GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Dziobuus to chyba bym skorzystala z podwiezienia do sopotu, bo spowrotem to juz nas narzeoczony zabierze, tylko musialabym jeszcze jutro zobaczyc u nas w samochodzie czy napewno sie wozek zmiesci z tylu pod nogami, a duzy masz samochod?

Moja też ostatnią nockę ładnie spała:-)
Zuza na zająca na pewno dostanie wózek dla lalek.

Dagmarka, daj znać czy chcecie się z nami zabrać, bo będę musiała wtedy wziąć jutro fotelik od mamy.

Kurcze ja też już tak dawno nie byłam w Sopocie, że nie wiem gdzie zaparkuje, tym bardziej, że na weekend zapowiadają ładną pogodę i pewnie będzie dużo ludków a tym samym problem ze znalezieniem wolnego miejsca parkingowego:-/

Kurcze to ciezko z tymi czapeczkami;/ wiem ze w tych hurtowniach to ubranka nie sa najpiekniejsze, chociaz ta czapka to i tak nie na dlugo bo zaraz pewnie w maju juz beda upaly jak w zeszlym roku:)

Ja juz jakis czas temu zdjelam spiwor i nawet kocyka nie woze, bo w sumie sporadycznie wychodze z wozkiem. Teraz to juz prawie zawsze na nozkach chodzimy, a wozek to jak mam cos do zalatwienia dalej i wiem ze mala nie dojdzie:) najwyzej jak jest wiatr, a na morenie jest zawsze:) to zakladam ten ochraniacz na nozki. Chyba zebym miala w planie drzemke na dworzu to wezme kocyk.

dziewczyny ja bardzo długo szukałam czapki :/
W sklepach same letnie ubranka. Nie znalazłam ani jednej bawełnianej czapeczki, ani w Smyku, H&M, Zara, Akpolu obleciałam Matarnie, fashon House, Batory i klif! dopiero w Mama i Ja kupiłam zwykła bez wiązania i to bez szału. Wyboru tam nie ma, ale kilka jeszcze takich zostało.

Michałowa w Sopocie parkingi przy ulicy tzn na dole sopotu są płatne tylko w sezonie. Również słabo znam Sopot i raczej zaparkuję przy głównej ulicy na dole albo w bocznej w stronę morza. Nie wiem jak to wytłumaczyć... :)
Ja od kilku dni biegałam po sklepach i szukałam dla Oli bucików, kurtki i czapeczki. Kupiłam już wszystko. uf! Sobie dzisiaj też kurtkę na wiosnę bo mam tylko płaszcz zimowy w którym właśnie popsuł mi się zamek :/ więc wskakuję teraz w narciarkę..

Dziewczyny a zdejmujecie już śpiwory w wózkach?? Ja mam z wełny owczej więc już teraz Ola się w nim gotuje, ale pod samym kocykiem może być jej chłodno. Sama nie wiem... Słoneczko świeci ale wiatr jest zimny. Co myślicie??

ale fajnie że się poznamy :)
i musimy się powymieniać nr tel abyśmy mogły siebie znaleźć bo pewnie każda przyjedzie o innej godzinie. Michałowej i Sbj mam :)

Mam ten sam problem idzie cieplo a ja nie mam lekkiej czapeczki, i boje sie ze bedzie problem bo w sklepach juz letnie kolekcje;/ jutro podjade do h&m na matarnie moze jeszcze cos beda mieli

Cześć dziewczyny!
Dziobus, fajnie że też będziesz w sobotę!
A co z Mamką? Odezwij się do nas!!!

Dziewczyny, chyba Wasze wczorajsze dobre słowa i życzenia odnoście przerw w nocy podziałały! ;-) Dziś Lenka o niebo epiej spała. Nastawiano na ciężką noc i zmęczona okrutnie poszłam wczoraj spać już o 21:30, Lenka przebudziła się z płaczek ok 22, potem chyba miała koszmar ok 24 i krzyczła. Obudziła się z płaczem i wzieliśmy ją do nas do łóżka. Już byłam załamana, że ciężka noc będzie, skoro tak szybko wylądowała u nas. A ona od razu zasnęła i spała do rana ;-). Kurcze, zyli da się! Może dlatego nie miała tej przerwy na zabawę w nocy, bo spała z nami, nie wiem. Jestem troszkę połamana, ale wyspana ;-). Przebudzałam się parę razy, sprawdzałam czy jest ok i dalej zasypiałam.

