niestety nie pomogę
jedyny kredyt gotówkowy jaki wzięłam był w mbanku - co do kosztów to generalnie są porównywalne w różnych bankach
przedterminowa spłata jest jak najbardziej bezpłatna - ja nawet spłacam go w ten sposób, że płacę tę przydzieloną ratę, a oprócz tego dodatkowo powiedzmy 100zł (przez co mam obniżone kolejne raty, a odsetki naliczane są od mniejszych kwot)
jeśli chodzi o typowo ślubno/weselny kredyt, to nic nie wiem
dziś jednak w oczy rzucił mi się artykuł na wyborczej -
http://wyborcza.pl/1,75478,8746416,Duzy_druk_daje__drobny_odbiera.html z którego można wyczytać, że np. BNP Paribas Fortis, który ma w ofercie typowo weselny kredyt daje go osobom, które zarabiają powyżej 2tys na rękę albo... po przedstawieniu zaświadczenia z USC o ślubie!!! niezłe, co?;) zrozumiałabym to zaświadczenie, które dostaje sie np. do ślubu konkordatowego, ale o tym, że się jest małżeństwem, to beka:)
co do komentujących - zauważyliście, ze koleżanka myśli o przedterminowej spłacie? może chce spłacić kredyt "kopertami" (ciekawe, ile z was liczy, czy wesele wam się "zwróci")
a może pracuje na zlecenia i robi teraz duże zlecenie, a kasę bedzie miała dopiero w lutym?
bezsensowne komentarze, które nic nie wnoszą...