Re: Gdzie szyją garnitury?
Zasugerowałam się pochlebnymi opiniami na temat, jak szczytnie sam się nazywa Domu Mody Gusto i przypłaciłam to nerwami i płaczem. Z Narzeczonym postanowiliśmy uszyć tam garnitur ślubny. Początki współpracy były bardzo miłe, niestety nie da się tego powiedzieć o dniu w którym odbieraliśmy garnitur. Potwierdzam, nas również spotkała dopłata, pomimo tego, że kilkakrotnie dopytywaliśmy o cenę garnituru. Jednak to nie koniec niespodzianek. Narzeczony mierząc marynarkę wyczuł, że jeden rękaw jest za wysoko podszyty co sprawiało, że miał ograniczone ruchy i czuł dyskomfort. Spodnie były dużo zadługie (pomimo czterech miar-każda z obuwiem ślubnym), marynarka miała błyszczące wykończenia o które nie prosiliśmy a wręcz zaznaczaliśmy, że garnitur ma być jak najprostszy. Dodam tylko, że Narzeczony w pracy nosi codziennie garnitury i żaden nie był tak niewygodny i źle uszyty jak ten. W momencie kiedy poinformowaliśmy o tym "przemiłego" ale jak się okazało nienaturalnie Pana Właściciela usłyszeliśmy, że to nie dres, że ich garnitury są szyte według najnowszych technologii i co najlepsze, że w nim się nie należy ruszać. Po czym zaczęto Nas wypraszać mówiąc, że nie mają czasu. Byłam w szoku. Żądaliśmy naprawy marynarki, odmówiono nam naszego prawa do reklamacji. Wcześniej oczywiście pobrano od Nas opłatę, najpierw w postaci zaliczki a potem rozliczenia za garnitur. Teraz poprawiamy garnitur u innego można by powiedzieć zwyczajnego krawca, ale który obsługuje Nas w sposób właściwy. W odpowiedzi na grzeczną postawę w Gusto spotkał Nas atak słowny, więcej nie skorzystamy z ich usług. Jak widać Właścicielowi uderzyła woda sodowa do głowy z nadmiaru klientów. Długo by opowiadać co jeszcze do Nas mówiono. Jedno jest pewne zostaliśmy potraktowani w sposób grubiański, nieprofesjonalny i szczerze mówiąc karygodny. Być może teraz Gusto cieszy się dużym zainteresowaniem, ale mam nadzieję, że istnieją jeszcze na tym świecie zalanym falą tandety osoby, które cenią sobie jakość, klasę, uczciwość i międzyludzką życzliwość. Takim, zapewne nielicznym osobom Gusto szczerze odradzam. Szkoda zdrowia.
5
0