Gdańskie Betlejem. Byliście kiedyś?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Gdańskie Betlejem

Gdańsk, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej, Matemblewo

26 Grudnia 2006 (wtorek)
Godzina: 16.00

Wstęp wolny

Zapraszamy na dziesiątą jubileuszową edycję "GDAŃSKIEGO BETLEJEM 2006", która odbędzie się w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej
w Gdańsku - Matemblewie. Co roku widowisko gromadzi prawie dwa tysiące osób z całego Trójmiasta.

W tym roku młodzież, tworząca grupę trzydziestu aktorów, spojrzy na Boże Narodzenie oczyma błogosławionego Gwidona z Montpellier. Scenariusz spektaklu przeniesie widzów do średniowiecznej Burgundii, gdzie Gwidon zakładał pierwsze w Europie domy, przygarniające samotne matki i porzucone dzieci. Do jego przesłania nawiązuje dom pomocy, który od 14 lat funkcjonuje się w Matemblewie.
Podczas spektaklu nie zabraknie także zwierząt z oliwskiego Z O O oraz profesjonalnej oprawy oświetleniowo - muzycznej. Całość będzie miała miejsce w leśnym plenerze przy Ołtarzu Papieskim. Spektakl odbędzie się 26.12.2006 godz. od 16.00 do 17.00. Co roku w tym wydarzeniu uczestniczy Arcybiskup Tadeusz Gocłowsk oraz Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz.

Organizatorzy przygotowali dla wszystkich miejsca parkingowe wzdłuż ul. Matemblewskiej. Ponadto można dojechać autobusem 116 spod Dworca PKP w Gdańsku Wrzeszczu oraz 131 z przystanku Brama Wyżynna w Gdańsku Głównym.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdańskie Betlejem. Byliście kiedyś?

Zastanawiałam się czy ktoś z Was był może kiedyś?

Powiem szczerze, że mnie najbardziej ciekawi udział tych zwierzątek z ZOO; to musi świetnie wyglądać :)

Może się wybiore z rodzinką , hmm

zainteresowałaś mnie :)
wstęp free? może bym się wybrała :)

warte przemyślenia...

ja nie byłam a tak blisko mam i w tym roku tez mi sie nie uda bo jade do Malborka a mąż do 16 pracuje

Ja Madziu mam jeszcze bliżej - spacerkiem przez las 30 minut. Ale będzie już ciemno; jak będzie pogoda to się wybierzemy

byłam kilka razy jednym z organizatorów
spektakle są ciekawe, warto zobaczyć:)

Inne tematy z forum

Matemblevo (7 odpowiedzi)

Matemblevo sąsiadować będzie z niską, szeregową zabudową ulicy Dolne Migowo, przy której...