Gdzie wybielić zęby ?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Znacie jakiś dobry i tani gabinet dentystyczny gdzie można wybielić zęby , albo gdzie i co kupić żeby wybielić w domu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie wybielić zęby ?

:) tez miałam z tym problem...:) szkoda mi było kasy na gabinet.... wiec poszłam do alfy centrum i tam jest apteka... i sobie kupiłam...BIAŁA PERŁA WHITE EXPERT, stomatologiczny żel wybieający koszt teg ok 52 zł ale na długo starcza i efekty po tygodniu juz widziałam - jest super:)

wiem to niszczy zeby, ale jak kazde wybielenie,uzywam to już miesiac czasu i naprawde jestem zadowolona,

są jeszcze w tej aptece np pasty wybieajace ale ich nie uzywałam.

pozdrawiam,

ja polecam tylko wybielanie specjalnymi nakladkami i zelem .zaklada sie to na 4 dni po 4 godziny.przerobilam wszystkie mozliwe opcje i tylko ta daje najlepszy i najdluzszy efekt poza tym mozna po czasie dokupic zel .Ja robilam w gdyni placilam 500zl .pierwszego dnia po wybielaniu bolaly mnie troche zeby ale bylam na kontroli i dokor dal mi specjalna piane i zel i wszystko ustapilo. dziewczyny oplaca sie zainwestowac a nie pakowac kase w jakies pseudo wybielacze a potem cierpiec bo czasem zeby okropnie bola!!

Jakby ktoras byla zainteresowana to podam namiary na mojego dentyste bo jestem bardzo zadowolona z jego pracy nie tylko jesli chodzi o wybielanie!!!!!!!!!!

Antiqua powiedz mi jak sie ta pasta i pianka nazywa co ci dal dentysta na bolace zeby.Ja tez sobie zel kupilam na wybielanie od dentysty pred slubem i fakt dziala,ale zeby mnie tak strasznie bolaly ze bylam w stanie zrobic to tylko raz na tydzien i jeszcze go nie wykonczylam bo mnie ciarki przechodza jak pomysle o bolu po.

zel nazywa sie opalescence a pianka nie wiem jak sie nazywa bo zrobil mi w gabinecie i bylo ok .powiedzial ze gdyby dalej bolalo to mam przyjsc jeszcze raz ! nic za to nie placilam!

Podaje nr do gabinetu w gdyni 58 662 20 87 dr sibora
naprawde polecam

opalescence to oczywiscie ten do wybielania a ten co mi dal zeby nie bolalo to tez taki zel w malutkiej plastikowej buteleczce ze sztyftem ale nie mam juz tego wiec ci nie powiem jak sie nazywa :-( otworzyl to w gabinecie i reszte dal mi do domu zrobilam jeszcze raz i bylo juz normalnie! a ta piana to taka jak pianka do wlosow tyle ze truskawkowa!!!!!

No zel tez dokladnie ten sam mialam.Problem w tym ze mieszkam w uk wiec nie mialam jak isc znowu.No ale jak przyjade to sie przejde i poprosze o ten zel bo mi jeszcze zostalo troche tych zastrzykow do wybielania.

Znalazłam na allegro ten żel Opalescence + wkładki - tylko są różne stężenia do wyboru - 35%, 20%, 15%, 10% - Jakie wybrać i na ile te produkty z allegro są takie same jak u stomatologa ? Czy ktoś kupował to z allegro ??

a czy któraś wybielała zęby z plombami ?

stomatolog mi powiedział ze plomby się nie wybielą i jak sie zdecyduje wybielać w gabinecie to będzie trzeba wymienic plomby na jaśniejsze

No jezeli masz plomby na przodzie zebow to sie nie wybiela na bank.Al to zalezy tez ile sie odcieni twoje zeby wybiela bo to zalezy od zeba,jednym 10 odcieni a innemu 5.Ja w kazdym razie nic nie musialam wymieniac.A szyny najlepiej u protetyka zrobic zeby dokladnie do twoich zebow pasowaly.Takie kupione co sobie sama wyciskasz probowalam wczesniej z zestawu wybielajacego ze sklepu i sa beznadziejne.

ja, kupiłam z apteki stomatologiczny zel i jestem bardzo zadowolna... raczej nie wydałabym ok 500 zł na wybielenie, no chyba ze nie wiadomo jak bardzo miała bym zółte zęby... w zupełności wystarczył mi żel kupiony w aptece i polecam go kazdemu....

a jesli chodzi o szkodliwosc to kazdy rodzaj jest szkodliwy - ten z apteki czy ten u stomatologa - opinia mojej Pani Dentystki...

ja tez mam takie od dentysty i jestem zadolowona ,na allegro bym nie kupowala bo bym sie bala ze to jakas tandeta poza tym tam nie na tych nakladek wiec jak to nalozysz a z doswiadczenia wiem ze nakladki musza byc dokladnie uksztaltowane przy dziaslach zeby plyn nie wyplywal i nie draznily dziasla bo zdazylo mi sie przeholowac i nalozyc za duzo!