Co do soboty - dziewczyny znające Sopot, powiedzcie gdzie najlepiej zaparkować (jadę z Gdyni), gdzie będzie miejsce i czy w sobotę jest płatny?
I cholerka, ma być ciepło a ja czapki nie mam dla Lenki - mam tylko zimową. Muszę dziś gdzieś kupić jakąś bawełnianą.

Co do prezentów...kurcze wyrodna matka ze mnie, bo nawet się nie zainteresowałam tematem. Jakoś nie czuję potrzeby kupowania jej nowych zabawek - ma pecha dziewczyna, że na mnie trafiła ;-). Ale rzeczywiście coś muszę wymyślić. Właśnie może magnesy na lodówkę, znikopis...a coś z dużych to może rowerek.
Od Chrzestnej dostała juz śliczną sukieneczkę na lato i parasolkę Hello Kitty ;-).

Moja tez lubi magnesy, ciagle cos na lodowke przyczepia, to moze tez pomysle nad taka zabawka:) super pomysl

ja kupiłam Hani na święta mate do rysowania, coś takiego
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10001&catalogId=1500002951&langId=-1&searchTerms=RAINBOW+AQUADRAW
i ponieważ Hania uwielbia bawić się magnesami chcę jej jeszcze kupić
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9046209/Trail/searchtext%3EMAGNETIC.htm

a rodzinie zostawiam wolną rękę - kupią co chcą ;P

Napiszcie jakie prezenty zamawiacie lub kupujecie na swieta? my chcemy wozek dla lalek od jednej babci ale nie wiem jaki;/ moze macie jakies inne pomysly?

Dagmarka to bez problemu się zabierzemy jakby co:-) Jeżeli faktycznie twój wózek zajmuje mało miejsca to możemy go wsadzić za przednie siedzenia, dziewczynkom pod nóżki.
Dla mnie nie ma problemu.

No z tymi nocami to jest problem. Wczoraj pól dnia w pracy walczyłam ze sobą aby nie zasnąć. Ciesze się, że nie jestem sama:-P

Kurcze co to z tymi przerwami nocnymi;/ mam nadzieje ze mojej nie przyjdzie to do glowy, bo i tak juz wstaje 6-7, jak dla mnie za wczesnie:) i od razu leci do duzego pokoju, i wola zeby jej łała wlaczyc czyli bajki:) ja jeszcze leze w sypialni a ona wola i wola mama mama az nie przyjde i nie wlacze:) pozniej gramoli sie na fotel i oglada:)))

Dziobus dzieki za propozycje, ja mam w sumie maly wozek, tzn po zlozeniu jest maly, czesto wrzucamy go na przednie siedzenie jak bagaznik zajety, wiec moze by sie udalo pojechac razem:) dam Ci znac w piatek co i jak bo moze nie bedzie trzeba i narzeczony da rade mnie w dwie strony zawiesc:)

jak dam radę to będe , napisze wam czy tak czy nie w piatek

Ja mam zamiar Zuzę odstawić od smoczka jak jej wyjdą 4 i 3.

Oki no to super dziewczyny!
Czyli ok 11-11:30 przy wejściu na Molo (tam gdzie są kasy)?? :)

Asienkaj, mi najbardziej się podoba kuchnia nr 2.

Dagmarka, ja mogłabym Was zabrać bo z Moreny jadę i mam 2 foteliki ale z wózkami chyba nie damy rady:-(

Moja też ostatnio w nocy lubi sobie robić po 1 do 2 godzin przerwy i chyba jest jej za ciepło w nocy, bo strasznie dużo pije. Dzisiaj cały dzień wietrzyłam sypialnię i zobaczymy jak będzie ze spaniem. No i idą jej 4 czwórki na raz:-(

Justa gratulacje również dla Ciebie i dla Oleńki za porzucenie smoczka.

no i właśnie numer 2 zamawiam bo byłam najbardziej za tą , zaraz skladam zamowienie i mam nadzieje ze szybko przyjdzie

Asienkaj wszystkie są fajne ale ja bym kupiła nr 2 :)

Sylwiah jeśli Filuś będzie wołał o smoczka w nocy to może rano spróbuj obciąć końcówkę i mu go pokazać, wytłumacz że się popsuł i ma dziurkę. Niech ma go ze sobą podczas zasypiania przez dzień-dwa a potem razem go wyrzućcie (nie wiem czy dobrze napisałam to słowo hehe).
U nas to podziałało. Dzisiaj mogę smiało powiedzieć że się udało! Ola zasnęła sama w 10min :) Nawet nie szukała smoczka na podusi jak ją położyłam.
Dumna jestem z siebie... Wiem przechwalam się, ale naprawdę dla mnie jest to ogromny sukces macierzyński ;)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...