GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

no i ja na antybiotyku w domu , niestety bez tego sie nie obyło i zwolnienie do piątku , także cały tydzień z Hanią , jestesmy u dziadków żebym mogła sobie troche poleżeć i wykurować sie ale juz i tak jest lepiej , Hania tez juz bez goraczki ale kaszel nadal trzyma , sama nie wiem czy isc do lekarza czy przejdzie bo jeszcze iśc z nią w te zarazki , zobacze jak bedzie do jutra

Witamy w kolejny wietrzny dzien:) Laura chyba odsypia dwa miesiace kiedy spala malo i teraz od 20 do 9 spi:) juz trzeci dzien i w dzien dwie drzemki, wczoraj pol i trzy godzinna zobaczymy dzis:) przez to teraz mi sie plan dnia rozjezdza i musze na nowo ukladac kiedy spacer itp, ale niech spi na zdrowko:)
zastanawiam sie nad ta kuchenka ktora kupuja dziewczyny ( Justa prosze o liknk!:) czy to nie za wczesnie? moja rodzinka twierdzi ze za wczesnie ale jak Wy uwazacie?
Sylwiah daj znac jak kupisz rowerek czy sie sprawdza, czy jest ok, bo tez chyba po swietach jakos bedziemy kupowac. Mi sie bardzo podoba ten http://allegro.pl/smoby-rowerek-be-fun-comfort-od-10-m-ca-2-kolory-i2224254464.html rozowy, moze taki kupimy nie wiem:(
poza tym mysle nad wozeczkiem dla malej, Dziobus pisala ze lepiej kupic lekka spacerowke dla lalek, macie jakies pomysly?

Tak Agusia wszystko w porządku :) dzięki

A rozumiem Aniak dzięki. Myślałam, że chodzi o wymowę dlatego się troszkę zdziwiłam ale faktycznie do logopedy chodzi się z różnymi problemami :)

Ale wszystko w porządku jest tak?

Agusia mały urodzil się z niskim napięciem i jesteśmy pod kontrolą OWI. Chodzimy tam do neurologa raz na pół roku, logopedy i chodziliśmy na rehabilitację.

Moim zdaniem ta logopeda bez sensu trochę pokazuje jak karmic łyżeczką, takie oczywiste rzeczy... no ale chodzimy.

I nie przywitałam się :( Hejka wszystkim :)

Mikolaj Anka165 ja tylko raz daję małemu butelkę rano wypija około 200 czasami mniej. Nie budzi się już w nocy,

Co do kapci to mój śmiga w skarpetkach po domu albo takich papcio skarpetkach grubszych.

Anka moja już praktycznie mleka nie pije wcale, zdarzają się czasami pojedyncze karmienia ok 6 nad ranem 150ml ale i tak nie wypije wszystkiego.

Po domu Kornelia chodzi tylko na boso tzn na razie w rajstopkach a jak będzie cieplej to w samych skarpetkach lub na bosaka. Jakoś kapci nie toleruje :)

Aniak a czemu idziecie do logopedy jeśli mogę spytać?

Co do ciuszków Next wg mnie są lekko zawyżone tzn moja nosi teraz 86 ale rękawki są dłuższe w porównaniu z innymi firmami.

Cześć Dziewczyny:)

Pozdrawiam Was wszystkie dla chorych dzieci dużo zdrówka. Początek wiosny jest zdradliwy i trzeba bardzo uważać, ja jestem przewrażliwiona, mam doś chorób.

Chyba wszystkie dzieciaczki tu sprawnie chodzą, tylko mój Łukaszek jeszcze samodzielnie nie chodzi, ale każdego dnia postęp, mam nadzieję, że do świąt się póści:)

Co do obiadków, to gotuje mu babcia się do tego przykłada, mały miał problemy z jelitami więc jeszcze nigdy nie jadł nic smażonego. Apetyt ma chce wszystko próbować, rano je kanapeczkę z delikatną wędliną lub kiełbaskę lub jajko - jajko uwielbia. óżniej je deser banana lub jabłko z kaszką, około 13tej idzie spać wypija butle mleka, którąuwielbia i śpi około 2-3godz.Po spaniu zjada zupę, a po godz18tej zjada drugie danie co jest dla niego ciepłą kolacją, wczoraj zjadł mielone gotowane ziemniaczek marchewka i utarte jabłko i przed spaniem butelka.

Zasypia ładnie, sam w łóżeczku, tylko musze przy nim postać, przytula się do swojego zajączka, pokręci się 10 min aż znajdzie swoje mnejsce i zasypia. Ze spaniem jest lepiej, lepiej bo łukaszek budził się co godz. ale ostatnio dostał kropelki na wyciszenie i jest znaczna poprawa, mam nadzieję że to wyreguluje mu sen

Ma pytanie czy Wasze dzieci dostają jeszcze butlę w nocy, jeśli tak to o której? i ile razy podajecie butelkę.

Kupiłam małamemu kapcie zapłaciłam za nie nie mało a małemu się nogi pocą, czy Wasze dzieci chodzą w domu w kapciach, jaki rozmiar butów kupujecie?

