Miło przeczytać, że interesujesz się fotowoltaiką. Swoją drogą obecnie, to popularny temat, więc nie jesteś jedyny. Mój sąsiad niedawno postawił na takie rozwiązanie, więc miałem okazję trochę dowiedzieć się na ten temat. Z tego, co mówił, to korzystał wówczas z takiej
https://www.hewalex.pl/fotowoltaika/ opcji. Sam ostatnio tam patrzyłem i wszystko jest dobrze opisane. Od razu wiadomo, co w chodzi w skład instalacji fotowoltaicznej, a także jakie kroki dzielą nas od posiadania takiej domowej elektrowni. Tak w skrócie Ci powiem, że na początku trzeba wypełnić zapytanie ofertowe na stronie. Dzięki temu otrzymasz indywidualną ofertę. Następnie zostanie przygotowany projekt takiej instalacji. Potem już tylko montaż realizowany przez certyfikowanych instalatorów, odbiór, no i oczywiście samo uruchomienie. Jakbyś chciał poczytać w szczegółach, to polecam po prostu zajrzeć na powyższą stronę i zapoznać się z dostępnymi informacjami we własnym zakresie. Mam nadzieję, że te informacje okażą się dla Ciebie przydatne!