GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Ja mysle ze 5 latka napewno by sie bawila:) my narazie kupimy malej rowerek a z kuchnia sie chyba wstrzymamy, moze na dzien dziecka albo jeszcze pozniej:)

Sbj u nas na zbicie goraczki bardzo pomogly zimne oklady. Wyczekalam az Laura zasnela i kladlam jej delikatnie na glowe i na lydki. Podobno najlepiej zeby to byl suchy oklad, wiec wywieszalam na balkon pieluszki tetrowe, one sie robily bardzo zimne i kladlam na mala i wywieszalam nastepne i tak na zmiane.

u nas zapalenie gardła od wychodzących zębów

justa fajna ta kuchnia - bardzo bardzo mi się podoba, ale czy moja już prawie 5-latka nie byłaby na nią za duża.

Co do nocnego jedzenia - to u nas jest bardzo podobnie jak u justy - Stas dostaje kolo 18 - 19 - kaszkę bardzo gęstą - robie na oko, ale zazwyczaj około 150ml. Później po kąpieli koło 20 - 20:30 Staś dosatje 240ml mleka i zazwyczaj wypijał prawie wszystko, ale ostatnio jeszcze przed chorobą mleka nie pił tylko zasypiał od razu i wtedy budził się o północy a nastęnie o 6 -tej już wstawał, a jak wypije mleko to też się budzi koło 2-3 ale wypija wtedy bardzo mało - 50 - 100ml. Teraz przy tych czwórkach i gorączce to prawie nic nie je.

Dzisiaj mial też mega problemy z zasypianiem - zasnął dopiero o 21:30, a wcześniej o 18 dostał lek przeciwgorączkowy, a biorąc pod uwagę, że wcześneij lek starczał mu maksymalnie na 6 godzin spodziewam się pobudki o północy. Wczoraj o połnocy miał blisko 40 stopni i jedynym sposobem na zbicie gorączki była kąpiel.

Dagmarko zazdroszczę takich nocy...

A kuchnie różnią się tym że w jednej jest słuchawka od telefonu i sztućce mają inny kolor :) Takie małe szczegóły, ale pewnie teraz kupiłabym kuchnię ze słuchawką :)

Justa dzieki:) ale obie kuchnie ktore wkleilas sa identyczne, przynajmniej ja nie widze roznicy:)
z nocnym jedzeniem niestety nie pomoge, u nas juz dawno sie problem skonczyl, Laura dostaje 240ml wody z mlekiem i kaszka i do rana spi. Jak sie budzi to tylko woda i spi dalej. Ostatnie kilka dni od 20,30 do 9 :)

ja nie biorę Oli do siebie bo od razu się rozbudza i szaleje w łóżku. Mąż nauczył ją że nasze łóżko to plac zabaw..:/
Moja Ola na szczęście też od razu zasypia po butli, ale chciałabym już przespać całą noc.. chociaż do tej 6 rano.
ehh..

justa, Edyta tez wieczorem dostaje kasze 150-180 z lyzeczki, czasem zjada ponad 200 ml. nadal sie budzi w nocy, kolo 1-2, ale juz od dluzszgo czasu na 180 ml daje jej niecale 3 miarki mleka. ostatnio cos sie budzi kolo 4-5ej i niestety biore ja do nas do lozka, bo rano trzeba isc do pracy. marzy mi sie przespana noc, ale nie mam ostatnio co narzekac, bo budzi sie tylko na jedzenie i zasypia, a nie chce sie bawic przez 2-3 godziny jak sie zdarzalo. jedynie co, to umeczona jestem, na szczescie czasem maz z nia spi, ale on wygodny, to od razu ja do siebie bierze. a ja walcze ile moge, bo nie chce jej przyzwyczajac do spania z nami. smok nadal u nas jest, ale tylko do zasypiania i na razie nie planuje odstawiac.

Dagmarko przepraszam, zmylił mnie kolor..
taką kuchnię kupiliśmy
http://allegro.pl/smoby-kuchnia-tefal-studio-dzwieki-czajnik-i2232582011.html
są bardzo podobne :)

ojejaś! co to się dzieje! same choróbska :(
Zdrówka dla Was dziewczyny i Waszych maluszków.

U nas odpukać, Ola zdrowa. Cieszy się nową kuchnią. Super zabawka! Dagmarko prosiłaś o link.
http://allegro.pl/smoby-elektroniczna-kuchnia-tefal-studio-czajnik-i2233703334.html
Ola bawi się całymi dniami. Oczywiście nie wytrzymałam i otworzyłam prezent przed zającem, ale muszę jakoś sobie radzić aby dziecko miało zajęcie teraz kiedy męża nie ma do pomocy.

I mam do Was pytanie dziewczyny.
Moja Ola zjada wieczorem o 19:30 200ml kaszki na gęsto, przed snem o 20 daję jej jeszcze mleczko i wypija ok 100ml. Uważam że powinno jej to starczyć do rana ale ona budzi się z zegarkiem w ręku o 3 i chce jeść. Robię jej butlę 240ml i wypija wszystko.
Raz dałam jej 150ml z dwoma łyżeczkami mleka, aby ją oszukać (samej wody nie tknie w nocy) i wypiła a po godzinie ryk bo głodna.
Ile Wasze dzieci jedzą na wieczór? Michałowa, Twoja Lenka o ile pamiętam bardzo podobnie i dopiero o 6 ją kamisz prawda?
Ja nie wiem jak ją odzwyczaić od tego nocnego karmienia..

u nas od poniedziałku utrzymuje się tempka 39 stopni i dzis chyba pójdziemy po poludniu do lekarza, już się zarejstrowałam.

