Gdzie pobrac krew rocznemu dziecku?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam,

Chciałam sie Was drodzy rodzice czy orientujecie sie gdzie moge pobrac rocznej córeczce krew? Czy taki maluch musi byc na czczo( co byłoby chyba straszne ;)) Jak wygląda takie pobranie krwi?
Pytam bo chciałam sprawdzic czy jest wszystko wporzadku , mała od jakiegos czasu nie przybiera na wadze-ciagle 8 kg i to mnie martwi :(((
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie pobrac krew rocznemu dziecku?

W Swissmedzie pobiera położna krew ale tylko w konkretne dni więc trzeba zadzwonić i się zapytać kiedy można podejść. A co do tego czy dziecko ma być na czczo to raczej nie ale tak najlepiej 2 godzinki od posiłku.

w Gdyni przychodnia Bruss - od poniedziałku do piątku. Tak, dziecko powinno być na czczo ale powinno dostać dużo picia (wody) bo wtedy lepiej krew "cieknie" - u nas jak Młody miał roczek to z zyły na dłoni miał pobierane.
W Brussie świetne pielęgniarki z super podejściem do dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam labolatorium przy szpitalu w Redłowie (za szpitalem w prawo obok ronda). Tam pobierają dzieciom z paluszka, w zasadzie bezbolesnie. A w razie czego są platerki EMLA znieczulające. A dziecko musi byc na czczo tylko kiedy badany jest cukier.

Ja polecam medicover dla dzieci, musimy dzieciom robic badania co miesiac , dwa i bylam juz w wielu laboratoriach, tam panie maja najlepsze podejsciie

Moje dziecko koszmarnie bało się pobierania krwi, przerobiliśmy swojego czasu sporo lab. + szpitali. Uważam, że najlepszy jest Synevo przy ETC na zaspie, pobierają krew przez "motylka" a nie przez "probówkę" czy jak to się nazywa... polecam!

ja byłam z moim synkiem tydzień temu w przychodni i bez problemu pobrano,ze skierowaniem oczywiście.Synek ma 1,5 roku.nawet lepiej jak rano wypije mleczko.Pielęgniarka mi tak powiedziała.

Ja bylam z Kuba w laboratorium w Naszej przychodni.
Wszystko bylo ok,zero placzu,mile panie.
Kuba przed badaniem pil kasze i nie bylo problemu:)

NIE NA CZCZO!!!!MLECZKO LUB DUŻO PŁYNÓW WSKAZANE.

akademia medyczna polecam. Badania bardzo tanie, rejestracja internetowa, pozatym z dzieckiem ponizej 3 roku zycia mozna bez kolejki wchodzic. Moj syn ma krew pobierana co 3 miesiace. problem byl ogromny bo nie bylo widac zyl pobieranie w przychodniach trwalo po 20 min łacznie z histeria w Akademi 2 min i po bolu. takie male dziecko moze wypic mleko albo wode.

Dziękuje za pomoc :)

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni