Gdzie jest Rada Sołecka??!!

Patrząc na opłakany stan dróg w Baninie oraz wielkie rozlewiska uniemożliwiające przejazd, zastanawiam się gdzie jest Rada Sołectwa? Gdzie jest Pani Sołtys? Czy jest możliwość otrzymania oficjalnych informacji ile razy w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy interweniowali w tych sprawach? Czy jedyna ich aktywność to zumba?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja bym chcial sie dowiedziec jakie sa dokonania RS i soltys w tym roku?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy mieszkałeś w mieście to za drogi odpowiadała rada osiedla/dzielnicy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie musi odpowiadac tylko dzialac w sprawie poprawy drog...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po takiej zumbie,to mi też by się nie chciało nic robić,to musi być męczące jak cholera .

P.s A tak poza tym,to nie jest pora,aby jechać nad" banińskie jeziora " za zimno brrrry

Pozdrawiam dreszczowy Zdzisek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zamiast mielić jęzorem na forum, jako mieszkaniec, także możesz coś zrobić. Zrobiłeś coś poza mędrkowaniem a forum?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Prosze Panstwa. Radzie Soleckiej (Pani Soltys) jest latwiej spotkac sie z burmistrzem i naswietlic lokalne problemy. Sa cylkiczne spotkania burmistrza z soltysami...Prosze osobiscie sprobowac umowic sie na wizyte do UG. Oczekiwanie na krotka wizyte z Burmistrzem to 1,5-2 m-ce. Pozatym RS jest od reprezentowania calego Banina, chyba, ze nie wiedzieli na co sie pisza i zglosili sie do RS aby naswietlac tylko wlasne potrzeby...Osobiscie wybieram spotkanie z burmistrzem (nawet jesli tyle czekam na nie). Kilkakrotnie staralem sie o pomoc RS, ale bez skutku...Rozwiazania/likwidacji RS bym nie odczul...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak Pana krótkie spotkanie z burmistrzem coś wskóra proszę się pochwalić! Myśli Pan, że jak coś RS zgłosi burmistrzowi to ten biegnie to naprawić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niech Rada Solecka sie pochwali jaka aktywnoscia się wykazała odnośnie dróg tylko w ostanich dwóch miesiącach.
Czy nie szkoda pieniędzy na utrzymanie strony i serwera, gdzie są tam praktycznie same ogłoszenia o zumbie czy też nakazy, zakazy z gminy lub policji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy zadaje się pytanie członkom Rady Sołeckiej jakie są ich zadania słyszymy, że kontaktowanie się na linii gmina-mieszkańcy. Jakie zatem działanie podjęto, aby cokolwiek uległo poprawie w temacie braku dojazdu do dróg publicznych mieszkańców części Banina?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonim, Ty też mielisz jęzorem, hahaha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Gdzie jest Rada Sołecka??!!

Wychodzi na to ,że w kieszeni deweloperów- bo nic nie robią w kierunku poprawienia tej calej sytuacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem, że Pan z Rady Sołectwa potrafi tylko napisać / odpowiedzieć na forum tylko jak ma swój prywatny interes do załatwienia (zgubiona tablica rejestracyjna)....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zalewa drogi oj jaka szkoda...Na miejscu rady sołeckiej wnosił bym do burmistrza o utworzenie oddzielnej brygady w ramach ZUK która lokalizowana by przerwane dreny, posesję z których woda jest odprowadzana lub pompowana na drogi kontrolowała drożność przepustów i rowów melioracyjnych a także ich umyślne zasypywanie...A w przypadku stwierdzenia faktu że osoba tzn właściciel działki przyczynia się bezpośrednio do podtopień tzn nie odtwarza rur drenarskich po przerwaniu w trakcie budowy lub odprowadza wodę na ulicę lub zasypuje rów poniesie koszty naprawy jak też karę pieniężną adekwatna do skali szkodliwości swoich działań...
Co o tym myślicie? Parę lat temu nikogo nie zalewało ale w miarę rozbudowy osiedli ten problem narasta a moim zdaniem to jest jakieś rozwiązanie bo każdy powinien zacząć zmiany od własnego podwórka...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie każdy niech zacznie najpierw wymagać od siebie ja na swojej działce powstawialem połączone studnie chłonne i jeden separator z dennicą dzięki czemu sam sobie rozprowadzamy nadmiar wody trawnik latem też podlewam daszczowka a raz zdążyło się że wszystkie studnie się napełniły to zamówiłem beczkę która zabrała nadmiar wody...
Ciekawe kto z was tak robi? Pytanie kieruję do mieszkańców domków jak i szeregów...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

My podobnie, mamy studnię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również mam zrobione studnie oraz drenaże, jednak mam tak uprzejmego sąsiada, że całą wodę opadową kieruje do mnie i nie zrobił NIC by to zmienić. Taki to darmowy system odprowadzania wody....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (7 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....