Gdzie jeszcze znajdę restaurację na komunię 2017??? Pomożecie? :)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Niestety dopiero we wtorek dowiedziałam się kiedy syn będzie miał komunię :(
Gdzie w Gdańsku jeszcze znajdę w miarę tanią restaurację na ok 25 osób?
Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Gdzie jeszcze znajdę restaurację na komunię 2017??? Pomożecie? :)

Sprobuj np Portland, my mielismy akurat gdzie indziej ale wiem ze ta jest ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to w 2017 będą jeszcze komunie? Myślałam że są tylko w maju, czy tam czerwcu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znając życie to chodzi o komunie w 2018 a nie 17 ,restauracje rezerwuje się co najmniej rok wcześniej na tego typu uroczystości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rok wcześniej o ile sie zna datę. W ciemno nikt terminu nie zarezerwuje... To nie ślub czy chrzciny, że sama ustalasz datę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Teraz się przecież przeważnie zna datę nawet kilka lat w przód. To nie te czasy kiedy sie organizowało w domu, komunia musi być w lokalu, dlatego księża często ustalają konkretną datę i co roku w parafii jest tam np, w drugim czy trzecim tygodniu maja.
Jeśli chodzi o lokal jak macie problem ze znalezieniem chrzciny i komunie pl to można tu zadzwonić, polecam, ja znalazłam w jeden dzień dzięki nim, zamiast spędzać całe dnie na obdzwanianiu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też szukałam w tym terminie. Wszystko pozajmowane i ciężko teraz coś zarezerwować. Jeszcze z 2 dni temu wolne mieli w:
Pobite Gary Wrzeszcz
Pieprz i sól Wrzeszcz
Kirkor Wrzeszcz
Hotel Królewski Gdańsk
Motlava Gdańsk

Oczywiście chodziło o 2018 :):):)
Magda - dziękuję!

Miśka bardzo się mylisz, nie wiem jakim cudem ale większość osób rezerwuje dużo wcześniej.... jeszcze 2 miesiące temu przy okazji rezerwacji sali na chrzest wyśmiałam jedną babkę z knajpy, która twierdziła, że na komunię 2018 już dawno nie ma miejsca. No cóż - teraz ona mogłaby się pośmiać ze mnie ;)

Część osób zna termin komunii z wyprzedzeniem ładnych paru lat. Owszem, sa takie przypadki. Są parafie gdzie od lat komunia zawsze jest w tym samym terminie np. ostatnia niedziela maja. Łatwo sprawdzić kiedy to będzie w roku 2019 czy 2020 i zarezerwować już termin jak ktoś ma taką pilną potrzebę.
Niestety sporo parafii ma co roku inaczej. Stąd potem rodzice sa zmuszeni szukać kiedy terminy już pozajmowane.

Re: Gdzie jeszcze znajdę restaurację na komunię 2017??? Pomożecie? :)

Ja w tym.m-cu wyprawiają chrzciny w peperoni w Brzeźnie ,polecam jedzenie bardzo dobre.

Ja rezerwowałam w marcu i wydawało mi sie ze to szybko a już było bardzo ciężko coś znaleźć i chociaz mamy komunie w Gdyni przyjęcie będzie w centrum Gdańska. Trzeba szukać gdzie się da. I nie bać się hoteli bo czesto maja lepsze ceny niż pizzerie z górnej półki.

AgaBa - dzięki. Mają zajęte.
Dziewczyny a jak ceny??? Dostałam ofertę z jednej restauracji 140 zł/osoba. Dużo?

Harmonia w Gdansku.

Zalezy za co? Ja tyle płacę za wypasiony obiad z podwieczorkiem. Za dzieci 45zł/os.

Ina a gdzie robisz?

Hilton Gdansk

Jeśli z kolacją to takie ceny są. Za sam obiad z ciastem 80-95 zł a z kolacją 120-170.

Sprawdz jeszcze na Zaspie Kalinka i kredens
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba bylo ruszyc d... do Kosciola i zapytac o termin.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja rezerwowalam w sierpniu i miałam szcżeście bo załapałam ostatni termin. Dowiedziałam się w czerwcu o terminie ale zwlekalam

90 ZŁ za osobę .przystawki,zupy, obiad, deser

Ja w lipcu. Poszłam do Kościoła i zwyczajnie zapytałam kiedy. A nie teraz błagać o restaurację. Porazka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wow, ale jesteś zarąbista. Nie ma to jak kogoś zjechać, bez tego dzień stracony. Wyobraź sobie, że wielu rodziców wpadło na pomysł wizyty w kościele lub telefonu aby poznać termin. Niestety w naszym kościele termin był owiany ścisłą tajemnicą i do ostatniej chwili ksiądz nawet zaprzyjaźnionym rodzinom nie wyjawił daty. Dziwna praktyka tym bardziej, że większość parafii już w maju podało terminy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, tylko,że komunie zazwyczaj w parafiach są w tych samych terminach co rok. Co za problem zarezerwować z możliwościa zmiany daty? U nas np była w restauracji taka opcja. Albo wybrać dwie daty a poźniej z jednej zrezygnować. Zawsze wszedzie jest trąbione że sa problemy z restauracjami. Tylko trzeba MYSLEC!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

O,A to ciekawe w jakiej restauracji można zarezerwować termin ż opcja zmiany daty?I to w okresie komunijnym?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bywają parafie, które mają co roku tak samo i mogą rezerwować na 3 lata do przodu, ale to raczej małe parafie pod Gdańskiem. U nas co roku termin jest inny. Do tej pory Komunie w naszym kościele były w niedzielę a tym razem w sobotę. Ja zaryzykowałam na podstawie plotek i zarezerwowałam jeden termin i miałam szczęście, bo jakimś cudem trafiam a dat do wybory miałam 8. Rezerwowałam na początku września i już prawie nigdzie miejsc nie było tym bardziej, że to sobota, więc i wesela w tym terminie będą. Inni nie mieli takiego szczęścia i zaklepali inne terminy.

Moje dziecko jest dopiero w zerówce .... ale chciałam zapytać czy komunia jest nadal w 3 klasie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprawdź na https://www.gdziewesele.pl/gdansk Tam z pewnością znajdziesz restaurację z wolnym terminem. :)

Inne tematy z forum

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...