GIEŁDA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
słuchajcie, gdzie jest dokładanie giełda kwiatowa. Wiem, że w okolicy rafinerii, ale gdzie dokładnie :) proszę o pomoc.... podobno jest jeszcze jakaś giełd w Gdyni? jak tam z wyborem kwiatów?? i cenami ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GIEŁDA

UB właśnie wczoraj też szukałam, bo akurat byłam w tej okolicy :) jadąc Toruńską w stronę rafinerii zaraz za takim dużym zakrętem! Niestety widać ją lepiej jadąc z drugiej strony..

Myszka w którym kosciele bierzecie ślub bo widze,że tą samą datę macie co my!:)?

madzik, św. Bernard w Sopocie :)) a Wy??

dziękuję bardzo :)

ta ulica to elablaska-wiem bo mieszkam rzut beretem od gieldy ,choc sama gielda miesci sie bodajze na rzesnej .gielda nazywa sie "gielda kwiatowa dick"(malo trafna nazwa).i jest to duzy bialy hangar kilkanascie matrow od ulicy elblaskiej.jesli komus cos to da to punktem orientacyjnym moze byc pobliski salon pegeauta(czy jak to sie tam pisze)

a może Renk (koło Selgrosa przy obwodnicy) , był ktoś tam ?

tak, ja bylam, bardzo duzy wybor kwiatow i duzo taniej niz w sklepach oczywiscie. Zreszta wiekszosci kwiaciarni sie tam zaopatruje. Oplaca sie kupic kwiaty do strojenia kosciola na przyklad. My kupilismy tam dwa opakowania lilii w sumie 20 sztuk. Gladiole 20 sztuk i cos do przybrania i wyszlo ok 100zl.
ale zrobilismy jeden blad, gabki do kwiatow kupilismy gdzie indziej, i wyszlo 75zl, 5zl sztuka. Nie wiem niestety ile kosztuja gabki w Renk, ale na pewno duzo taniej.

a czy w Renk są też sztuczne kwiaty i różne ozdoby do kwiatów?

Kiedyś były, ja jade na rekonesans w najbliższą sobotę. niestety oni tam działaja w barbarzyńskich godzinach i po 8-9 wiekszośc już sie zwija. Ogólnie Renk jest gorszy i droższy od giełdy na Rzęsnej, ale za to lepszy od zwykłych kwiaciarni, a ja mieszkam w Gdyni i nie chce mi się zasuwać na Rzęsną.

Tak, w Renk sa sztuczne kwiaty i ozdoby do kwiatow. Musisz tylko bardzo rano wstac, jesli chcesz powybierac. Mam tu na mysli godz 5.00

jej musiałabym wstać o 4.00 rano, :):):) ale jak będzie trzeba to wstanę :) Dzieki za informacje :) pozdrawiam