Gdzie szyją garnitury?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Pytanie - jak w tytule. Sprecyzuję, że chodzi o biały garnitur :) Ale dla krawca to chyba nie robi różnicy... Czekam na sugestie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie szyją garnitury?

na pewno uszyje 58-3431697
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja moge polecic krawca, z ktorego uslug korzysta nasza rtodzina i tam szyjemy garnitur. Salon Gusto pana Grulkowskiego.
watek http://forum.trojmiasto.pl/garnitur-Pana-Mlodego-t69713,1,11.html?hl=gusto#hl

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wkleje
Zawsze rozmawiamy z samym wlascicielem p. Grulkowskim.
Mozna szyc z ich materialow a mozna miec swoj. Do tej pory szylismy z materialow Gusto. Dobre jakosciowo.
Ostatnio szylismy garnitur 2 czesciowy + 2 pary spodni garniturowych + marynarke sztruksowa sportowa. Koszt wszystkiego (czyli 3 par spodni i 2 marynarek wraz materialami Gusto) to ok 2400 zl.
Sadze,ze mozna zadzwonic i spytac jakis koszt w jakiej opcji-w koncu kazdy jest inaczej wymiarowy:) Na mojego trzeba duzo materialu, przy jego prawie 2 m wzrostu:)
Przepisuje z wizytowki:
Dom Mody Gusto
Augustyn Grulkowski
Gdynia, Legioonow 13
058 661-78-65
058 620-96-96
czynne od 10 do 18 - jednak zawsze tam dzwonie i sie umawiam mniej wiecej na jakas godzine, ze wzgledu na krojczego który bierze miare. Wiem,ze kolezanka szyje tam tez kostiumiki dla siebie.
Ostatnio zgadalam sie tez z nimi, ze maja zaprzyjazniona firme, u ktorej mozna uszyc koszule męskie.
jak cos to pytac, bo wybieram sie do obejrzenia materialow w lutym. Jak nie bedzie tego cobym chciala to bede szukala swojego. Powiedzieli,ze nie ma problemow z otrzym,aniem probek materialow mnie interesujacych zebym miala do czego sobie porownac chodzac po sk;lepach, badz zobaczyc w domu przy roznym swietle.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zasugerowałam się pochlebnymi opiniami na temat, jak szczytnie sam się nazywa Domu Mody Gusto i przypłaciłam to nerwami i płaczem. Z Narzeczonym postanowiliśmy uszyć tam garnitur ślubny. Początki współpracy były bardzo miłe, niestety nie da się tego powiedzieć o dniu w którym odbieraliśmy garnitur. Potwierdzam, nas również spotkała dopłata, pomimo tego, że kilkakrotnie dopytywaliśmy o cenę garnituru. Jednak to nie koniec niespodzianek. Narzeczony mierząc marynarkę wyczuł, że jeden rękaw jest za wysoko podszyty co sprawiało, że miał ograniczone ruchy i czuł dyskomfort. Spodnie były dużo zadługie (pomimo czterech miar-każda z obuwiem ślubnym), marynarka miała błyszczące wykończenia o które nie prosiliśmy a wręcz zaznaczaliśmy, że garnitur ma być jak najprostszy. Dodam tylko, że Narzeczony w pracy nosi codziennie garnitury i żaden nie był tak niewygodny i źle uszyty jak ten. W momencie kiedy poinformowaliśmy o tym "przemiłego" ale jak się okazało nienaturalnie Pana Właściciela usłyszeliśmy, że to nie dres, że ich garnitury są szyte według najnowszych technologii i co najlepsze, że w nim się nie należy ruszać. Po czym zaczęto Nas wypraszać mówiąc, że nie mają czasu. Byłam w szoku. Żądaliśmy naprawy marynarki, odmówiono nam naszego prawa do reklamacji. Wcześniej oczywiście pobrano od Nas opłatę, najpierw w postaci zaliczki a potem rozliczenia za garnitur. Teraz poprawiamy garnitur u innego można by powiedzieć zwyczajnego krawca, ale który obsługuje Nas w sposób właściwy. W odpowiedzi na grzeczną postawę w Gusto spotkał Nas atak słowny, więcej nie skorzystamy z ich usług. Jak widać Właścicielowi uderzyła woda sodowa do głowy z nadmiaru klientów. Długo by opowiadać co jeszcze do Nas mówiono. Jedno jest pewne zostaliśmy potraktowani w sposób grubiański, nieprofesjonalny i szczerze mówiąc karygodny. Być może teraz Gusto cieszy się dużym zainteresowaniem, ale mam nadzieję, że istnieją jeszcze na tym świecie zalanym falą tandety osoby, które cenią sobie jakość, klasę, uczciwość i międzyludzką życzliwość. Takim, zapewne nielicznym osobom Gusto szczerze odradzam. Szkoda zdrowia.

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

telefonicznie twierdzą, że wszystko jest na miejscu ale gdy się przyjedzie do sklepu okazuje się, że nie mają rzeczy, które chcą sprzedawać, nie miła obsługa, strata czasu i nerwów, nie polecam.

Witam serdecznie,
świetny krawiec specjalizujący się w garniturach (ma też duzy wybór materiałów) jest w Gdańsku Wrzeszczu na ul. Partyzantów. Wspólpracuje on z salonami Vistuli i Wólczanki, gdy trzeba zrobic jakieś poprawki. Jesli chodzi o konkretne dane, to polecam zadzownić do sklepu Wólczanki w Outlecie i poprosić o nr do krawca.

tez polecam, mój kuzyn miał tam szyty garnitur na studniowke i wygladal zabójczo :)

Popytaj się w salonach z sukniami, są tam także garnitury dla panów. W salonie Agnes w Gdyni z pewnością byś coś znalazła:)

Uwaga na Gusto! Nie mila niespodzianka przy odbiorze - cena wyzsza niz uzgodniona przy zamawianiu. Dodatkowo krawiec mial problem z dotrzymaniem terminu realizacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wlasnie jestesmy po zamowieniu kolejnego garnituru. Nam sie nie zdarzylo "przejechac". A na niezalogowane loginy ja osobiscie nie zwracam uwagi i nie bazuje na opiniach. Teraz koszt 2 czesciowego garnituru, z materialem z Gusto to ok 1000 zl. Okolo, bowiem kazdy jest inny-moj osobisty ma prawie 2 m i ok 100 kg zywej wagi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiśniewski, Konaszewski

Gusto ??to chyba jakiś żart?
2 marynarki ,2 pary spodni do skopiowanie nie da radę. Zrobili mi na 182 bo tak mają zapisane A ja mam cała korespondencję..82 ale w pasie!
I jeszcze grubianskie zachowanie młodszego Pana .Nie polecam. PONAD 2 TYS DO SMIECI

Dla ścisłości ja mam 172 cm i taki komplet do skopiowania im wysłałem.