Gańsk - gdzie z dzieckiem?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam :))
Gdzie znaleźć fajne miejsce, do którego można zabrać dzieci ( 1,5 i 4 lata)? Jeśli znacie takie miejsce, to pliz odpiszcie. Mam już dosyć siedzenia w domu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gańsk - gdzie z dzieckiem?

ja mam 3 letnie i 6 letnie i tez świra dostaje jeden plus ze 6 latek do szkoly chodzi to jest moja jedyna rozrywka :)

Interesują mnie zajęcia integracyjne z innymi dziećmi i miejsce, w którym można chwilę posiedzieć i oderwać się od domu :) Znasz coś takiego??
[pozdrawiam!

niestety nie ja swego czasu starsze dziecko prowadzilam na zajecia na ujescisko na 3 godziny co 2 dzien ale teraz zrobiliz tego przedszkole normalne :(

na zakoniczynie w puchatku sa tez takie zajecia na karnety to jest jak przedszkole

ew. innych atrakcji mozesz szukac w domu harcerza

tam podobno zawsze od wrzesnia jest nabor i kosztuje to 60 zl mc za 5 godzin dziennie ale moze i inne zajecia tez sa

http://www.salazabawkangurek.pl/ takie cos na chełmie jest

Dziewczyny, pisałam już o tym w podobnym wątku, ale powtórzę;)
np.:
1. zajęcia rytmiczno- muzyczne dla maluchów (wiem że są na ujeścisku i na orunii grn, ale może w innych przedszkolach też się odbywają)
2. sale zabaw - np. auchan, ikea, alfa, na chełmie - maluchy szaleja a my możemy sobie wypić kawkę lub poplotkować;)
3. aquapark - wiadomo;)
4. kinderbale w edwardzie (super!!!) najbliższy jest w środę
5. teatrzyki dla dzieci na zaspie (bardzo zabawne, moja córka jest zachwycona)

poza tym, jak się z kimś umawiam, to wybieram miejsca, gdzie są kaciki zabaw dla dzieci np. w sphinx lub kawiarnia w galerii bałtyckiej

wiem, że ciężko coś znaleźć fajnego, ale ja sama wszystkiego szukałam i sprawdziłam, więc naprawdę polecam!!!

Gusiula - napisz cos wiecej o tych teatrzykach na Zaspie, gdzie to jest dokladnie, czy wystepuja aktorzy czy to kukielkowy teatrzyk....?

teatrzyki są w każdą niedzielę, w klubie Plama na Zaspie, chyba to jest na pilotów.
o godz. 17 i trwają około godziny
jest bardzo wesoło i taka luźna atmosfera, bo wiadomo jak to z takimi dzieciakami;)
dzisiaj też tam byłyśmy;)
na początku myślałam że moja jest jeszcze za mała, ale spoko! przychodzą nawet młodsze dzieci.

Gosiula, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest. Świetny pomysł!! A za dziecko te się placi takie małe? Mam córcie 3,5 letnią więc dla niej idealne. Kiedyś w predszkolu wisiało ogłoszenie o teatrze dla dzieci, ale w Sopocie i jakoś tak nigdy po drodze nie było. Ale Zaspę mam po sąsiedzku, więc na pewno się wybierzemy.

Pamiętam te teatrzyki z dzieciństwa a było to już 24 lata temu i rytmika była też na Zaspie

stronka PLAMY http://www.plama.art.pl/2010/01/teatr-klapa-czyli-koperek-i-kminek-jak-pawel-i-gawel/

A może by tak na basen się wybrać?? Polecam zajęcia prowadzone na basenie przy SP 76, ul. Jagiellońska przez Szkołę Pływania Alice Swim. Zajęcia odbywają się w każdą sobotę od 11.4 do 15.30.
W niedzielę 9.15 na Witominie, zajęcia nauki pływania dla maluszków :)
Więcej informacji na www.aliceswim.pl lub pod numerem telefonu 501-518-461.

a ja od piatku bede chodzila z corka na rytmike zobaczymy jak jej sie spodoba

z dzieckiem 1,5 - 2,5 możesz iść do Centrum Edward, ja tam chodzę z synkiem na tzw. "Kocury" zajęcia edukacyjno-rozwojowe, gromadka dzieci bawi się i uczy nowych słów itp., ciekawe zabawy które później powielam w domu. są one w soboty na 11:00.polecam

Inne tematy z forum

Nocleg w Gdańsku (41 odpowiedzi)

Witam :) Szukam noclegu w Gdańsku w dniach 17-19 maj. Czy ktoś może polecić hotel lub pensjonat...