GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Co do soboty to zobaczymy jak ja się rozwinę, jeśli się choć troche polepszy to będziemy, kolo 11 - 11:30 byłoby ok, bo maly akurat okolo 12 zasypia, to chwilę może pochodzic i zaśnie w wózku.

Co do rowerka to słyszalam i takie też jest moje zdanie że dla dzieci w naszym wieku to lepiej jak rowerek ma podstawke pod nóżki, a nie tylko pedały.

Michalowa życzę, aby nocne pobudki szybko minęły.

Justa powodzenia u lekarza

Sylwiah gratulacje dla Filusia, za pierwsze zasypianie bez smoczka

Asienkaj wszystkie sa super:) sama nie wiem ktora bym wybrala:)

Cześć dziewczyny:-)
Ja też się piszę na spotkanie. Wybierajcie godzinę a ja się dostosuję.

dziewczyny poradźcie cos bo juz mam mętlik w glowie , która najfajniejsza kuchnia ?

1. http://allegro.pl/smoby-kuchnia-elektr-studio-tefal-czajnik-toster-i2177379478.html

2. http://allegro.pl/smoby-kuchnia-elektr-studio-tefal-czajnik-toster-i2177379482.html

3. http://allegro.pl/smoby-duza-kuchnia-kuchenka-bon-apetit-akcesoria-i2150698839.html

4. http://allegro.pl/smoby-kuchnia-tefal-cooktronic-elektr-wysoka-24566-i2187592865.html

babcia chce na swieta kupic i nie moge sie zdecydowac

czesc dziewczyny, mnie pewnie nie bedzie, Szymkowi od wczoraj leją się litry gilów ;/ mial tez chwilowo goraczke..nie wiem jak to sie rozwinie:( bo zarazil sie od meza..
zazdrosszcze wam spacerkow w wozku, moj juz absolutnie nie toleruje wozka:( do miesiaca spacerki tylko na nozkach..tylko wtedy stoimy prawie w miejscu, bo oglada dokladnie wszystkie auta, krzaczki i latarnie..ale coz, wazne ze sie dotleni:)

Justa tak mnie zmotywowałaś do oduczenia od smoka że dzisiaj postanowiłam uśpić Filipa bez smoka i udało się bez żadnego problemu było normalnie tak jakby ze smokiem powiercił się chwilę może z 10 min i zasnął ha ale się zdziwiłam ciekawe jaka będzie noc smok leży przygotowany jakby co bo to tylko próba jakby się teraz udało to super jak nie to miałam zamiar w maju oduczać pasuje mi ten miesiąc
a od kwietnia zaczynamy siusianie na nocnik a wy kiedy planujecie?
Michałowa współczuję ci tych nocnych pobudek może faktycznie to przejściowe i szybko minie
u nas jak Filuś zasypia około 20 to śpi ciągiem do 6 niestety wolałabym dłużej pospać ale nic nie mogę na to poradzić i od dwóch dni nie chce pić w nocy mleczka ale to jeszcze lepiej a jak śpi to też budzi się siada w łóżeczku krzyczy przez sen ale to trwa chwilę i znów zasypia
jedzenie jest obrzydliwe tak nafaszerowane chemikaliami konserwantami hormonami że aż nie wiadomo co dawać dzieciom do jedzenia ja na szczęście mam swoje jaja świnka od sąsiadów ekologiczna warzywa własne no a resztę też trzeba kupić
piersi z kurczaka to bomba hormonów:(

justa- dzięki :)
Lidka - faktycznie, to było do Justy ;P

Marchew ja na razie nie robię badań, bo już jutro mamy wizytę więc i tak nie zdąże. Jutro po wizycie napiszę Tobie co powiedział lekarz i jakie zleciła badania, więc będziesz mogła się wcześniej przygotować.

no tak nie pomyślałam o foteliku :)

Asienkaj jade z Moreny ale raczej nie dalybysmy rady bo przeciez fotelik bym musiala brac swoj a to za duzo zabawy:) ale dzieki za propozycje:) moze uda mi sie samochodem zobaczymy, mam nadzieje ze nie bede sie musiala ta skmka tarabanic

Dagmarka a skąd jedziesz bo ja nie wiem czy dam radę być ale gdybym była i byłoby po drodze to mogłabym gdzieś Cię podrzucić , tylko ja nie wiem jeszcze na 100% czy będe , muszę jeszcze z mężem pogadac bo on coś tam wymyśliła akurat na tą sobotee

Rzeczywiście fajny ten rowerek...hmm. Może też kupimy na wiosnę.

