GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

nasz synus uwielbia leżeć w foteliku samochodowym w nim zasypia, siedzi, uwielbia je

wodę do mleka przygotowuje z kranu,

rano zawsze sparzę butelkę, wleewam wodę, zamykam butelkę, potem jak jest alarm to dolewam sobie trochę ciepłej, wsypuje mleko, mieszam i jest ok.

my chrzciny robimy tydz. przed swietami, w swieta restauracje pozamykane.

moj maly tez bardzo duzo lezy w bujaku, jest w nim zakochany:) jak bylam mala i moj brat rowniez tez wiele czasu spedzalismy w bujakach i nic nam nie jest:) plecy proste:)

nie rpbisz zle:) zagotuj wode w czajniku, nalej do butelki (ale sama wode, bez proszku) i potem podgrzej:)( tylko lepiej podgrzac lepiej sama wode w podgrzewaczu do odpowiedzniej temp i wtedy wsypac mleko, bedzie bezpieczniej) nie ma w tym nic zlego:)

moze ktoras skorzysta z mojego sposobu z termosem, jest bardzo szybki i praktyczny:) ale to juz jak kto woli:)

hmmm to czy ja źle robię przygotowując mleko?: gotuje wodę 5 minut tak jak piszą, nalewam do butelki i odstawiam, jak pora karmienia to nasypuje mleczko mieszam i wstawiam do podgrzewacza na kilka sekund...źle?

torty sa śliczne - a jak w smaku i jaka cena?

Muszelka a jak sie można skontaktować z ta Kasia od tortów bo pokazałam narzeczonemu i byśmy chcieli u niej zamówić:) szczególnie ze ona chyba tez z moreny jak my

Nie mialam neta 2 dni a tu tyle postów!!
My jednak robimy chrzest w świeta.
Potem obiad w domu.

Mleko Bebilon pepti zalewam wodą z kranu. Mam czajnik Philips i najpierw gotuje do 100 stopini, a potem tylko podgrzewam do 40 stopni.

u nas też bez ładu i składu :)
ale mam pytanie do Was dziewczyny
ile czasu wasze dzieciaczki leża na leżaczkach bujaczkach?
moja Ola pokochała huśtawkę, leży w niej w pozycji półlezącaej nawet bardziej leży. Wczoraj przespała tak 2,5godz....
Zrobiłam wszystko w domku i jest mi o wiele łatwiej tym bardziej ze jestem sama, ale obawiam sie ze za długo w nim leżała. co myslicie?

my dzisiaj jedziemy po większe ciuszki ;) 62 już za małe :)
moja teściówka od urodzenia małej kupiła nam mnóstwo ubranek jednak w rozmiarze 12-18 misięcy...same bluzeczki. A my nie mamy żadnych śpioszków do spania. Także zakupy!!! :)

u mnie kazdy dzien wyglada innaczej:)))

image

Uploaded with ImageShack.us

Hej dziewczyny ciekawa jestem jak wygląda wasz rozkład dnia. Bo maluchy juz chyba sobie poukładały co? U mnie tak:
6.00 - karmienie
6-9 - leży z nami w łóżku, przysypia, gada bawi się
9 karmienie
9-12 zabawa z małymi drzemkami
12 karmienie
12.30 - 14.30 - śpi albo na spacerze lub balkonie lub w pokoju w wózku z otwartym oknem na oścież
14.30-17 dalej śpi po tym dotlenianiu
17 karmienie
17 - 19 zabawa
19 - kąpiel i zabawa na przewijaku
19.45 karmienie i SPAĆ
24.00 budze ją na jedzenie
i kolejna pobudka o 6 rano i tak w kółko ;)

i mega pomocne:)
naprawde szczerze polecam jezeli ktos ma mozliwosc kupic:))

ten smoczek wypelnia cala buzie, nawet tak latwo nie wypada:)

Justyna bardzo fajne te wynalazki:):)

ja tez robie mleko(bebilon comfort) na wodzie z kranu gotuje caly czajnik a pozniej tylko wlaczam go na chwile zeby podgrzac i tak caly czas :P

Ja gotuje weode z kranu, przelewam do termosu i obok mam drugie zakryte naczynie w ktorym mam juz chlodna wode do wymieszania z wrzatkiem . Jezeli bardzo mi sie spieszy to mam Cool Twister, swietny jest:)

Ubranko do chrztu kupuje w Bobo raju, maja tam ladne komplety:) a chce zeby od razu bylo na nasz slub:) a chrzciny sa 27 marca:)
Wczoraj ciocia w koncu przywiozla mi nowy smoczek, zaluje ze nie ma go w polsce;/ jest rewelacyjny, maly od razu sie w nim zakochal:)
kosztuje 6 euro, wiec nie jest to jakas kosmiczna cena, a smoczek jest zupelnie inny niz dostepne na naszym rynku. Jezeli macie kogos w niemczech czy w anglii to zamowcie sobie u niego taki smok:)

http://www.miss-denti.de/miss-denti/miss-denti-waechst-mit.html

upelnie innaczej uklada sie w buzi dziecka:)

a trafilam na niego przypadkiem. dostalam ulotke dotyczaca tego smoka razem z cool twisterem, on tez jest z niemiec;/

oto link do cool twistera, 80 sek i woda z wrzatku ma 40 stopni. jego w polsce mozna dostac:)
http://www.nip-babyartikel.de/en/eating-drinking/cool-twister/

Witam z rana,
mały wstał tradycyjnie o 7:00 a teraz ucina sobie pierwszą drzemkę :)

my też na gotowanej wodzie z kranu robimy mleko małej..
pierwsze było Bebilon1
póxniej Bebilon pepti - bo dostała uczulenia...ale lekarka kazała spróbowac Bebilon HA zobaczymy wysypka nadal jest oby nie było gorzej ;/

ubranko do chrztu kupiłam na allegro u renia_p5 ;)

my chrzcimy w czerwcu :)
a ja się chciałam pochwalić, że od oglądania swoich dłoni moja Hania przeszła do chwytania :) niby nic - a jak cieszy... :) i później bez awantur podnosiła główkę leżąc na brzuszku (normalnie musi na mnie leżeć - bo strasznie tego nie lubi) - ile radości z samego rana ;P

http://picasaweb.google.com/fajnetorty
Pozdrawiam i Polecam bo torty są śliczne... a Kasia jest na Trójmieście właśnie jako fajnetorty ;) tutaj ją odkryłam, gdy szukałam tortów na chrzciny ;)

Dziobus ja używam bebika a gotuje primavere.

My też chcieliśmy chrzcić w święta ale jak zaczęłam obdzwaniać restauracje to większość zamknięta a niektórzy zażyczyli sobie dodatkową opłatę bo to święta także muszę jeszcze to przemyśleć :/

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...