Pozdrawiam,

Hej,
Mar-chew mam pytanko odnośnie ciuszków NEXT czy możesz mi napisac jak u nich jest z rozmaiarówką. Mikołaj nosi ciuszki 86 i są ok. Czy ciuszki NEXT sa zawyżone czy jak kupie 86 to będzie oki> czy musze większe brać? zastanawiam się czy na allegro spodenek i jakiejś kurteczki mu nie zamówić ale nie jestem pewna czy 86 czy może 92? pomożesz ?:)

Ja na razie smoka tez nie odstawiam w ciągu dnia staram się nie dawać, tylko śpi ze smokiem. Ciekawe co powie logopeda do której idziemy w piątek w tym temacie :/
A i po zmianie czasu śpimy o godzinę dłużej, mały wstaje o 7:30 a nie po 6 także jest ok :)
Miłego dnia Dziewczynki. Ja w pracy ale jutro wolne jupi :P

Dziobus,
nie pamietam, ale też mieliśmy jakąś robioną maść, która tylko w naszym przypadku zaostrzyła wysypkę, potem dostaliśmy jakąś maść sterydową, ale nie pamiętam nazwy sprawdzę w domu i dam znać, bo chyba ona pomogła:-))

Moja na pewno nie jest gotowa na odstawienie smoka, jest bardzo z nim związana.

Dagmarka, troszkę poczytałam o tej chorobie Bostońskiej ale Zuza nie ma żadnych innych objawów i przede wszystkim ta jej wysypka ma charakter pokrzywki. Występuje na brzuszku, plecach, szyi i buzi. Na rączkach i nóżkach ma pojedyncze krostki.
Ciuszki mam już przeprane i nabiału młoda nie dostaje już od soboty i nie widzę aby specjalnie ta wysypka ustępowała;-/ Udało mi się umówić na wizytę do pediatry dopiero na piątek. Ale moja mama zaszła dzisiaj do przychodni jak była z młodą na spacerze i dokturka przyjęła je na wizytę i w zasadzie nic nowego nie powiedziała. Mamy nie dawać nabiału i podawać lek na uczulenie, który Zuzia dostaje od piątku, ciało smarować maścią na receptę, która nie zawiera żadnych zapachowych substancji i przyjść w piątek do kontroli.
Mamka a u Twojego synka długo schodziła wysypka? I jakie mieliście zalecone leczenie?

Wady gryzu powstają na prawdę z wielu innych powodów, przez smoczki jest tylko kilka % i to u takich dzieci które mają smoczki w wieku 4 - 5 lat. Ba nawet mam w rodzinie dziecko, które nie miało ani razu smoczka w buźce a ma krzywy zgryz. Nie popadajmy w przesadę. Na początek można ograniczać dziecku smoczka i dawać jedynie do drzemek i nocek :)

Dziewczyny ale nie ma co porównywać dzieci jedne ze smoczkiem nie są emocjonalnie związane i po prostu je mają inne ciężko odzwyczaić jeszcze inne po prostu do tej decyzji dojrzeją troszkę później. To, że u jednego dziecka poszło gładko nie oznacza że u innego będzie tak samo. Najważniejsze jest aby nie zrobić to w czasie w którym dziecko nie jest jeszcze gotowe. A ta gotowość jest różna jak widać. Moją Patrycję odzwyczajałam w dwa dni praktycznie sama wyrzuciła smoczka i potem powtarzała "nianiu" be także się da prędzej czy później dziecko zrozumie :)

a Filip ssie smoczusia tylko podczas zasypiania i w nocy w dzień nigdy także może ten zgryz i ząbki będą ok

w takim razie wydaje mi się że Filip jeszcze nie rozumie też ciachnęłam końcówkę i mówiłam że zepsuty on possał i wywalał go ale potem był mega zły na mnie że to moja wina że tak się stało podczas zasypiiania odpychał mnie myślałam że z dnia na dzień będzie coraz lepiej a tu odwrotnie
nie spodziewałam się że Filipkowi będzie aż tak bardzo go brakować
już mu go oddałam dziś wieczorem wiecie co zrobił jak go wziął do buźki mocno mnie przytulił a podczas zasypiania znów jak dawniej przytulał się do mnie i trzymał za rączkę

Justa wklej link do tych kuchenek ktore kupilyscie:)

Ja też nie chciałam Oli zabierać smoczka tzn chciałam ale tak po wakacjach :) Trochę zmobilizowała mnie do tego moja pediarta i tak wyszło. Ola też nie rozstawała się ze smoczkiem. W dzień, w nocy.. miała trzy i najchętniej dojdała by je wszystkie na raz. Kilka razy wpakowała sobie dwa do buzi :)

Byłyśmy dzisiaj u endokrynologa. Zleciła usg jamy brzusznej tzn jajników i badanie poziomu hormonów. Bardzo fajna lekarka. Polecam.

Zamówiliśmy kuchnię tą co kupiła Asienkaj i powinna być jutro. Pewnie nie wytrzymam i otworzę ją zanim przyjdzie zając hehe :)

Inne tematy z forum

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...