Fotelik maxi cosi TOBI

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Co myślicie o tym foteliku? Jakie są Wasze doświadczenia? Warto kupić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Fotelik maxi cosi TOBI

nam się świetnie sprawdza.

My też taki mamy i jesteśmy zadowoleni.

niestety u nas dość szybko zaczął materiał pokrowca pękać (niecały rok uzytkowania).

A jak wygląda jazda zimą w tych wszystkich rzeczach? Poza tym co ze spaniem? Pochylenie jest wystarczające, główka nie opada do przodu? Czy jakieś mechanizmy się nie zacinają?

Mamy od prawie półtora roku. Nic się nie dzieje. Świetny na długie podróże, odchyla się fajnie do spania.
Dokupiłam w zeszłym roku latem pokrowiec frotte, jest bardziej miękki niż materiał z którego wykonany jest fotelik, no i pokrycie fotelika się dzięki temu nie brudzi ani nie niszczy.

Ja też jestem zadowolona. Zimą Młody normalnie się mieścił pomimo tylu warst ubrań.

Fotelik maxi cosi TOBI

Ja też dołączam do grona zadowolonych z fotelika:) użytkujemy go od 2 lat i nic się z nim nie dzieje, częst piorę pokrowiec i nie ma żadnych przebarwień/odbarwień/przetarć itp. (foteliki z 2009r. mają lepszy materiał od starszych modeli TOBI!). Co do wygody, to mój synek często zasypia podczas jazdy, wtedy wystarczy delikatnie podciągnąć fotelik z pozycji typowo siedzącej na bardziej "leżącą" głowa mu nie lata (no chyba, że ostro zahamuję:)) Gorąco polecam fotelik:)

mi się od początku ten najbardziej podobał ale ostatnio pojechaliśmy do akpolu i sprzedawca zachwalał nam romera który mi się w ogóle nie podoba i jakoś nie pasuje mi to przypinanie pasami,bo mam wrażenie,że skorupa się otworzy albo coś tam pęknie :/ i po tej wizycie już na 99% jesteśmy zdecydowani na tobi :) a żeby było śmiesznie to mały jak tylko usiadł w romerze to zwymiotował :D

też mam ten fotelik, wygląd jak wygląd normalny fotelik jest OK..... ale najważniejsze, że ma najwyzsze noty w bezpieczeństwie !!

ogólnie POLECAM
chociaż do najtanszych nie należy :/

Twój synek sam wybrał :)

W tobi podoba mi się jeszcze to że jak zapniesz dziecko w pasy i sa za słabo naciągnięte to w tym okienku jest czerwony pasek, a jak ok to zielony - dzięki temu zawsze wiem że mała jest dobrze zapięta. A co do mocowania go w samochodzie to jest to naprawdę dobre mocowanie - fotelik jest super stabilny.

o testach nie pisałam,bo to przede wszystkim dla mnie się liczy ale teraz pytałam jak poza tymi testami wypada :)

my włąśnie kupiliśmy, jest bardzo wygodny - takie mam wrażenie.

My użytkujemy od około pół roku i jesteśmy póki co zadowoleni. Synek normalnie w nim zasypia, wiadomo, że nie ma takiego pochylenia jak w fotelikach do 13kg. Jest stabilny, w zimowych ubraniach też wygodnie.
Rozważaliśmy zakup romera, besafe'a i właśnie tobiego.
Sprawdźcie tylko w samochodzie jak pasuje (my pojechaliśmy do Mama i ja i tam spokojnie Pan sprzedawca nam przymierzył fotelik do samochodu). Synkowi też najlepiej się spodobał. W romerze jakoś nie chciał usiedzieć ;)

nam w akpolu pan przymierzył i idealnie pasował :) a fajne było to,ze my mamy fotel tak nachylony i dzięki temu fotelik zyskał większy kąt pochylenia do spania

Ja dołączam do grona super zadowolonych z tego fotelika. Używamy od 2 lat i jest świetny. Z materiałem nic sie nie dzieje, mimo częstego prania. Dostałam gratis uchwyt do kubka i to świetne rozwiązanie na dłuższe podróże. W naszym samochodzie zamontowany jest bardzo stabilny i nie ma odchyłów. Mała śpi w nim jak zabita :) Zimą tez nie było problemu a ma teraz 2,7lat.
W skrócie - najbardziej funkcjonalny, wygodny i bezpieczny fotelik dla tej grupy wagowej w mojej ocenie.

Do mnie dzis dotarl
zamowilam w firmie ktora byla na targach brzuszek i maluszek

za naprawde super cene

w maju/czerwcu mysle ze sie przesiadziemy do niego

image

Joasia a ile płaciliście? Jak się pierze ten materiał z fotelika?

pierze się normalnie w pralce. Zero kłopotów z tym.

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...