Ja obecnei noszę stały aparat na zęby i orientowałam się dość mocno jak wybielić zęby po jego zdjęciu żeby mieć proste białe ząbki.

Otóż dziewczyny niewybielajcie zębów u stomatologów i ortodonty bo to zabieg bardzo niedobry dla zebów, bo niszczy ich naturalne szkliwo, owszem zeby daja efekt bielszych, ale po jakimś czasie zniszczone szkliwo prowadzi do tego że bardziej osadza się na nich kamień i po jakimś czasie efekt może być gorszy przed niż wybielaniem.

Mój ortodonta polecił mi usunięcie osadu i kamienia na zebach i juz efekt jasniejszych zebów będzie widoczny.

Pozatym dentystka poleciła mi sprawdzoną paste Blanx - podobno daje efekt. Mozna ja kupić w aptekach koszt to koło 30zł za tubkę.

Osobiście jej jeszcze niepróbowałam, więc nie moge jej jescze polecić, tylko zasugerować.

Ja uzywalam pasty Blanx i jak dla mnie nie daje lepszych efektow niz inne wybielajace jak np Pearl Drops.A wybielacze niszcza zeby jesli sie ich naduzywa.Nie powinno sie czesciej niz na 5 lat - 2 tygodniowa sesje-no i to oczywiscie zalezy od stezenia.W kazdym badz razie jak ze wszystkim -nie mozna przesadzac.

Nikusia - używałam Blanx - polecam !!!! :)

nikusia zdejmowanie kamienia i profesjonalne czyszczenie to jedno a wybielanie to drugie a kamien nie odklada sie od wybielania tylko od niewystarczajacej higieny a to ze tak strasznie niszczy szkliwo to czysta bzdura stopien niszczenia jest podobny do niszczenia wlosow farba albo paznokci lakierem

blanx tez uzywalam ale nie bylam zachwycona a zeby mam bardzo jasne

Katies ma 100 procentowa racje i dokladnie popieram to co napisala

ja nie wybielalam zebow w gabinecie dentystycznym ale kupilam sobie takie plasterki blen-a -med whitening juz po 3 dniach zauwazylam zmiany a efekt utrzymuje sie 6miesiecy,zeby mnie troche bolaly bo to chyba wyzeralo troszke ale naprawde polecam,koszt calego opakowania to ok 75zl,zalezy w jakiej aptece (na poczatku zuzylam tylko polowe opak bo to mi wystarczylo a jakis czas pozniej reszte),gwarantowany efekt:D

żaden szanujący się stomatolog nie poleca wybielania, przyczyna jest prosta - wybielanie niszczy szkliwo i osłabia zęby.
teraz nienaturalnie śnieżno białe ząbki , a za parę lat ładne nowe szufladki od protetyka:P

co za bzdura!!!!!gdyby tak bylo to ludzie ktorzy wybielali zeby chodziliby bez a tak nie jest! utrate zebow powoduja bakterie i zla higiena a nie wybielanie!
nie chcesz to nie wybielaj nikt cie nie zmusza
ja polecam i polecac bede bo sama to stosuje od lat i wiem co mowie

a ktoś wybielał tym Opalescence 35% bo jestem ciekawa jaki efekt i czy boli i w ogóle jak to wygląda....

Szczerze to mam 2 zaprzyjaźnionych dentystów i nie mogę powiedzieć by były to gabinety osiedlowe czy jakieś pipidówki że się tak wyrażę :) tylko dwie duże przychodnie stomatologiczne i pytałam sie znajomych dentystek co polecają i jaka prawda o wybielaniu tym na allegro i tym u nich itp.

Powiedziały mi tak, ze jeśli sprzedaje hurtownia dentystyczna i towar jest oryginalny to nie ma problemu. Zabieg uwrażliwia zęby i niektórzy odczuwają bolesne skutki wybielania. Inni nie czują nic. Trzeba je potem wzmacniać lakować, fluorować i bóg wie co jeszcze ale każdy sam podejmuje decyzje.
W każdym razie powiedziano mi że jeśli substancja wybielająca jest oryginalna to działa tak samo jak u dentysty, tylko czasami mam obiekcje czy na aukcjach typu allegro sprzedają rzetelni sprzedawcy....

ja tez wybielałam w gabinecie i tez nisttey jest troche efektów ubocznych które mogą sie pojawic- nie muszą

ale mnie wtedy o tym nie poinformowano-moja nowa dentystka super mi wszystko mówi i pozostawia wybór mnie..

otóż: niektóre metody sprawiają ze zab sie robi po nich bardzij kruchy-niekoniecznie sie ułamie-ale jest moco zwiększone ryzyko

-niektóre zeby po wybielaniu- po roku- dwóch mogą dostac plam o szaro zółtym odcieniu- zalezy od kosci i wtedy juz sie nic z tym nie da zrobic poza licówką albo koroną

moje zeby (wybielałam jedynki) dostały lekkich przebarwien po ponad roku

ale są rózne metody i warto mimo wszystko rzetelnie sie zapoznac z ewentualnymi efektami ubocznymi - kazda kosc reaguje nieco inaczej
wiec co jednemu zadziała super-drugiemu nie musi

