Gdzie bukiet i kwiaty w Gdańsku w okolicach Brzeźna?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Hej prośba jak wyżej gdzie polacacie zamówić kwiaty i bukiet do ślubu ewentualnie kwiet we włosy w Gdańsku najlepiej w okolicach Brzeźna?

Pozdrawiam czekam na odzew:)

Barbara

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie bukiet i kwiaty w Gdańsku w okolicach Brzeźna?

czy naprawdę nic nie ma godnego polecenia na oku lub już sprawdzonego???

pozdro

barbara

znam Brzeźno ale nie znam kwiaciarni pod wzgledem bukietów slubnych

jak kupuję kwiaty to zawsze w tej kwiaciarni gdzie na tyłach domu jest ogróg (przy linii tram 15)
chociaż Pani jest raczej niesympatyczna , to zagryzam język i zawsze do niej ide ...bo tanio

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja właśnie tam, ale dla mnie pani zawsze miła jest

ja zamawiam kwiaty u naszego miejscowego ogrodnika w Brzeźnie na Gdańskiej (róg z PCK). Za 2 bukiety - mój i świadkowej oraz 2 butonierki wyjdzie 100-110 zł, bo kwiaty mają tanie, a zawsze świeże i długo wytrzymają

a to co wyszło to pokażę wam po slubie na fotkach to same ocenicie - ślub już w sobotę...

no ja chyba tez mówiłam o tej kwiaciarni na rogu PCK ... na tyłach domu (bo to jest chyba prywatny dom) jest ogród szklarnie itp....

hmmm...może ja tez tam zamówie ....koniecznie musisz wkleić zdjęcia po slubie lub przesłać meilem :):):):)

a mają jakiś katalog ? czy trzeba przyjść ze zdjęciem ?

Ja pokazałam fotke, dziś albo jutro ide obgadać szczegóły. Oczywiście zależy kto co chce - ja chę mieć bukiet z czeronych i bordowych róż. Babka pytała czy ma być "w garść" czy wiszący. Ja chę taki "do łapy". Ponadto babka mi doradziła, że faktycznie taki lepszy niż wiszący, bo na takie upały wiszący może nie wytrzymać, a te do łapy to jakoś na gąbce robią i dłużej się trzymają

te wiszące też na gąbce są .... a przynajmniej dobre kwiaciarnie tak włąsnie robią ... każdy bukiet powinien być zabezpieczony :)

a masz może zdjęcie tego bukietu ? możesz wkleić ?

Dzięki za info, nie raz byłam u tego ogrodnika w kwiaciarni faktycznie tanio ale Pani prze okrótnie niemiła:( aż nie chce się tam iść a czy bukiet zrobi profesjonalnie na taki upał to nie wiem bo nie widziałam ani nie słyszałam:(

Ja byłam wczoraj w kwiaciarni na Korzeniowskiego "u Ani" nie było właścicielki i Pani pracownica nie było zoriętowana:( kazała przyjść po południu jak będzie Pani Ania.
Przeglądałam tam ale tylko gazetkę 2 numery chyba "Najpiękniejsze bukiety śłubne" czy jakoś tak ale swoich prac na zdjęciach nie mają a szkoda bo nie wiadomo co wyjdzie z takiego bukietu ze zdjęcia:(
Myślałam jeszcze o kwiaciarni na mickiewicza chyba Nicole ale tam chyba drogo bo to galeria, była może któraś z Was tam?
Jest jeszcze wiaciarnia z super kwiatami w ETC ale też chyba nie tania:(
Musze se do nich wybrać bo śłub za 2 tygodnei a ja bez kwiatów:(

pozdro

Barbara

dla mnie ta ogrodniczka jest nadwyczajnie miła - być moze mam taką wredną gębę, że może myślą, że od razu będę lać po ryju ;]
Co do kwiaciarni na Korzeniowskiego - znam, ale martwiłabym się co do świeżości kwiatków. W pawilonach na Dworskiej otworzyli nową kwiaciarnię niedawno - nawet niebrzydkie bukiety, ale co do trwałości - nie wiem