My bedziemy w sopocie, z drzemka to u nas roznie najczesciej kolo 11,30 ale pewnie mala zasnie w samochodzie i przeloze ja na miejscu do wozka:) w ktoras strone bede musiala jechac chyba skmka;/

Taki rowerek ma narzeczonego siostra, myslalam ze jest tanszy ale moze uda sie uzbierac na swieta to kupimy:) http://allegro.pl/smoby-rowerek-be-fun-confort-wolne-kolo-kurier-roz-i2205838524.html

Mar-chew o co chodzi bo się zamotałam? AA pewnie miało być do Justy?

Lidka a robisz jakieś badania krwi przed wizytą - ja będę tylko dwa tygodnie z Hania i wolałabym wszystko od razu załatwić... Hania i tak nie ubezpieczona w Polsce więc NFZ odpada...

Ja raczej będe tylko nie wiem na jak długo. Bo nie mam gdzie męża zgubić :) Loty szybowcem akurat w niedziele także pasuje. Dziś mąż kończy 33 lata. Prezent się udał był zachwycony tym zaproszeniem na lot. No i na wieczor właśnie zrobiłam mu sama tort. Jestem z siebie dumna, musiałam się pochwalić :)

Michałowa ja będe na 100% i również moja Ola zasypia ok 12-13 więc godzinka 11 jest ok :) Ja nie znam Sopotu ale jeszcze w ciąży chodziłam z mężem do kawiarni obok kina na dole Sopotu. Podają tam różne czekolady itd :) Przypomniało mi się że jest tam też kącik dla dzieci, także mogłybyśmy tam sobie usiąść po spacerku.

Mar-chew jeśli chcesz iść do endokrynologa z Hanią to zostaje Tobie tylko prywatnie :/ Kolejki na NFZ są ogromne a zapisy tak jak już wyżej wspomniałam najwcześniej dopiero od czerwca.
My idziemy do dr Sztangierskiej, ale dobra jest również dr Szczepańska. Obie przyjmują prywatnie przy Ul. Kowalska 5 lok.1
tel. tel: (0 58) 305-79-72

U nas słaba noc... Ola obudziła się o 23 i płakała przez 30min, w końcu zasnęła u mnie na rękach. Nie złamałam się i nie dałam jej smoczka. Potem obudziła się o 5 na butlę (wypiła 300ml mleczka!) i zasnęła bez problemu do 8.
Michalowa nie mam pomysłu na Lenkę. Ola też kiedyś robiła nam w nocy takie niespodzianki i samo przeszło. Bidulka jesteś bo do pracy musisz isć.. :(

Cześć dziewczyny!
U nas caly czas koszmar nocny - wciąż ok 2-3 budzi się na ok 2 godz. Dziś do 3:30 nie spała...
Już próbowałam brak drzemki w dzień - jeszcze gorzej spała w nocy i budziła się częściej, wczoraj mąż ją o 8 rano zbudził, żeby za długo nie spała, drzemkę miała ok 13 i tylko 1,5 h spała, zasnęła ładnie i szybko o 20:20 a 1:30 skakała sobie w łóżeczku...Jak zasnęła o tej 3:30 to spała jak kamień...jak wychodziłam do pracy o 7:20 jeszcze spała. Nie wiem co robić, żeby nie budziła się w nocy. Co noc to samo już od ok 1,5 tygodnia.

Co do spotkania jestem jak najbardzej chętna. A kto na 100% będzie. Dajcie znać dziewczyny.
Agusia szkoda, że nie dasz rady.
Sbj - zdrówka. Pewnie w związku z chorobą też nie dasz rady?
Co do godziny - hmm u nas też problem bo ok 13 drzemka. Może wcześniej się spotkamy - ok. 11? Może maluchy zasną w wózkach. Ale pewnie moja nie da rady - za dużo emocji, dzieci uwielbia...pewnie zaśnie mi dopiero w aucie jak będziemy wracały.
Czy w Sopocie jest gdzie się spotkać? Jakieś miejsce z kącikiem dla dzieci?

Justa - tak właśnie myślałam, ja kiedyś pisałam, że mamy taki sam problem... też nie daję kurczaka - jajka tylko organiczne a pierś (powoli bo powoli) się powiększa... chcę Hani zrobić właśnie badania hormonów jak będę w Polsce... właśnie kiedyś miałam się Ciebie kiedyś pytać co Ci pediatra w Polsce powiedział?

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...