Kochane gdzie zamawiałyście albo zamawiacie swoje tory ja bym chciała zeby mój był wyjątkowy dlatego też szukam kogoś kto będzie potrafił zrobić wyjątkowy tort...
00
Re: Gdzie zamówić tort ???
nitusia25
(16 lat temu)
hop
00
stokrota
(16 lat temu)
:)wiesz co ja robie na sali gdzie tort wchodzi za dodatkowa oplata wiec nie wiem jeszcze z kad go biora niektorzy polecaja Sowe ale to chyba najdrozsza cukiernia jaka znam (wiem bo kiedys do kawiarnii jak pracowałam zamawialiśmy od nich ciasta) kolezanka mówiłą mi o cukiernii w Pruszczu Gdańskim miała bardzo ładny stojak do tego tortu czyli opócz smaku pięknie się prezentował od głównej ulicy jak się jedzie od Gdańska do Pruszcza na głównym skrzyżówaniu skręca się w praco gdzieś po tamtej stronie miasta wiem że jest :)
00
nitusia25
(16 lat temu)
Mieszkam niedaleko pruszcza i wiem gdzie ta cukiernia jest ale szczerze nie wiedziałam ze robą tam torty musze zapytac,
00
espressione
(16 lat temu)
Polecam torty od Sowy, ponieważ smakowo nie mają sobie równych, a estetycznie piękniejsze robią już tylko cudotwórcy z Hotelu Haffner w Sopocie.
Cenowo wszystkie bardziej znane cukiernie wychodzą podobnie, bo ok 45-60 pln za kg.
Alternatywnie polecam Justynkę, Delicje, Cukiernię Haffner. TO trafny wybór jeśli nie chcesz ryzykować.
00
kiccek
(16 lat temu)
ja miałam właśnie tort z tej cukierni nazywa się Want tak wyglądał ustrojony był świeżymi różami
00
anka777
(16 lat temu)
Ja polecam Sowę my mieliśmy i był przepyszny. Można liczyć mniejsze porcje niż w cukierni. My mieliśmy tzry piętra na dole 3,5 kg carny las, w środku 2,5 kg truflowy i góra 1,5 kg pralinowy na 75 osób, a cały ten dolny został na następny dzięń. Były pyszne gorąco polecam. Dowieżli nam w dzień slubu na stojaku i tylko stojak był do zwrotu.
00
gosia&daniel
(16 lat temu)
popieram sowe - i u nas bedzie :) ciastka i ciasta na kazda okazje kupuje tam....mielismy szczescie - hotel dostarcza tort - wlasnie z sowy :)
00
kasia i marek
(16 lat temu)
My również polecamy Sowę!
01
igrazka
(16 lat temu)
cukiernicy z hotelu haffner - zrobia ci wszystko jak chcesz. sowa robi rzeczywiscie dobre torty (smakowo stawiam sowe na rowni z haffnerem), ale jest sie ogranoczonym katalogiem. natomiast haffner - hulaj dusza!
00
nitusia25
(16 lat temu)
A gdzie znajduje się ta sowa i ile kosztował ten tort na 75 osób bo my własnie tki bysmy potrzebowali :)
00
espressione
(16 lat temu)
Proponuję wejść na stronę cukierni http://www.sowa-cukiernia.com.pl/. Tam znajdziesz wszystkie filie w Polsce i będziesz mogła wybrać tę najbardziej odpowiednią.
Cena tortu u Sowy to 45 PLN/ kg.
Naprawdę polecam!
