GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

Justa a może jesteś bardziej podenerwowana tym ze nie ma męża ze sama musisz sobie radzić i mała to czuje? u mnie tak jest jak ja jestem zdenerwowana to mała tez

od godziny 12 próbuje wyjść z Olą na spacer, co ja zaczynam ubierac to wpada w szał..ryczy jak poparzona! Dziwnie sie zachowuje odkąd tata wyjechał. Zaczęła płakać po kilka razy dziennie, wczesniej bardzo rzadko zapłakała. Jęczy i marudzi :/ A wcina za dwóch! Moze to ten skok rozwojowy?? czy jak to sie nazywa..

Ja już przestałam liczyć na to że prześpie chociaż 6 godzin ciagiem w nocy. mała zasypia pomiędzy 20 a 22 pobudka ok 24 potem 3 potem 6 i dzień rozpoczęty. Od 3 w nocy zaczynamy zabawę i marudzenie :/
Litości...
Powoli leczę się z chęci na drugie dziecko chociaż bardzo kocham moją małą marudę.
Jakaś deprecha mnie dopada :(

wsad tez w akpolu, taki wzor misia na kołderce jest i głodka podusia do tego. Powiem szczerze ze wszystko tam kupiłam bo ceny mają czasem jak na allegro a do zakupu na allegro należy doliczyć jeszcze koszty przesyłki. W akpolu jest wszystko w rozsądnej cenie.

te kołderki są tylko o długości 135cm tych mniejszch kompletów wogóle firma chyba nie produkuje.

ok
dzięki
a wsady tez tej firmy kupowałaś czy jakieś tańsze? Bo kołderka i podusia tej firmy na allegro kosztuje 77 zl

jak ja kupowalam to tak było
pamiętam ze zapłaciłam 119zł za tę różową tiger pink dla dziewczynki i 145zł za tę żółtą ze słoneczkiem
nawet nie wiem ile na illegro teraz chodzą ale wtedy były droższe. w cenie poszewka na podusie, kołderkę i ochraniacz na szczebelki.
ahch i akpol miał wyprzedaż pościeli wtedy wiec jeszcze taniej kupiliśmy

Dagmarka my z Oliwierem nie mozemy sie napatrzec na Laure OlIWIER mowi ze jak podrosnie to poprosi o numer telefonu ;P

taniej niż na allegro?

mamka najtaniej ta posciel jest w Akpolu :)

Justa- znalazłam na allegro te pościel - jest prześliczna - dzięki

Mar-chew - buziaki dla Hani od Bartusia ;-))

Justa - pościel jest sliczna, a gdzie kupowałaś , bo na tej stronie chyba nie ma sklepu. Ale jest piekna.

u nas nocka była spoko - pobudki co 5 godzin... a o 7 Hania już "na nogach" i sobie gadała jak najęta :) tylko nie wiem do czego - chyba do sufitu ;P

dobrego dnia Dziewczyny!

i wszystkiego najlepszego dla 3-miesiecznej Hani :)

Michalowa, trzymam za Ciebie kciuki, bedzie coraz lepiej :) ja uwierzylam, ze dam rade z karmieniem i dalam, wiec i Tobie sie uda! Te melise kupuje u nas na osiedlu, niestety nie wszedzie jest, mieszkam na pogodnym w gdansku, ale jak nie znajdziesz to trudno pij jaka dostaniesz.

Nasz Milek dzisiaj mial raczej marna noc, od 1.30 budzil sie niemal co godzine, ale humor ma jak ta lala, usmiech od ucha do ucha ;)

To i Staś dla Hani wszystkiego najlepszego

Staś miał ładną nockę zasnął o 23 i spal do 4 rano - potem godzine fikał i spal do 7:30 i fikał do 8 i znów zasnął i spał do 9:30 - teraz idę go karmic i fikanie pewnie bedzie dłuższe

dzięki Justa:) ale ten czas leci :)

zauważyłam że dzisiaj Marchewki Hania kończy 3 miesiące! :)
Sto lat maluszku!! rośnij zdrowo mamusi! :)

mamka to nasza posciel
http://www.mini-mini.com.pl/kolekcja_2010/sun.html
jednak ja ją skracałam i zwęzałam bo jest na większe łóżeczko. U mnie to nie było probleme bo moja mama jest krawcową..a pościel śliczna i słodka.

Hej,
niedługo mnie czeka zakup pościeli do łóżeczka. Z kosza maly wyrasta i czas wstawić łóżeczko.
Mam do Was pytanie jaką pościel polecacie? Może macie jeszcze jakieś namiary, gdzie kupowałyście?

Ja też zmieniłam Huggisy na Pampersy, bo zdarzało się, że przeciekały i kupa wychodziła z pieluchy na plecki lub nóżki Zuzy.

to ja jeszcze raz zachwalę swoje wielorazowe pieluchy - bo kupa mi nie wycieka:) a mała robi ją co 2-3 dni i jest jej dużo... wszystko zostaje w środku :) a jak używałyśmy pampersów to nie było bata przy takich kupach zawsze coś wyciekło (raz pod pachy)... fakt, Huggisy strasznie wypuszczają bokami..

Dzięki Maja za rady. A gdzie tą melisę kupujesz?
Dziś cały dzien piję wodę podczas karmienia - i chyba lepiej jest ;-).

Marchew - chyba moja jest mniejsza, bo waży 5200g.

Sbj - Przychodnia Gdynia Obłuże Leśne.

Lenka jakaś dziwna dzisiaj. Po tej nocy chyba też jest zmęczona, bo praktycznie cały dzień śpi. Z przerwami na jedzenie. Ok 15 ją przetrzymałam, żeby trochę się pobawiła, bo przedtem tylko cyc i spała, ale się za bardzo nie dało ;-). Po 40min. miała takie zamulone spojrzenie, że dałam jej jeszcze raz troszkę piersi i zasnęła. Spała 1,5 godz. Znowu się obudziała, pojadła i w kimono. I teraz też śpi...no zobaczymy jak długo. Chyba idę gotować zupę na jutro, bo nie wiem jak będzie jutro ;-).

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...