GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Justa my juz chodzimy od tygodnia w adidaskach, mysle ze napewno Ola nie zmarznie, dzis bylismy na dworzu i zalowalam ze nie zalozylam jej lekkiej letniej kurteczki bo bylo naprawde cieplo, biegala rozpieta bez czapki bo dopiero pozniej kupilismy taka leciutka:)

O dzięki Justa za info - to ja też tam spróbuję zaparkować. A tam jest gdzie? Jakiś parking czy na chodniku trzeba?
Lenka już w tych nowych półbucikach śmiga od poniedziałku. Co ubiorę? Chyba cieńsze rajstopki na to cieńkie jeansy, na górę body z długim rękawem, sweter rozpinany i na to wiatrówkę...chyba nie będzie ca ciepło. Najgorsze, że tej czapki nie mam - muszę dziś coś kupić - cokolwiek.
No i muszę spacerówkę-parasolkę kupić. Nie wiem jaką...tak jak pisałam musi być pojedyncza-cała rączka. Jutro zobaczę sobie u Ciebie Dagmara Navingtona ok? Może uda mi się nawet przymierzyć do niej Lenkę? Tylko, że on jest droższy niż inne, które też biorę pod uwagę:
1 - Navington Scooner
2 - Baby Design Espiro Magic 4
3 - Baby Design Tiny
4 - Xbaby Slapi
5 - 4Baby Guido

Tylko te ostatnie są tanie - ok 280 zł na allegro, opinie różne i nie wiem sama. W sumie bez przymierzenia Lenki do wózka to też nie chcę kupować. Muszę w końcu zmobilizować mąża i pojeździć po hurtowniach i Mama i Ja.

Hania tez lata w adidaskach i chyba jutro jak by tak bylo to ciensza kurtke ubiore , a nie wiem czy my zdazymy na 11 takze dam znac , bo na 9 basen i pozniej Hania lubi pospac sobie , napewno napisze czy bede czy nie

No i Zuza od jakiegoś miesiąca nie chce jeść mięsa a wcześniej tylko mięcho...

Dagmarka, pewnie, że Was zgarniemy:-)
Ja chyba też wezmę spacerówkę-parasolkę od mojej mamy bo ja mam x-lanera (landare, wielką i ciężką) i myślę, że wtedy oba wózki wejdą do bagażnika.
Wyślę Tobie numer tel. na priv musimy się zgadać o której mam być po Was no i oczywiście gdzie?
Moja Zuza lata już w adidasach.

Ugotowałam obiad dla Oli. Cielęcinka duszona z marchewką. Tak zaleciła nasza pediatra, nie podawać drobiu ani wieprzowiny. Niestety zjeść tzn pogryźć tego nie mogę takie trociny, a co dopiero Ola która ma 12 zębów :/
Mąż pojechał właśnie po szynkę mieloną, więc zrobię jej pulpety a cielęcinkę chyba kotki zjedzą.. Sama nie wiem co z tym zrobić.

Co Wasze dzieci jedzą na obiad? Jak przyrządzacie obiadki?

Dagmarko a Laurka śmiga jeszcze w kozaczkach czy ubierasz jej już lżejsze buciki? Ja chciałabym ubrać Oli te nowe tenisówki ale boję się że jeszcze jest za chłodno.. Jak myślicie?
Nie lubię tej przejściowej pogody. Zgłupieć można od myślenia jak ubrać siebie i dziecko :/

My mamy czarna spacerówkę:) to my tez postaramy sie byc na 11, tzn to bedzie od Dziobus zalezec jesli nas zabierze:) Ja obiadku nie biore, chyba:) ale raczej nie, bo Laura je obiadek kolo 16 dopiero, a w co sie ubierzemy to zobaczymy jutro, ile bedzie stopni, my juz mamy taka przejsciowa kurteczke wiec moze to albo cienka i grubsze cos pod spod, zobaczymy jutro:) zawsez mozna wziasc ze soba grubsza lub ciensza kurteczke i przebrac:) wazne zeby bylo gdzie piluche zmienic bo u nas to co 2-3 godziny zmiana