00
juli22
(16 lat temu)
my mieliśmy ślub w ostatnią sobotę i zamawialiśmy tort w Sowie po długim zastanowieniu. Zapłaciliśmy za 3 kwadratowe pietra 750, 00 i wystarczyło na 90,00. Na poprawinach reszta tortu zeszła co do kawałeczka. Na dole był najlżejszy smnak bo smietanowiec malinowy, potem jakiś tam las- w ofercie jest tylko jeden a na górze ciasteczkowy...Wymieniam smaki bo wiem że ich waga jest istotna , a jak sie wybierze zbyt ciężkie to tort może wazyć nawet do 20 kg, a wtedy jest już za co płacić...dowóz 100,00 albo jak tko woli 2,00 za kilometr
pozdrawiam
00
Lunaa131
(16 lat temu)
No to skoro o tortach mowa... to może koleżanki mężatki pochwalą się swoimi może dla kogoś będzie to inspiracja ??;)
00
nitusia25
(16 lat temu)
dokładnie poprosimy zdiatka,
00
nitusia25
(16 lat temu)
piękne te torty w tej sowie ale cholipka troszke zdrogie :( zobaczymy jeszcze mam troszkę czasu :)
00
nitusia25
(16 lat temu)
moze ktoś się skusi zeby coś napisąć o tortach i jakieś zdiatka pokazac :))
00
gosiaro
(16 lat temu)
Również polecam cukiernię Want z Pruszcza Gdańskiego.Tort na 60 osób, trzypiętrowy wyniósł nas 300 zł plus zwrotna kaucja za stelaż ( 100 zł).Tort był przepyszny.Goście zjedli go co do okruszka, a moja koleżanka stwierdziła, że takiego pysznego tortu w życiu nie jadła.
00
nitusia25
(16 lat temu)
A gdzie ta cukiernia jest bo ja myślalam ze mówiecie o "maleńkiej", i masz moze zdięcie i czy mają duzo propozycji tortów wyglądu i tak daleje ???
00
gosiaro
(16 lat temu)
Tu znajdziesz zdjęcia i adres:
http://www.cukierniawant.pl/weselne.htm
http://www.cukierniawant.pl/kontakt.htm
00
nitusia25
(16 lat temu)
dziękuje :) Prosze jeszcze o jakies propozycje :)
00
juli22
(16 lat temu)
nie mam jeszcze żadnyc zdjęć ale mieliśmy dokładnie taki jak w ofercie tylko że bez żadnych kwiatów kwadratowe piętra
00
tirrus7
(16 lat temu)
Sowa! :) Piękne i pyszne:)
00
nitusia25
(16 lat temu)
tak wszyscy chwalicie ta sowe ale maja o wiele wyższe ceny niz w normalnych cukierniach,
00
rybkaa
(16 lat temu)
ale torty z sowy są warte swojej ceny,sama miałam na swoim weselu tort z sowy i goście do dziś go wspominają był przepyszny
00
nitusia25
(16 lat temu)
kurcze chyba zdecyduję się na tą sowe
01
asia_ce
(16 lat temu)
Wahalismy się pomiędzy sową a sabinką. Zadecydowało, że sabinka ma dojazd za darmo, a kawałek trzeba było dojchać.
Tort - palce lizać!!
Trzy różne smaki, trzy warstwy :)
00
sylwia127
(16 lat temu)
asia_ce a gdzie jest ta cukiernia sabinka i czy masz może jakiś kontakt do nich.
00
asia_ce
(16 lat temu)
http://www.sabinka.pl/
Ja akurat zamawiałam w wejherowie, ale sabinek w trójmieście jest wiele :)
00
asia_ce
(16 lat temu)
Mogę spróbowac wkleić zdjęcie mojego tortu, jeśli chcesz :)
00
sylwia127
(16 lat temu)
a jaka jest cena za kg??
00
nitusia25
(16 lat temu)
to my prosimy o zdięcie z salinki i ile za kilogram :)))
00
asia_ce
(16 lat temu)
45 zł
00
asia_ce
(16 lat temu)
Nie wiem, jak wyjdzie ;)
To kolorowe na torcie, to są różowe różyczki (prawdziwe). Na zdjęciu wyszły ciemniej, niż naprawdę ;)
Widać też racę ;) To już Dwór ją dołożył.
Tort był przepyszny.
