Gdańsk czy Gdynia? Gdzie lepiej zamieszkać?

Gdańsk czy Gdynia które miasto jest lepsze do życia w Trójmieście? ️
Jeśli zastanawiasz się, gdzie warto zamieszkać w Gdańsku czy Gdyni, ten film to Twoje kompleksowe źródło wiedzy.
W odcinku porównuję oba miasta pod kątem rynku pracy, kosztów życia, zarobków, sprzedaży i wynajmu mieszkań, komunikacji, bezpieczeństwa, liczby mieszkańców i rozrywki. To nie tylko suche dane pokazuję realne różnice, codzienne sytuacje i miejsca, które mają znaczenie dla mieszkańców.

Poniżej zamieszczam link do filmu i zapraszam do obejrzenia.

https://www.youtube.com/watch?v=dsitTc-PDy8
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ani w Gdańsku ani w Gdyni ani też w Sopocie.
Najlepiej jeśli szuka się dobrego miejsca, to kupić działkę budowlaną gdzieś na Kaszubach, na Kociewiu albo na Żuławach, choć na terenach podmokłych mogą wzrosnąć koszty w związku z koniecznością wykonania ciężkich izolacji przeciwwodnych.
Są też pewne ograniczenia wysokości i kubatury, ale to już inna historia.
Osobiście wybieram Kociewie, ponieważ nie jest tak bardzo oblegane jak Kaszuby, a warunki gruntowo-wodne są bardzo zbliżone, więc budowa domu w tych okolicach jest doskonałą inwestycją w przyszłość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zalezy gdzie pracujesz.albo czy juz na emeryturze albo rencie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Znacie może dewelopera Semeko z Gdyni? (6 odpowiedzi)

Znacie może dewelopera Semeko z Gdyni? Myślę o kupnie mieszkania w Morska Park w Gdyni, który...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (42 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

gdzie jupujecie materiały budowlane? (10 odpowiedzi)

Hej, gdzie kupujecie materiały budowlane? Interesuje mnie YTONG 24, stal, gdzie mają interesujące...