No nie przesadzaj Anucha! z tą buzią ;)!
Dzieki za info w sprawie korzeniowskiego:) ja od niedawna mieszkam w brzeźnie i jeszcze niezoriętowana jestem:(

pozdro

Barbara

no masz racje Basia , ta Pani jest okropna :(( szkoda
raz nawet na mnie nakrzyczała , za to, że zapytałam "czy kwiaciarna jest czynna?" (a było to w porze gdzy jest czynna)
Pani akurat była w ogródku ...sklep zamknięty ... czekam... i czekam... w końcu widzę, że idzie ... zapytałam....
eh dalej wolę nie pisać

oj, ja to bym jej wtedy zamiast zamówić wiązanke to bym wiązanką rzuciła... taką wiązanką niecenzuralnych słówek ;) bo ja wybuchowa jestem ;)

heheheheheeh
ja też jestem nerwus , ale machnęłam ręką
tym razem :)

Pomarańczko, ja sobie wybrałam taki najzwyklejszy najprostszy bukiet z różyczek, pomieszane bordo z czerwonymi + trochę zielonego na około :)

aha :) dobrze :0 to poczekam na zdjęcia:)
w sumie to aż tak bardzo nie zależy mi na dokładnie takim samym bukiecie jak ze zdjęcia :) wystarczy jak będzie trwały :)

no właśnie mi też zależy na trwałości :) upały teraz mamy, a plener mam w poniedziałek i nie chciałabym coby mi kwiatki klapły już w niedzielę :]
a oni tną prosto z krzaka chyba ;) no i ceny mają naprawdę dobre

U ogrodnika można zrobić wiązankę ślubną, bo pytałam. Koszt ok 60 -80 zł (oczywiście zalezy od kwiatów), tyle ze nie maja tam żadnych katalogów:(Pani robi raczej jak jej sie spodoba chyba , ze sie przyniesie fotke. Nie widziałam żadnych takich wiązanek u niej jeszcze wiec nie wiem czy warto polecic, ale mozesz byc pewna, jak sie zdecydujesz, ze beda one swieze ( w odroznieniu od tej na pętli, koło samu:))
Ja tez mieszkam w brzeznie, ale wiaznke zamawiam na chelmie,. Dostałam tam parę katalogów, ok 200 przeróznych bukietów do wyboru, a moj M. jak bedzie jechał do mnie to odbierze i widac, ze Panie znaja sie na rzeczy i wykazuja sie dużą kreatywnością:)

image
----------------------------------------------------------
"Miłość małżeńska nie jest prostym dodaniem dwóch różnych miłości: miłości męża i żony, ale jest jedną miłością, którą żyją dwie osoby, i która sprawia, że stają się jednym ciałem, ale nade wszystko jednym sercem i jedną duszą" /kard. Marty/

Witam. Nie jest to Brzeźno ale bardzo polecam kwiaciarnie na Zaspie. Hala targowa ETM ( Al. Jana Pawła II). Wchodząc os strony morza po lewej stronie ( koniec hali); wchodząc od strony mostu na Zaspie ( pierwsza po lewej). Panie potrafią wyczarować cudo. Podaje się kwotę a one tworzą. Za każdą kwotę wyczarują arcydzieło. Bardzo POLECAM !!!

dzieki :) a masz może telefon?

Inne tematy z forum

obróbka cnc (10 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję firmy, która zajmuje się obróbką cnc. Słyszałam bardzo dobre opinie o firmie...

Plaża 41 (3 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w samym sercu dzielnicy Brzeźno, w miejscu gdzie przez lata znajdował się...

Przeprowadzki (9 odpowiedzi)

Jeśli nie macie skąd wziąć kartonowych pudeł do przeprowadzki to polecam sklep...