Górna warstwa - czekolada
Środkowa - truskawka (nie lubię truskawkowych tortów, ale ten był naprawdę smaczny)
No i dolna - największa - RAFAELLO...
mniam... :)
00
asia_ce
(16 lat temu)
Nie załączył się.. Jeszcze raz :)
00
asia_ce
(16 lat temu)
00
asia_ce
(16 lat temu)
Nie wkleja się :( nie wiem czemu..
00
nitusia25
(16 lat temu)
cholipka czemu sie nie wkleja, z tego co piszesz to cena nie rózni się nieczym niż w sowie :( Myslałam ze bedzie troszkę taniej :(((
00
asia_ce
(16 lat temu)
Cena jest taka sama,ale dowóz gratis :)
00
nitusia25
(16 lat temu)
no podbijam moze jakies laseczki wkleja zdiecia albo coś jeszcze polecą :))))
00
marteczka00
(16 lat temu)
Moim zdaniem Sowa bije wszystkie inne cukiernie! Tam ciasta tez sa wyjatkowe! Tort z Sowy jest cudowny! Wyglada przeslicznie i smakuje jeszcze lepiej!
00
konto usunięte
(16 lat temu)
A gdzie jest ta cukiernia Sowa??
Mają gotowe wzory tartów?
00
nitusia25
(16 lat temu)
No włąsnie maja wiecej wzorów bo na stronie to tak nie za dużo, a czy jak przyjjde do nich ze zdieciem to taki mi zrobi ?????
00
nitusia25
(16 lat temu)
hop
00
żabka*
(16 lat temu)
cukiernia Sabinka WEjherowo, genialne pomysły na torty
00
nitusia25
(16 lat temu)
wejherowo to trosze dalkeko niestety :(
00
*karolcia*
(16 lat temu)
Polecam Sowę lub Czernisa.
Cista i torty tak samo pyszne, ale Czernis chyba tańszy od sowy.
Moja koleżanka miała cista tylko z czernisa.. przepyszne to mało powiedziane :) Choć jestem strasznym łasuchem nie tylko ja sie tak zajadałam. Na poprawinych wszyscy tak się rzucili na takie małe torciki i ciasta, że kto pierwszy był ten lepszy :)
Ja chyba też wezm,ę z czernisa.
Wyczytałam na forum kiedyś o pani Bernadetce, ale chyba wole sie nie martwic o dowóz ciast. Z cukierni zawsze jest pewne, że dowiozą w chłodni.
00
nitusia25
(16 lat temu)
A masz namiary na ta cukiernie, gdzie ona się znajduje mają swoją strone www??? :D
00
*karolcia*
(16 lat temu)
sowa - wiele cukierni. W etc, na grunwaldzkiej, w carefurze ... multum miejsc, naprawdę.
Czernis jest niedaleko moich rodziców. Jesteś z Gdańska? Jeśli tak to dasz rade znalesc. To jest dokładnie Gdańsk Wrzeszcz, ul. Mickiewicza. To jest niedaleko dużego kościoła, jak np. jedziesz od Placu B. Komorowskiego to mijasz kościół po prawej str i jadąc dalej w dół też po prawej masz tą cukiernie. Naprawde ciasta identyczne jak sowa ale tańsze. Sa przepyszne!
Moja kolezanka miała takie torciki jakby polane białą czekoladą - najwięcej osób własnie na nie sie rzucało :):):) ale wszystkie ciasta były pyszne - gwarantuje zadowolenie.
Nie wiem gdzie jeszcze jest czernis.
Wpisz w google
00
anka332
(16 lat temu)
a moze rydelek w sopocie na kosciuszki :)
00
nitusia25
(16 lat temu)
a coś więcej jakie ceny mają???
