GINEKOLOGIA
Wspaniali lekarze, a zwłaszcza Pan Dr Czekała - miły , ciepły, serdeczny, wyrozumiały i cierpliwy. Pan Ordynator dr Ciepłuch, choć raczej się nie uśmiecha, także z niezwykłością dba o dobro pacjentki. Obaj lekarze są doskonałymi operatorami, bardzo dokładni. Niestety Siostra Oddziałowa jest niezbyt miła i mało profesjonalna: krzykliwa i głośna, widać tu brak kultury zawodowej i naleciałości epoki PRL. Nie pilnuje czystości na oddziale, zwłaszcza w łazienkach dla pacjentek jest brudno i cuchnąco, ubikacji nie sprząta się codziennie, a pod łóżkami królują kurzowe koty. Chorym pacjentkom każe się składać stosy ligliny, by miały, co sobie po operacji podłożyć. Chociaż źle się czułam zwrócono mi uwagę, że nie poprawiłam swojej pościeli na łóżku. Były uwagi typu: "co Pani taka skulona, albo co Pani tak zimno, co Pani się tak trzęsie...". Jednak większość Sióstr to kochane i dobre kobiety, bardzo opiekuńcze i profesjonalne, oddane pacjentkom. Oddział polecam, bo zdrowie i szybki do niego powrót są najważniejsze, jednak szkoda, że nie jest idealnie.