Gdzie podciąć za długie wędzidełko języka?

Temat dostępny też na forum: Karwiny Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie,
mam pytanie jak w temacie. Synek ma 2 i pół miesiąca - gdzie i w jakim wieku podcinaliście? Kogo polecacie - chciałabym zminimalizować mu traumę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie podciąć za długie wędzidełko języka?

jestem w temacie
mój syn ma 6 lat i jak poszedł do zerówki to dopiero pedatra sie zgodziła poniewaz przeszkadza mu to w nauce,poprawna wymowa,dostałam od pediatry skierowanie do laryngologa ,ten dał nam skierowanie do szpitala mam termin na czerwiec:) i tam dopiero dostane termin na obciecie ,mój synek ma dosc mocnoi bedzie miał robione pod znieczuleniem;(miejscowuym
mojej siostry córka ma dokładnie to samo ale ona nie potzrebowała bo mówi poprawnie ,a mój syn choc bardzo sie stara i chodzi do logopedy to ''sepleni''wczesniej pediatra nie dałami skierowania ,mówiła ze jak beda problemy ,troche załuje ze nie poszłam wczesniej do prywatnego bo małe dziecko nie pamieta a on teraz 6 latek to bedzie ciezko:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No dokładnie tego chcę uniknać - mój syn ma bardzo mocno, wogóle nie wystawia języka, bo nie może :( Wiem, że przeszkadza dlatego chcę to zaraz ciachnąć. Nie wiem czemu tutaj lekarze tak z tym zwlekają, koleżance w Warszawie ciachneli w pierwszym miesiącu życia dziecka, bez proszenia ...
Dlatego szukam prywatnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każdy laryngolog powinien to zrobić. Ja podcinalam mojemu synkowi jak miał 1 rok i to nic strasznego. Im wczesniej ponoc tym lepiej, mi móili, że powinnam przyjśc wcześniej.

jak mój syn był maluni to nie jadł z piersi pokarmu,ile ja walczyłam ile łez i nerwów a po czasie sie okazało ze synek dlatego nie umiał bo jezyczek zrosniety przez pół roku szkolnego logopeda mówiła ze da rade io go nauczy ,syn wiecznie za przeproszeniem zapluty od cwiczen i dopiero pediatra dała skierowanie ,załuje naprawde ze nie poszłam wczesniej tzn pare lat lemu prywatnie;( podobno ten ból nie taki strzaszny ale 6 latka i to w dodatku mojego syna to ja nie widze jak czeka grzecznie na znieczulenie;(

chyba za krótkie wędzidełko nieważne he ja podcinałam za 200 zł w endomedzie na ul. morskiej tylko nie pamiętam nazwiska pani dr obcieła w 2 sek.zniczuliła psiknęła i już bałam się ze mały będzie seplenił itd..

No wlasnie, chyba chodzi o za krotkie wedzidelko a nie za dlugie :)

Witam,
u mojej córeczki za krótkie wędzidełko rozpoznano koło 7 -mca życia.Na drugi dzień po wizycie u laryngologa zostało podcięte.Córeczka dostała zastrzyk znieczulający pod język i ciach i po krzyku.
Jako matka powiem ,że widok straszny , płaczące dziecko i krew ale już jest po wszystkim.
Córeczka ma skończone 2 latka i gada jak najęta.

Dodam że zabieg wykonywałam w przychodni Gdynia ul.Armii Krajowej
Pani Laryngolog (starsza kobieta)jest świetna , za dzieciństwa leczyłam się u niej.

Może ktoś jeszcze?

Naprawdę już nikt nie podcinał?
Jestem ciekawa opinni i rad...

ja za krótkie wędzidełko podcinałam w Porad. Chirurg. Stomatologicznej w AM. Miałam skierowanie od laryngologa, na laryngologię - tam dostałam termin na grudzień - a było to w lipcu. Na dodatek chcieli to zrobic przy pełnej narkozie. Ktos mi podpowiedział, zeby to zrobić u stomatologa i polecam. tam miły Pan profesor umówił mnie na termin - chyba za tydzień i wszystko trwało 5 minut.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odświeżę trochę temat, bo jest mi dość bliski. My byliśmy z Pawełkiem na laserowe podcinanie wędzidełka wargi i języka w http://vita-dent.gliwice.pl/laseroterapia/ i wcale nie musi to być traumatyczne. Przy takim specjaliście z świetnym podejściem do dzieci, do tego znieczulenie. Wszystko nam poszło w miarę sprawnie. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Polecony proktolog prywatnie -ratunku hemoroidy!! (11 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 8 m-cu ciąży i zrobiły mi się strasznie bolesne hemoroidy, są nie do...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...