GUMKA DO GACI W KOLORZE ECRJU

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Bezy wiedzą co to "suwaczek", jak zrobić prezenciki dla gości, mają tysiące pomysłów dotyczących pierwszego tańca. Niestety, niezmienną i niezmierną trudnością jest sklecenie wypowiedzi pozbawionej błędów. Język polski kaleczony i poniewierany jest przy każdej możliwej okazji przez niedouczone dzieci aspirujące do miana mężatek. Takie Wasze wesela jak i pisanie. Pełne błędów i bez stylu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: GUMKA DO GACI W KOLORZE ECRJU

Skąd w Tobie tyle agresji drogi Janku? Co Ci przeszkadza w tym, że My czyli przyszłe Panny Młode na tymże forum (stworzonym w tym celu) wymieniamy się swoimi podglądami, pomysłami dotyczącymi ślubu oraz wesela? Taka nasza natura, że przeżywamy ważne chwile w naszym życiu a tymi przeżyciami lubimy podzielić się z innymi kobietkami. Jeżeli chodzi o stylistykę wypowiedzi na forum to jakoś nie zauważyłam bardzo rażących błędów, więc nie rozumiem twojego ataku...
Tak przy okazji, skoro tak bardzo jesteś zniesmaczony naszymi wypowiedziami i uważasz, że kaleczą one nasz język ojczysty to w jakim celu tutaj zagadasz, radziłabym oszczędzić sobie w przyszłości tej przykrości i więcej tutaj nie zaglądać. Pozdrawiam Pana!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo Janko pewnie wolałby podniosłe elaboraty na tematy polityczne, lub pełne patosu wiersze na tematy moralno socjologiczne;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Janko coraz bardziej umacniasz mnie w przekonaniu że zostałeś porzucony przed ołtarzem :) nie potrafisz uwolnić się od tego wspomnienia a teraz mścisz się na wszystkich pannach młodych. To stało się chyba Twoją obsesją bo jak widać śledzisz to forum jak mało kto ;P

Pozdrawiam Janeczka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

no dobrze....
ale gdzie dostanę taki kolor gumki do gatek?

No jak u kogo....?
U Janka Muzykanta ;-)

Janko - a masz taką koronkową
tylko w sumie nie ecrue, a bardziej kość słoniową ze srebrnym pobłyskiem?

hahahaha
My w sumie też zamówiłybyśmy z kilka metrów ale ze złotym połyskiem... ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kurcze... no szkoda...
no chyba, że zmieniłabym biżoterię ze strebrnej na złotą... to wtedy ta ze złotym pobłyskiem by pasowała - myślisz, ze hurtowo nam tanie załatwi?

hahahhahahaa
Nie wiadomo jaką ilość Janko uważa za hurt ale podejrzewam, że gdybyśmy podpisały z nim umowę stałej współpracy to mogłybyśmy liczyć na nie małe zniżki... ;-)

a ja się zgadzam co do przytyku janka odnośnie "ECRJU"... na tym forum widziałam już chyba z milion wersji nazwy tego koloru :) "ecri", "ekri" "ekru" "ecru" "ecrue" itp. itd..

Rzeczywiście często zdarzają się błędy w pisowni różnych wyrazów (szczególnie obcego pochodzenia). Ja jednak bym aż tak emocjonalnie do tego nie podchodziła. Jestem filologiem z wykształcenia, ale niestety mi także zdarzają się błędy i literówki(częste korzystanie z komputera, a coraz rzadsze pisanie odręczne robi swoje). Zgodzę się z jedną z powyższych wypowiedzi, że jednak trzeba wziąć poprawkę na to, że jest to forum ślubne i osobom wypowiadającym się tutaj chodzi o uzysaknie konkretnych informacji (chociaż niektórym chodzi tylko o obsmarowanie potencjalnej konkurencji) i nie myśli o pięknym stylu wypowiedzi. Inną sprawą jest to, że niestety nasze społeczeństwo stało się bardzo leniwe i brak wiedzy usprawiedliwia się wszelkiego rodzaju "schorzeniami" typu dysleksja, dysgrafia - jakkolwiek by tego nie nazwać... Rozumiem oburzenie Janko Muzykanta, jednakże uważam, że zbyt brutalnie ocenia przyszłe mężatki. Mam nadzieję, że w swojej wypowiedzi nie popełniłam rażących błędów, ponieważ aspiruję do miana mężatki ;) ...

gosiek , ale mysle ze jezeli ktos pisze ekri to nie pisze tego tak , dlatego ze nie wie jak to sie pisze tylko poprostu komuś tak jest wygodnie. Ja ostatnio na zajeciach z psychologi zapisalam sobie TEORIA FROJDA. I nie dlatego, ze nie wiem ze to sie pisze Freuda ;)

no dobra, w luźnej wypowiedzi rozumiem, ale nie na przykład w ofercie sprzedaży :) Na allegro też widziałam masę wersji tego wyrazu, i to się już robi żenujące :) swoją drogą sama już nie wiem jak to się powinno pisać i co jest w granicach normy :D Prof. Miodka trzeba zapytać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przeprowadzki (47 odpowiedzi)

Witam, niedawno potrzebowałam sprawnie i szybko przeprowadzić się z Krakowa do Warszawy....