GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Kurcze, właśnie mąż zadzwonil, ze Lenka ma 38,5 stopnia gorączki. Ech! Nie wiem czy to po szczepieni, czy coś załapała...
Dał jej nurofen i ok. Zobaczymy co będzie...

Mamka! Dzięki za info o Mapu. Jeśli będziesz tam dziś to czy mogłabyś zerknąć jakie mają jeszcze spacerówki z jedną rączką?

HEj,
ja tylko tak krótko, bo mam zapi...w pracy...
Dziei za opinie wózków, trzeba sie zdecydować, dzisiaj jadę do MAPU po Espiro 525 zł i mieli dostawę jakby co, takze chyba mają całą gamę kolorów - Michalowa.

Asienkaj - ja miałam w żłobku, jeśli chodzi o czułość to chyba nie musisz się obawiać, o to byłam spokojna raczej, krzywdy nikt nie zrobi, wiadomo to nie to samo co w domku, ale taniej na pewno.
Teraz mam ju z nianię - właściwie do żłobka chodził 1,5 m-ca i potem złapał salmonelle. Nania przychodzi po 7 i wychodzi po 16-tej , płacę 1200 zł. Mały zadowolony, my też i niania raczej też - tym bardziej, ze Bart nie nie jest trudnym dzieckiem.
Jednak w weekend się zmienia, i nie ma czasu na jedzenie, spanie , chce być blisko nas i z nami spędzać czas ;-))) tęskni nie ma co, na pewno, chociaż na co dzień jest raczej zadowolony.
Niania fajna , no i z polecenia - jakos się dogadujemy:-)))
powodzenia w wyborach
Do żlobka nie wiem czy wróci, bo salmonella jeszcze nas trzyma i z nianią wygodniej i nie choruje!!

Ja cały czas myślę, żeby poszukać dziecka do opieki właśnie na parę godzin ale w Straszynie cisza. Jak mi się nie uda to dwa razy w tygodniu będziemy z Madzią jeździć do żłobka w Pruszczu. Organizują takie godziny, że dzieci w domu mogą się pobawić z innymi a mama może zostać lub wyjść.

Asienkaj ja bym byla za niania, to chyba wygodniejsze niz zlobek, pomimo ze wiecej kosztuje. Ninia moze przychodzic do Ciebie, na na kilka godzn to znowu nie wyjdzie tak drogo. Tylko trzebaby znalesc kogos zaufanego, moze znajomi kogos mieli i polecaja? a moze znaja jakas pania na emeryturze co by sie chciala zajac

chyba najbardziej złobek ale na sama mysl ze hani tam nikt nie przytuli czy nie wpoie jej dobrego slowa jak dziadek to poprostu plakac mi sie chce i lzy same sie cisna , myslalam o niani , maz mowil ze moze kogos na kilka godzin on pracowalby na popoludnie czyli na 14 - 22 a ja na rano od 7.30 do 15.30 czyli tylko na kilka godzin ale caly tydzien bysmy sie nie spotykali , ale z drugiej strony rok bysmy sie moze przemczyli bo za rok do przedszkola chcemy , tylko znalezc dobra osobe trudno bardzo

Michalowa zazdroszcze tych ubranek z nexta:) ale rzeczywiscie u nas to ceny pewnie bylyby kosmiczne. Szkoda ze u nas chociaz Primarka nie ma bo tam tez mozna sliczne rzeczy dorwac:) bo tak to tylko w sumie h&m, cubus, kapahl zostaje i to wszystko. Jeszcze Wojcik ale tam to mega drogo.

Ja juz nie nadazam z tymi szczepieniami, teraz mamy isc na ospe, ktora u nas jest platna, chyba ze sie ma zaswiadczenie ze zlobka:( juz myslalam czy mam kogos znajomego kto by mi to wystawil ale niestety;/ to niesprawiedliwe, ze w niektorych przychodniach jest dla wszytskich w wieku zlobkowym a u nas 200zl:(
no wiec teraz ospa dwa razy, meningokoki, 5w1, pneumokoki przypominajaca...kurcze i jeszcze 6 tygodni odstepu to ja nie wiem kiedy my sie z tym wyrobimy, jeszcze teraz choroba wiec trzeba odczekac. dobrze ze ta swinke itp mamy za soba

Asienkaj - kurcze, a co się stało...niania fajna rzecz jeśli masz poleconą, sprawdzoną...obca osoba to ryzyko i długo trzeba szukać. Poza tym kosztuje sporo. Chyba jednak żłobek będzie lepszym rozwiązaniem. Podzwoń najpierw po państwowych, może się jakieś miejsce zwolniło (chociaż marne szanse), bo cena dobra. A jak nie, to prywatny i tak tańszy od niani... Powodzenia!

Cześć!
Dagmara - Ty to taka nasza wózkowa specjalistka ;-). Delti są fajne, ale właśnie te dwie rączki odpadają. Mamka, ja też b. poważnie myślę o Espiro Magic 4. Dagmara właśnie mi go polecała. Bo jej Navington Scooner jest super (w sobotę na spotkaniu sobie obejrzałam), ale cholerka troszkę za drogi. Poniżej spaceróki, które biorę pod uwagę. Ale nr 4 i 5 mają różne opinie. O 5 właściwie nie ma opini w necie i ciężko mi stwierdzić czy jest fajny - cene ma super na allegro, ale czy są w sklepach żeby je sobie na żywo obejrzeć, to nie wiem. W poniedziałek, jak mąż będzie miał wolne, chcemy podjechać do Mama i Ja i do Akpolu obejrzę co mają w sklepach i coś kupimy mam nadzieję.