Michałowa ja zaparkuję na Grunwaldziej, mniej więcej na wysokości ul. Chopina i Chrobrego (zerknij na mapę trójmiasta). Jestem pewna na 100% że parking jest bezpłatny poza sezonem w tym miejscu. Biuro naszej projektantki jest na grunwaldziej blisko monte cassino, zreszta dzisiaj tam będe więc zarknę na parkometr :)

My też mamy Mutsy w granatowo-białe paski od którego można dostać oczopląsu ;)
Dziewczyny jak ubieracie jutro dzieci?? Ma być ciepło, ale boję się zdjąć Oli kurtkę zimową..
A co z obiadkiem? Bierzecie ze sobą ugotowany?

Ja zaryzykuję i pojadę dolnym Sopotem i spróbuję znaleźć miejsce na takim parkingu/placyku przy Grunwaldzkiej mniej więcej vis a vis Grand Hotelu - nie wiem czy wiecie. Chyba ten placyk był bezpłatny...ale pewna na 100% nie jestem. Najwyżej trudno, ponad 10 zł za 3h jest... A jak tam miejsca nie będzie to będę krążyła...A wy gdzie będziecie parkowały?
Najgorsze jest to, że nie znam Sopotu...

Justa, jakby co to będę do Ciebie dzwonić.
Mam nadzieję wyrobić się tak, żeby już o 11 być na miejscu - czyli przy wejściu na Molo ;-). Znak rozpoznawczy Michalowej-Ani to czerwony wózek spacerowy Mutsy z Lenką na pokładzie ;-).

dziewczyny wysyłam Wam na priv mój nr tel.

Marchew wczoraj przed południem do mnie zadzwonili i odwołali wizytę... Przełożyli na następny poniedziałek.

ja nie wiem czy będe a mogłabym na priv numer jakiejś dziewczyny żebym wrazie czego dała znać żebyście na mnie nie czekały

Dziobus my mamy golfa 4:) dzis sprawdze czy wejdzie ale powinien sie zmiescic, najwyzej ja usiade miedzy dziewczynami a wozek pojdzie do przodu:)

Hej dziewczyny! ;-)
Ale dziś pieknie, szkoda, że w pracy muszę siedzieć.
To ile w końcu nas jutro będzie? Justa, Dagmarka, Dziobus, Asienkaj i Sbj niepewne, no i Ja. Może jednak jeszcze jakaś grudniowa mama dołączy do nas?
Dziewczyny zanalazłam info, że strefa płatnego parkowania jest od pn do soboty! Także chyba tzeba będzie zapłacić krocie za parking.
http://www.sts.sopot.pl/pl/it.php?strona=parking

Dagmarka - fajny wózeczek. Ale kiedyś, w jakimś wątku na forum dziewczyny radziły żeby kupować lekkie, małe spacerówki dla dziewczynek, bo najczęściej szybko nudzi się dzieciom pchanie wózka, a tak można wózek złożyć i nieść, a taką gondolę rodzic musi pchać. Póki co mam ten wózek-pchacz FP i raczej w domku będzie się nim Lenka bawić. Gdzieś za rok może kupię jej inny wózeczek.

A noc u nas w miarę ok. Ok 3-4 (już sama nie pamietam) znowu wylądowala u nas w łóżku, ale zasnęła szybko - może nocne przerwy na zabawę sie skończyły jednak. Mam nadzieję.

ja jeszcze za wózkiem się nie rozglądam - Hania i tak ma dużo gratów - jeszcze mi tu wózka brakuje ;P
justa daj znać co Ci powiedziała lekarz... możesz mi napisać na priv...

Dagmarka, mam Golfa 5.
A za wózkami jeszcze się nie rozglądałam ale ten co Ty wyszukałaś jest fajny:-)

Ja juz od dluzszego czasu ogladam te wozeczki i chyba na taki sie zdecydujemy http://allegro.pl/doris-wozek-dla-lalek-kombinowany-nosidlo-torba-i2179987629.html nie jest najdrozszy, duzy wybor kolorow, nie wiem sama, co myslicie? Dziobus masz juz jakis na oku?

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?