Gdzie rodzić?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Hej,
Jestem z Redy i mam dylemat gdzie rodzić czy w Gdyni czy w Wejherowie.
Pierwsze dziecko rodziłam w Redłowie. Nie było źle ale też nie jakoś super...Bardzo mi się podobało w Gdyni że nie ma tabunów "zwiedzających do dzidziusia". Jak teraz wyglądają porodówki, gdzie dostaje się znieczulenie? Dziękuję za odpowiedz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie rodzić?

Ja co prawda nie wiem, jak jest ze znieczuleniem, bo miałam cc, ale polecam Redłowo. Zajęli się nami bdb. Przez 4 dni nie spotkałam żadnej niemilej położnej czy pielęgniarki, a tym bardziej lekarza. Położne na sali porodowej również bardzo fajne. Przebadali mnie i córkę na wszystkie możliwe sposoby. Dalej nie ma tam odwiedzin na oddziale polozniczym, można tylko wyjść na sale odwiedzin. Wielki plus bo przynajmniej ma się spokój. Słynna toaleta na oddziale wciąż bez zmian ;) ale można korzystać z tych poza oddziałem. Nikt nie zmuszał do karmienia piersią, ale też w każdej chwili mogła przyjść polozna laktacyjna. Ja akurat nie musiałam korzystać z pomocy, ale koleżanka z sali wolała do każdego karmienia i nie było problemu.

Pierwsza cc miałam w Wejherowie i kiepsko to wspominam... Gdybym miała kiedyś rodzić trzecie dziecko ;) na pewno wrocilabym do redlowa.

Dzięki za odpowiedź:) A jeżeli chodzi o twoje cc to chciałaś czy po prostu tak wyszło podczas porodu?

Moja pierwsza ciąża skończyła się cc (42 tydzień, sączace się wody i minimalne rozwarcia chyba na 1 palec). Teraz w 40 tygodniu na ktg u mojego lekarza wyszła umiarkowana tachykardia u córki, wieczorem zgłosiłam się do szpitala i po badaniu zostałam skierowana na sale pogodowa, gdzie miałam poleżeć kilka godzin pod ktg i czekać na cesarke. (u mnie wskazaniami do cięcia była pierwsza cc, cukrzyca ciążowa regulowana dieta i silna niedokrwistość ciężarnych) w szpitalu po pobraniu krwi około 23.30 przyszły wyniki i miałam podwyższone crp i lekarz od razu zdecydował o cesarce. :) 15 minut później juz byłam na stole operacyjnym. Nie zdążyłam się nawet zestresowac ;)

Inne tematy z forum

Niebieski Bursztyn (5 odpowiedzi)

Osiedle zlokalizowane jest w urokliwej, zielonej części Redy przy ul. Bosmańskiej, niedaleko...

Kameralne Tarasy (49 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...