Ja używalam zelu Opalescence 15 %. W gabinecie pobrali mi odcisk zabkow, za kilka dni mialam gotowe dwie szyny do ktorych naklada sie ten zel. Wybielalam zeby jakies dwa lata temu. Efekt jest super. zeby mnie troche bolaly, ale pasta sensodyne pomogla. Wiekszych klopotow z zebami niz przed wybielaniem nie zauwazylam ... wiec polecam ta metode.
A z allegro to bym sie bala ryzykowac. A zreszta jak tam jest rozwiazany problem dopasowanych do ksztaltu Twojej szczeki szyn? Bo przeciez zel musi byc nalozony wlasnie do nich.

15% wystarczy, inne sa za mocne wiem bo przerobilam, moj dentysta powiedzial ze gdyby mnie bolalo po pierwszym razie to mam przyjsc wiec poszlam posmarowal mi kazal pol godziny nie jesc i powiedzial ze gdyby jeszce bolalo to da specjalny odwrazliwiacz wiec poprostu dopytajcie swoich dentystow albo idzcie do kogos kto to robi i wie "z czy to sie je"

jeśli kogoś nie stać na wybielanie zębów u dentysty albo ma wrażliwe jak ja, to polecam piaskowanie- nie daje takiego efektu jak wybielanie, ale jest naprawdę różnica... ja zapłaciłam za to 100zł w gabinecie (łącznie z przeglądem i usuwaniem kamienia, więc trochę mniej wychodzi) i byłam bardzo zadowolona:)

mój narzeczony tez robił piaskowanie i co się z tym wiąże ściąganie kamienia itp... zapłacił jakieś 250 zł plus pasta odwrażliwiająca z jakimiś specyfikami za ok 60 zł. Ale po powrocie powiedział nigdy więcej! :) Zęby go czasami bolą, są wrażliwsze... Ciągle używa past tych odwrażliwiających... I dalej już po czasie uważa, ze zabieg był tak nieprzyjemny, nie bolesny ale nieprzyjemny.
Każdy ma inne odczucia po prostu.... Nasłuchałam się u znajomych o wybielaniu jedni to robią w gabinetach za 500 zł, inni kupują na allegro.. nie wiem co lepsze... jedni dentyści absolutnie odradzają, ze to koszmar dla zębów i najgorsze co można sobie zrobić. Inni stomatolodzy mówią ze wszystko jest dla ludzi tylko trzeba liczyć się z ryzykiem i być o nim poinformowanym....
moja kolezanka jakis czas temu okolo roku kupila sobie na allegro wybielacz ten opalencense czy jakos tak.
I znalazła sprzedawcę który miał hurtownie z takimi akcesoriami i wystawial je tez na allego. Jak dostala paczke to dopiero zobaczyla jaki jest adres i nazwa firmy, ze to nie jakis tam sprzedawca tylko technik dentystyczny. Dostala tez jakies broszury i probki innych preparatów...
Ona zufala allegro i chyba dobrze trafila :)))
nie kazdego stac na zabiegi za 600 zł ...
ale trzeba liczyc sie z ryzykiem :/ niestety

hania -potwierdzam to jest nieprzyjemne

Kurcze, dziwne, ja mam strasznie wrażliwe zęby, a żadnych takich skutków ubocznych nie miałam no i za wiele nie zapłaciłam.

efekt moze nie az taki jak po wybielaniu ale ja tez bylam z piaskowania zadowolona .

jak to czytam to mnie zęby zaczynaja boleć XD

mnie zeby nie bola:-) ale przeraza niska swiadomosc niektorych osob juz nawet nie odnosnie wybielania czy piaskowania ale zwyklej higieny.Grunt to miec zdrowe zeby a dopiero wtedy je wybielac itd

Ja osobiscie polecam metode Beyond:
http://estedent.com/index.php?id=12

Robiłam nią zeby ok 3 lata temu i musze powiedziec ze efekt jest niesamowity, mam po dzis ładne białe zęby, a mialam żólty kolor od malucha

Czas trwanie zabiegu: 1 h, i najlepiej robic to wieczorem zeby pojsc szybko spac bo mi zdażaly sie sekundowe bóle ale tak mocne ze idąc ... usiadłam na chodniku ... :)

ale POLECAM ...

no i potem 2 dni Biała dieta żeby zęby nie zafarbowaly od jedzoka :) - ja bylam na niej tydzien dla pewnosci

Jednak metoda wybiela strukture zęba a nie plomby należy o tym pamiętac

Gabinet w którym znajduje sie w ETC w Gdańsku z boku nad apteka, koszt (3 lata temu ) 1000 zł - ale warto :)

A ja polecam Biala Perle-uzywam od Maja i efekt jest super!!!!

Inne tematy z forum

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...