Gdzie biegać na Stogach?

Temat dostępny też na forum: Sport
Cześć wszystkim :)
Bardzo proszę o pomoc.
Zaczynam biegać (hurra!), mieszkam niedaleko Długich Ogrodów, nie chcę biegać po chodnikach, no i znalazłam informację, że ładne trasy są w lasach na Stogach.

Jak dotąd na Stogi jeździłam tylko na plażę, po drodze (tramwajem) jest co prawda las, ale - gdzie dokładnie znajdują się tam ścieżki, po których można biegać ? Powinnam wysiąść przy przystanku Rozłogi, czy jechać na przystanek Stogi Plaża, gdzieś przejść, skręcić?
Czytam nawet o jakimś jeziorze - o jakie jezioro chodzi? Chodzi o to, które google maps pokazuje jako Pusty Staw?
Nie chcę się zgubić albo wylądować w błocie lub piachu po kolana, dlatego bardzo proszę o wskazówkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie biegać na Stogach?

Możesz wysiąść na przystanku " Pasanil"( jeden przed plażę ), po prawej stronie jak zaczyna się lasek to zaczyna się również Pusty staw, wzdłuż stawu jest ścieżka która prowadzi do samej plaży.

wydaje mi sie ze procz tej ściezki wzdluz tej drogi na sama plaże niema innych. Tak jak kolega napisal wysiąsć przystanek przed plażą obok Pasanila chyba? i ten kawalek biec bo tak to sa lasy i wydmy tylko.

Bardzo Wam dziękuję! :)

mozesz tez isc w lewo w strone koscioła tam tez jest bardzo dobra droga do bieganie za kosciolem w prawo i masz tez bardzo dobra droge i wiecej kilometrow mozna robic bo az pod port kontenrowy mozna biec

Ja na Stogach biegałam kilka lat temu.Ciekawa okolica.Rozważam również powrót do biegania w tamtych okolicach lub po Parku Oruńskim

Inne tematy z forum

REJESTRACJA NZOZ STOGI (14 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...