Aniak, a do kogo trafiliśmy - bo my do Pani Beaty i Reginy i mialam odmienne zdanie od Twojego - Wizyty u psychologa uważałam za beznadziejne a mieliśmy je co 3 miechy - babka mnie strasznie dołowała, jaka to Karolinka jest zacofana, natomiast logopeda zawsze pozytywnie - pokazywala masaże buźki, radziła co dawać do jedzenia na początku, bo my tam chodziłyśmy od 3 miesiąca do 15 - tego. A jak wychodziłyśmy z Owi, to pedagog mówiła, na co zwrócić uwagę jak dziecko zacznie mówić i żeby do niej podejść w razie problemów do Owi.

Teraz Karolinka ma 4,5 roku i nie widać różnicy między innymi dziećmi.

No u mnie to z mama jest problem ze nie chce z mala zostac, ale podobno dlatego sie boi ze bedzie plakac itp. Ale mysle ze robi to tez troche z przekory, ze ona mnie odchowala sama, ojciec nie pomagal to i ja dam rade. Rade dam, ale co by szkodzilo troche mi ulzyc? A tesciowa, tez czesto wspomina jak to ona miala trojke malych dzieci i sama sie nimi zajmowala, wozila do przedszkola itp bo maz w delegacji. I pracowala i gotowala sprzatala i nikt jej nie pomagal i dala rade.

najchętniej to poszukałabym jakiś pracy oddała Filipa do żłobka i święty spokój bym miała

ale teściowa to potrafi wkurzyć ręce opadają te teksty ja kiedyś miałam gospodarstwo i musiałam dać radę z dwójką małych dzieci i nikt mi nie pomógł daje do zrozumienia czemu ja się nie wyrabiam ze wszystkim i może żebym nie prosiła o jakąkolwiek pomoc w ogóle mi nie pomaga Dagmarka bardzo dobrze ciebie rozumiem my też mieszkamy pod jednym dachem i nigdy nie zapytała żeby choć godzinkę posiedzieć z dzieckiem a ja coś bym zrobiła ja sama nie proszę o pomoc nienawidzę tego robić a co robi teściowa nic na emeryturze siedzi sobie i codziennie mówi że ona chora to kręgosłup boli to nogi bolą to że ma dużo sprzątania i jeszcze jej by się pomoc przydała
koszmar aż mi się płakać chce
no to i ja się wyżaliłam

Hej :)
No u nas jeszcze zdecydowanie chłodno :( Niby słońce jest ale wiatr jest dość zimny :(

Marche zazdroszcze! marze o takiej pogodzie!ja ubieram cienkie rajstopki i cienkie dzinsy, adidaski, body bluza i kurtka przejsciowa na polarku, lekka czapeczka. a od jutra ma byc oziebienie;/

no właśnie dziewczyny - jak pogoda w Polsce? Jak ubieracie dzieciaczki?
Bo tu już na krótkim rękawku biegają :) Ja wczoraj Hanie ubrałam w koszulkę z długim i mi się dziecko zgrzało...

Witam:)
Laura jeszcze spi! od 20,30:) spioch sie zrobil, ale mysle ze to dlatego ze spi z nami, w lozeczku by tak dlugo nie spala. Dzis piekne sloneczko i chyba nie ma wiatru? juz czekam az ostatecznie wypiore kombinezon i go oddam szwagierce (mowili jeszcze cos o sniegu i przymrozkach), zdejmiemy kurtke i w samej bluzie bedziemy wychodzic, bez czapek rekawiczek itp:)

hej hej
zdrówka dziewczyny teraz mnóstwo osób chorych mojego męża wzięły jego kochane zatoki które ma zawsze jesienią i wiosną i teściową ten wiatr przewiał a ja wolę nie wychodzić z domu taka pogoda najgorsza najbardziej zdradliwa
i u nas Filip jak przestawiony czas śpi dłużej już trzeci dzień do 8,30 ale super a było do 6
ja karmię raz nad ranem około 5
Dagmarko rowerek co chcesz zamówić ładny ale mi bardzo zależało na daszku od słońca i na podnóżku będzie wygodnie nóżki trzymać jeszcze za mały by pedałować no i zauważyłam że ten sprzedawca u którego miałam zamawiać jest w moim mieście także dziś lub jutro kupię na miejscu i napiszę czy fajny
dzisiaj usypianie Filipka trwało 10min jak kiedyś ze smokiem pewnie też sobie pośpi ze 2-3 godz bo bez smoka spał max 1godz

Dagmarka ja tez sie na ten rowerek czaje :) strasznie mi się podoba.

Asienkaj ja tez na antybiotyku jestem:( kaszel mam okropny ale idzie ku lepszemu Tobie tez zycze zdrowka! Ja jak chodze z Laura na chore dzieci to tylko wchodze patrze ile osob przede mna i wychodze i czekamy na dworzu

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...