00
sylacz
(16 lat temu)
Ja zamawiam tort z Domu Czekolady w Gdyni, tylko że nasz tort nie bedzie typowo weselny tzn bedzie bez tej masy marcepanowej (strzsznie mi ona nie smakuje) wiem,ze dzieki tej masie tort wyglada pieknie ale zalezy nam na smaku. Zamawiamy parterowy TORT O SMAKU MARACUI CASABLANCA 64 ZŁ/KG
"Delikatny mus serowy z nutą maracui przełożony musem z ciemnej czekolady na kakaowym biszkopcie z dodatkiem nadzienia truflowego z gorzkiej czekolady. "
http://www.domczekolady.eu/czekolada-ofirmie.html
00
sylacz
(16 lat temu)
W Domu Czekolady są bardzo elestyczni pod względem zamówień, Pani, ż która rozmawialiśmy powiedziała,że możemy zamówić tort w takim kształcie jaki sobie wymyśliy (chcemy kwadratowy i szklaną parkę). Zamawiamy u nich także podziekowania dla gości, w pudełeczku, na którym bedzie wierszyk z podziękowaniem za przybycie będa dwie pralinki.
Polecam to miejsce ponieważ torty i pralinki mają tam pyszne 9próbowaliśmy wszystkich) ;D
00
*karolcia*
(16 lat temu)
nitusia odpisałam Ci , ale to jest wyżej ... pod Twoim wpisem :)
a tak poza tym .. znowu sie spotykamy :)
00
nitusia25
(16 lat temu)
karolci dzieki za dokladniejszą informacje :)
Musze wszytkie oferty przewertowac :)
A ile wczesniej nalezy tort zamówić ???????
Ten dom czekolady tez ciekawe ale strasznie drogo 64 zł za kg uuuuuuuuu
00
*karolcia*
(16 lat temu)
nie ma za co :)
Nie wiem kochana ile wcześniej. Ja będe tylko zamawiała te małe torciki i ciasta z czernisa, ponieważ tort oferuje nam sala/hotel :)
Tutaj masz tel. do czernisa, ale tej ulicy nie znam. Zadzwon i zapytaj ich. Tak jak juz czytałam forumki zawsze umawiały sie i próbowały smków :)
Czernis Tadeusz Cukiernia
ul. Tytusa Chałubińskiego 27B
Gdańsk
58 300 46 31
00
gosiaro
(16 lat temu)
Również miałam ciasta z Czernisa i były przepyszne!!!
00
nitusia25
(16 lat temu)
podbijam moze ktoś się jeszcze wypowie :D
00
ali
(16 lat temu)
a macie jakies zdjecia tortów weselnych?
00
AgusiaGda
(16 lat temu)
ali napisał(a):
> a macie jakies zdjecia tortów weselnych?
zobacz tutaj http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=513636&t=513236 (zdjęcia Forumek)
a tutaj tortowy wątek - zdjęcia wyszukane w sieci :) http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=498562&t=488908 UWAGA!!! MOŻNA ZGŁODNIEĆ OD PATRZENIA ;)
00
tripgirl
(16 lat temu)
ja tez bardzo polecam torty od Sowy, byl sliczny i pyszny:) cena moze troche mniej scizna ale to raz w zyciu ;)
00
barbi
(16 lat temu)
ile kosztule kg u sowy?
00
barbi
(16 lat temu)
i jak zamowienia wedle własnego uznania czy tylko takie jak w katalogu maja
00
tripgirl
(16 lat temu)
w zaleznosci od tego w ktorej cukierni zamowisz to ceny wahaja sie od 42 do 45 zl za kg
00
tripgirl
(16 lat temu)
co do zamowien indywidualnych to nie wiem b my wybrslismy tort z katalogu :)
00
~mamuśka
(8 lat temu)
Gdzie mogę zamówić tort dla dziecka?? Np. z postacią z bajki? Czy ktoś robi w Baninie?
00
Aga M.
(8 lat temu)
w gdansku slodkie inspiracje Joanny. mielismy stamtad kila tortów i są swietne i naturalne
00
~Agata
(6 lat temu)
Cukiernia "Słodycz tej krainy" w Olsztynie. Jechaliśmy prawie 200km po ciasta i tort weselny, ale było warto.
00
~anonim
(5 lat temu)
...
00
~Kora
(5 lat temu)
Restauracja lawenda
Jakieś opinie i tortach od nich?