Fotelik Brevi - szukam opinii

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie
Czy ktoś ma taki fotelik i używa? Chodzi dokładnie o przedział wagowy 0-18 kg.
Mąż chce taki kupić a ja nie jestem przekonana. Te metalowe pałąki mnie odstraszają choć konstrukcja pewnie jest solidna. A jak z regulacją oparcia?
Może ktoś się wypowie?

Dla zainteresowanych http://www.brevi.com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Fotelik Brevi - szukam opinii

Może jednak ktoś?????

ja mam jest bardzo stabilny i bezpieczny , super wygodny dla małej, bardoz lubi w nim siedziec w przeciwieństwie do innych fotelków znanych firm do których ją mierzyliśmy, dobrze wykonany i komfortowy dla dziecka, naprawdę polecam my mamy brevi grand prix silverline

a oparcie reguluje sie w 5 pozycjach jesli sie nie mylę , dzieciątko siedzi wysoko wiele widzi i to jest bardzo pomocne bo nie denerwuje sie że ma cały świat zasłonięty , w razie pytań pisz

Dzięki za odzew.
Dokładnie taki sam model jak Twój chce kupić mąż.
Szukałam w necie i tylko w 2 sklepach w Gdańsku są one w sprzedaży, ja jeszcze go nie widziałam na żywo.
Dziwi mnie ta regulacja oparcia bo przecież te pałąki są dość wysoko zamontowane - a może mi się wydaje?
A jak wygląda mocowanie pasami samochodowymi - bo chyba pas przechodzi przez te dolne szyny, czy sie mylę?
A może masz jakieś zdjęcia w realu? Mój mail mawina@op.pl

A może jeszcze ktoś używa tego fotelika?

hop hop

nie regulujesz oparcia tylko cały fotelik, a taka stopka w stelazu na dole powoduje ze jeszcze bardziej sie przechyla i dziecko może swobodnie spać, fotelik jest dosc wysoko w samochodzie i najlepeij jakbys spróbowała w sklepie go zmierzyc, bo wiem ze nie do wszystkich aut sie mieści.
Montuje się pasami , które przechodzą przez metalowe zaczepy, one są umieszczone na tym stelazu, ale nie na jego dole tylko troszkę wyżej - cięzko to opisać idz do sklepu i poprzymierzaj. Fotelik mozesz na pewno obejrzzec na wzgórzu w realu jest sklep dziecięcy.
Ten fotelik jest mało popularny bo nie nazywa sie maxi cosi albo romer :) ale zareczam ci ze wg mnie jest od nich duzo wygodniejszy dla małej i stabilniejszy, co mi bardz o odpowiadało

my tez go mielismy i byslismy bardzo zadowoleni

do góry

patrząc na testy fotelika brevi :
http://fotelik.info/pl/testy/Brevi/ocena/malejaco/index.html

a np maxi cosi :
http://fotelik.info/pl/testy/Maxi-Cosi/ocena/malejaco/index.html
nie miałabym wątpliwości i z brevi bym zrezygnowała.

Inne tematy z forum

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...