Gdzie kuipię "Zestaw naprawczy do gwintu pod świecę zapłonową"???

Czy może ktoś z Was wie, gdzie w 3mieście można kupić taki zestaw?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie kuipię

To i tak nic nie da. Naprawisz > zmieni się średnica, bo trzeba rozwiercić i koniec. Jedyną skuteczną metodą naprawy jest wymiana głowicy silnika. Jeśli ma być zrobione w miarę porządnie, to wyniesie cię to ok 700-2000 pln
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zamiast wymieniać gowicę trzeba ją przegwintować z wymiaru M14x1,25 na wymiar M16x1,25 i wkręcić świecę z tym gwintem.
Specjalny gwintownik M14x1,25 / M16x1,25 kosztuje netto 50,00 zł.
www.dabex.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

facet , mądry jesteś! ja mam inny problem. zniszczony gwint w głowicy Quada 110 ccm. Włascicielem jest wdowa z kórej nie chce 'ciągnąć'
Jej syn 10 latek zjechał gwint w głowicy. wszelkie metody , które znalazłem są zbyt kosztowne. CHŁOPY pomóżcie. Zdzich

System HELICOIL, sa to specjalne wkladki do naprawy gwintu, niestety dosyc drogie, trzeba kupic caly zestaw tj. specjalny gwintownik, wiertlo i wspomniane wkladki. Naprawiony w ten sposob gwint jest wytrzymalszy niz orginalny. Jesli znajdziesz porzadny warsztat to naprawa kosztuje ok.50- 80 zl.

NICK ma racje Helicoil jest skuteczne. Należy poszukać warsztatu gdzie naprawiają głowice to zrobią "myślę" dobrze i dadzą na to gwarancję, w Gdańsku jeden jest na Chrzanowskiego (Pałucha) a drugi na Hallera (Centrum Motoryzacyjne) dawne Daewo

morzna tesz przewiercić wbić delikadnie tulejkę i zrobić taki sam nowy gwint
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...

Przyciemnianie szyb - gdzie? (45 odpowiedzi)

Szukam dobrego fachowca do przyciemienia szyb w aucie. Najlepiej z Gdanska.

Lakiery samochodowe, GDZIE? (10 odpowiedzi)

WITAM!!! wiecie może czy jest w gdańsku sklep lakierniczy by kupić lakier w sprayu odpowiadający...