1 - Navington Scooner
2 - Baby Design Espiro Magic 4
3 - Baby Design Tiny
4 - Xbaby Slapi
5 - 4Baby Guido

Teściowa mega zaszalała i mam mnóstwo ciuszków wiosenno-letnich dla Lenki. NIe wiem czy wszytsko wynosi ;-). Śliczne są! Kurcze szkoda, że u nas nie ma Next - chociaż nawet jakby był to ceny pewnie byly by z kosmosu. Jednak w Angli warto kupować ciuszki - a jeszcze nawet wyprzedaży nie było. Jeden płaszczyk cieplejszy, wiosenny teściowa kupiła za 4 funty - przecenieony z 8. U nas nie ma takich promocji kurcze - 50%. Szkoda! No w każdym razie jestem bardzo zadowolona ;-).
Poza tym 2 ostatnie noce ładnie spła, tylko jakieś delikatnie przebudzenia na smoczka i tyle, o 6 mleko i spała do 8.
Wczoraj byłyśmy na ostatnim szczepieniu na pneumokoki - Boże co to był za ryk! Jak nigdy! Jakby ją ze skóry obdzierali...zaczęła ryczeć jak weszliśmy do gabinetu, a wcześniej na korytarzu biegała radośnie ;-). Już jest na tyle kumata, że wiedziała, że coś się święci... Samego szczepienia nawet nie poczuła, ale darła się co sił w płucach i jeszcze długo po wyjściu z gabinetu. Nie mogłam jej ubrać, taka była rozhisteryzowana...bidulka. Ale w domku już było ok i do wieczora miała dobry humor. Przy zasypianiu tylko był problem - dłuzej trawało i pojękiwała sobie.
Za miesiąc szczepienie z kalendarza 5w1 - ostrzegała nas pielęgniarka, że będzie jeszcze gorzej, bo będzie pamiętała ;-/...świetnie!

Ojej asienkaj to smutne. A myślałaś może o niani?

Jesli moge sie jeszcze wypowiedziec w sprawie spacerowek to bardzo fajne sa delti. Chyba Justa pisala ze kupila delti wiec moze ona wie cos wiecej, ale ja sie szykowalam do zakupu delti wiec zatrzymalam chyba 4 babeczki z dziecmi na ulicy, akurat w zeszle wakacje byl jakis wysyp tych wozkow i zapytalam czy sa zadowolone z wozka:))) i kazda mowila ze wozek jest fajny, ma duza bude, (wieksza niz na zdjeciu) i duze siedzisko. http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-dot

a nie wzielam go bo mial dwie raczki:( a czesto zdarza mi sie prowadzic wozek jedna reka, wiec pewnie bym nie dala rady.

Noc spokojna, jak Laura zasnela o 20 to spala do 6, krecila sie ale spala. Wczoraj po okladach temp spadla do 35,4 i w nocy nie rosla. Rano bylo 38 ale nie dawalam narazie nic, jesc nie chce, ale po nocy wypila 260ml wody, teraz zasnela, ma 38,7 ale moze sama to zwalczy.

Mamka ten espiro magic 4 ma siostra narzeczonego, widzialam go i jezdzilam nim, jest bardzo fajny, lekki, latwo sie sklada. Porownywalam go z navingtonem i wzielismy nawingtona bo mial wieksza budke, i wieksze siedzisko, i on ma chyba plastikowe kola, (tak mi sie wydaje), czego sie balam na naszych chodnikach.

a ja mam ptoblem , chyba mój tata nie bedzie mógł sie Hania zajmowac , gdzie tu teraz złobek albo cos zalatwic , nie wiem co robic , dzisiaj jestem poprostu zalamana , nie chcxialam dawac do zlobka ,

Dziewczyny a ja tak z innej beczki
zastanawiam sie nad kupnem wozka Espiro magic 4, czy któraś ma taki wózek lub coś o nim słyszała - tak od znajomych....bo oczywiście opinie na forach są, ale moze ktoras z Was bezpośrednio coś wie na jego temat i ma jakies doświaczenia:-))

Daagmarka trzymaj sie dzielnie, mam nadzieje ze Laurka szybko wróci do zdrówka.

U nas rozejm, każde wywaliło kawę na ławę i ja się postaram nie robić tego co go wkurza a on też sporo obiecał więc zobaczymy. Wychowujemy siebie nawzajem:)

Uploaded with ImageShack.us

Ok:) nie zmuszam jej tyle ze wmusialam w nia sloiczek marchewki ze smecta, i w sumie nic innego nie chciala, przed poludnem jeszcze mleko. Zaobaczymy jutro, bo w dzien jest duzo lepiej, najgozej wieczorem i w nocy.

kurcze nie moge zdjęcia wysalć, a zrobiłam specjalnie jak Bart miał 3dniówkę.
Dagmarka, luźne stolce moga byc od gorączki, jesli nie ma ochoty na jedzenie to nie ma co zmuszać, ale do picia niestety trzeba.
Będzie dobrze

Mam nadzieje ze po 3 dniach minie bo sie wykoncze:( leki działają coraz krócej robimy okłady kąpiele, ale temp utrzymuje sie kolo 38, spada po podaniu leku, ale zaraz rosnie:( na biegunke daje smecte, troche pomaga bo w dzien bylo chyba z 8 kupek a teraz od podania smecty jedna gęściejsza. Wmuszam malej picie, podawalam jej strzykawka do nurofenu bo malo pila, jesc to juz wogole nie chce:( mam nadzieje ze jeszcze jutro i bedzie lepiej

Dagmarko u nas biegunki nie było
Aniak u Filipka lekarz też słyszał szmery ale nic nie mówił o kardiologu może też powinnam iść chociaż wiem że dużo małych dzieci ma takie szmery i wyrastają z tego

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...