opieka nad dzieckiem i zwierzakiem ---> Wejherowo, gg 7531424, marysia.h@wp.pl

nanana - korepetycje z matematyki, pilnowanie dziecka ---> Chylonia/Cisowa, gg 8331920, anna.kwidzyn@wp.pl

klara - konwersacje po angielsku, tłumaczenia z ang na pol i odwrotnie, PITy, opieka nad dzieckiem. + mąż kucharz

bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy, przyrządzanie klasycznych mięsnych dań - zwłaszcza zrazów, kotletów de volaille itp. rarytasów. ---> bigbeat@vp.pl

Melpomena - opieka nad dziećmi i czworonogiem, doradztwo w zakresie urządzania wnętrz ---> eiffla@vp.pl

Kamila - popilnuje dziecka w Pruszczu u siebie

maja - dyplomowana opiekunka dziecięca ---> Niedźwiednik

Jola - podszkoli z autocad, pomoc w aranżacji mieszkania, projekty wizytówek, opieka nad dzieckiem w weekend ---> jolantalokic@op.pl

Lajla - architektura/architektura wnętrz, a mąż może rozliczyć pit-y, poradzić w księgowości. ---> Gdyni Kamienna Góra, jolantalokic@op.pl

danag - obróbka zdjęć, grafika, tworzenie stron www ---> ttt9@o2.pl

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www ---> Banino/Morena, beata@betrisa.pl

Caroca - czyszczenie płaszcza chemicznie, pranie: koszul, krawatów, spodni z kantem + ręczne prasowanie ---> Stogi, gg: 1802933, caroca1@wp.pl

aleksandraa20 - edycja tekstów w wordzie (prace magisterskie itp.) ---> aleksandraa20@o2.pl

bazylia - sprawy sądowe, kłopoty z ubezpieczalnią, pisma urzędowe

Asior – ...sprawy z zakresu prawa(świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny), doradztwo jak postępować z dzieckiem - począwszy od 0+ (tj. ustalanie harmonogramu dnia), ŚWIĘTY MIKOŁAJ ---> asia0804@wp.pl

paulka - jest fotografem i po kursie masażu klasycznego --->
paulinagolebiewska22@wp.pl

magda85- robię pierogi :-) piekę i gotuję, mogę popilnować maluszków, zawodowo projektuję wnętrza, wykonuję projekty zabudów kuchennych itp.
Znajomi chętnie korzystają z mojej usługi malowania różnych postaci na ścianach do pokoi dziecięcych.

nikitta23 - filolog j. polskiego/edytorka, mama 2 dzieci (patrz suwaczek). Gdynia Karwiny. E-mail: nikitta23@tlen.pl
Oferuję: edycję tekstu, kolaż zdjęć cyfrowych, pilnowanie dziecka u siebie w domu, indywidualne ułożenie diety i treningu.

Potrzebowalabym: usług kosmetycznych i fryzjerskich: pedicure, henna na rzęsy / strzyżenie, farbowanie / rady wizażystki w kwestii fryzury i stylu ubierania się :-)

Dodam jeszcze, że jeśli miałby to być nowy wątek, to warto by ustalić zasady, żeby go niepotrzebnie nie zaśmiecać np:
- podając propozycje oferowanych lub poszukiwanych usług obowiązkowo podajemy swojego maila i kontaktujemy się bezpośrednio na podanego maila

Ten wątek ma super inicjatywę, ale jest już dość przydługi ... Ciężko coś znaleźć, nikt go od początku nie czyta ...
Może jakiś moderator albo admin mógłby go troszkę przeczyścić usuwając niepotrzebne i nieaktualne posty, a zostawiając tylko te z ofertami usług?
A może lepiej założyć nowy aktualny wątek na sezon wiosenny?

aha, OK, w kazdym razie polecamy sie na przyszlosc

makuszka koleżanka wybrała tych co robili fotki i film nam, ja chciałam ją namówić na co innego, ale ona zdecydowała inaczej :) fakt faktem że cena za film i zdjęcia jest taka jak za same fotki u innych no i jej się bardzo nasze podobały także taka była jej decyzja