Gazy typu MAPP

Witam, mam pytanie do tych w temacie. Czy to prawda, że gazy typu MAPP mają przewagę od tych propan-butanowych, gdyż nie zostawiają nalotów? Jak tak, to czy polecicie sprawdzone sklepy srzedające tego typu gazy? Z góry dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gazy typu MAPP

Witam, Jakiego nalotu? na czym? na rurkach miedzianych? lutowanie na miękko czy twardo? jeśli na twardo to tzw nalot na rurze to wynik wyżarzania rury Cu. Mapp gas możesz kupić w Bimsie lub Sanecie. Mapp ma wyższą temperaturę płomienia. Można lutować palnikiem w każdej pozycji, również odwróconym do góry. Koszt butli około 80 pln.

Re: Gazy typu MAPP

Tak też słyszałem, gdyż MAPP to gaz wysokokaloryczny i nie brudzi. Odwiedź sobie serwis http://www.retoent.pl. Znajdziesz tam więcej informacji na temat gazów i palników MAPP.

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Panele winylowe (3 odpowiedzi)

Podłoga winylowa podbija Europę u nas znana m.in w hotelach, restauracjach, biurach, czemu boimy...

łazienki remont (39 odpowiedzi)

czy może ktoś polecić ekipę do remontu łazienki w bloku w gdyni czy warto kłaść kafelki na dużej...